Κρήτη - Lockdown: "Βαρύ" πρόστιμο σε κομμωτήριο που λειτουργούσε παράνομα

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κρήτη - Lockdown:

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση σε όλα τα καταστήματα που αναγκάστηκαν να παραμείνουν κλειστά. Στην Κρήτη ένα κομμωτήριο που δούλεψε χωρίς ραντεβού εντοπίστηκε από τις αρχές και το πρόστιμο ήταν πολύ βαρύ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα cretapost.gr οι αρχές χθες εντόπισαν ένα κομμωτήριο το οποίο λειτουργούσε δίχως να κρατά ραντεβού με αποτέλεσμα οι Αρχές να επιβάλουν πρόστιμο στον ιδιοκτήτη ύψους 1.000 ευρώ.

Σε ό, τι αφορά στα κομμωτήρια, προβλέπεται απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας τα 2 μέτρα. Οι πελάτες θα μπορούν να προσέρχονται μόνο με ραντεβού, με τους επιχειρηματίες να κρατούν κατάλογο με τα ραντεβού διαθέσιμο για έλεγχο από τα ελεγκτικά όργανα. Φυσικά, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο από τους εργαζόμενους, όσο και από τους πελάτες ενώ σήμερα ανακοινώνονται οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων.

lockdown προστιμο

Αυξημένα μέτρα και έλεγχοι την πρωτοχρονιά για την τήρηση του Lockdown

Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει σιγά σιγά και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει όλα τα αυστηρά μέτρα και όλους τους ελέγχους που εφάρμοσε και τα Χριστούγεννα προκειμένου να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Μπορεί τα κρούσματα να έχουν πέσει σε σημαντικό βαθμό, ωστόσο είναι αλήθεια πως το ΕΣΥ συνεχίζει να πιέζεται αρκετά κυρίως λόγω των διασωληνωμένων.

Η απόφαση της πολιτείας ενόψει της Πρωτοχρονιάς φαίνεται να είναι ξεκάθαρη. Ο εορτασμός θα είναι όπως αυτός των Χριστουγέννων κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00, με SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 για τη μετακίνηση προς και από το εορταστικό τραπέζι και με τη σύσταση για έως 9 άτομα από δύο οικογένειες.

Στόχος είναι να τηρηθούν τα μέτρα όπως έγινε και τις ημέρες των Χριστουγέννων. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς ενώ η Αστυνομία θα είναι παρούσα και έτοιμη να ανταποκριθεί στις όποιες καταγγελίες για παραβίαση των μέτρων.

Στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων, η ΕΛ.ΑΣ. έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή τον επιχειρησιακό της σχεδιασμό για τις ημέρες των εορτών με αυστηρούς ελέγχους, έντονη αστυνομική παρουσία στους δρόμους και μπλόκα σε διόδια και εισόδους και εξόδους πόλεων, σε ΚΤΕΛ και κόμβους οδικών δικτύων, ενώ χθες ο Στέλιος Πέτσας έκανε ξεκάθαρο πως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι το άνοιγμα των σχολείων.