Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Κρούσματα σε στρατόπεδο στη Καλαμαριά

Όλες οι πληροφορίες

Κορωνοϊός: Κρούσματα σε στρατόπεδο στη Καλαμαριά
Ενημέρωση 25.01.2021 17:25
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία 24ωρα στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, καθώς στη Στρατιωτική Μεραρχία Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ) του στρατοπέδου Νταλίπη (οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται στην περιοχή της Καλαμαριάς), έχουν εντοπιστεί αρκετά κρούσματα του κορωνοϊού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, ασφαλείς πληροφορίες του GRtimes.gr αναφέρουν, ότι από την προηγούμενη Παρασκευή τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί σε στρατεύσιμους είναι τουλάχιστον 10 και κυμαίνονται σε ηλικίες από 19 έως 25 ετών.

Κάποιοι από τους στρατεύσιμους – όπως ορίζει και το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ – έμειναν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του στρατοπέδου, σε απομόνωση από τους υπόλοιπους, ενώ σε κάποιους άλλους δόθηκε εντολή να επιστρέψουν σπίτι τους και να μπουν σε καραντίνα δέκα ημέρων, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης στους οικείους τους ο Νίκος Σύψας προειδοποίησε για τον συνωστισμό στην Ερμού.

Σημαντικό ρόλο στη διασπορά του ιού εντός του στρατοπέδου πιθανότατα έχει παίξει και η πρόσφατη κατάταξη της νέας Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατεύσιμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ), η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος υπάρχει στενή συνεργασία των αξιωματικών του στρατοπέδου με γιατρούς του Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου 424.

κρουσματα σε στρατόπεδο

Κορωνοϊός: Τέσσερα κρούσματα στη Βουλή

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή, καθώς έχουν εντοπιστεί 4 κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για εργαζόμενους στο κοινοβούλιο, τρεις υπαλλήλους υπηρεσιών και ένα αξιωματικό της φρουράς του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 19 Ιανουαρίου 2021 διαπιστώθηκε θετικός τον κορονοϊό υπηρετών στην YABE. Από την ιχνηλάτηση του δεν αναδείχθηκαν επαφές εντός της Βουλής. Την ίδια μέρα διαπιστώθηκε δεύτερο άτομο θετικό στον κορονοϊό, υπάλληλος στο κτίριο της Λένορμαν σε τηλεργασία και χωρίς επαφές στην Βουλή.

Στις 22 Ιανουαρίου διαπιστώθηκε θετικός και δεύτερος εργαζόμενος στην ΥΑΒΕ. Από την ιχνηλάτηση διαπιστώθηκαν πέντε στενές επαφές που έλαβαν οδηγίες για απομόνωση κατ’ οίκον. Παρότι τα δυο κρούσματα που προέρχονται από την ΥΑΒΕ αφορούν σε άτομα που υπηρετούν σε διαφορετικά πόστα και δεν είχαν μεταξύ τους καμία επαφή, κρίθηκε σκόπιμο να υποβληθούν σε τεστ pcr 32 άτομα από την ΥΑΒΕ. Όλα τα τεστ ήταν αρνητικά ενώ νωρίτερα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Τότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κορωνοϊός: Η πρωθυπουργός της Σερβίας εμβολιάστηκε μπροστά τις κάμερες

Share