Αίθριος ο καιρός σήμερα 1/5 - Που θα κυμανθεί η θερμοκρασία;

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Αίθριος ο καιρός σήμερα 1/5 - Που θα κυμανθεί η θερμοκρασία;

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές προβλέπει για σήμερα 1/5 Μεγάλο Σάββατο η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 7 με 8 βαθμούς Κελσίου φτάνοντας σε πολλές περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ 1/5

Αττική

Αραιές νεφώσεις στην Αττική κατά διαστήματα πυκνότερες με τους ανέμους να πνέουν νότιοι 2 με 3 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με τους ανέμους να πνέουν νότιοι 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 14 και 26 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στα δυτικά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Ωστόσο, αυτόν τον καιρό θα κάνει το Πάσχα.

Καιρός 30/4

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις που μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά διαστήματα πυκνότερες. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα δυτικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 και στη Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.