Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Απεργία 6/5: Ποια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία

Απεργία 6/5: Ποια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο
Ενημέρωση 06.05.2021 09:22
Από Ελένη Ζουγανέλη

Απεργίες και στάσεις εργασίας είναι προγραμματισμένες από τους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα Πέμπτη 6 Μαΐου. Κινητοποιήσεις έχουν προκηρύξει το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ,

Αυτά τα ΜΜΜ απεργούν

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των εργαζομένων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, τα μέσα μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής: "

Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2&3, τα τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων. Ενώ, κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία. Ενώ, να σημειώσουμε πως καλός θα είναι ο καιρός σε όσους θέλουν να πάνε στις δουλειές τους με τα πόδια.

Στην απεργία και τα καράβια

Απεργία Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της που αποφάσισαν να κρατήσουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας για 24 ώρες.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, ανακοίνωσε ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα την 24ωρη απεργία των ναυτεργατικών Σωματείων της ομοσπονδίας και κάλεσε όλους τους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

«Αποτίουμε και φέτος φόρο τιμής σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε το ρου της ιστορίας στην ημέρα που ταυτίζεται και είναι συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες των εργαζομένων, την Εργατική Πρωτομαγιά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Προσθέτει ότι «όλοι οι ναυτεργάτες συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα προτάσσοντας, μεταξύ των άλλων: την απορρόφηση των ανέργων συναδέλφων, την εξάλειψη της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, την εφαρμογή των ΣΣΕ και την υπογραφή νέων, την άμεση κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4714/20 που ουσιαστικά καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στα ποντοπόρα πλοία, την ανάκληση των διατάξεων του νόμου 4770/2021 με τον οποίον καταργούνται τα νόμιμα ωράρια και όρια απασχόλησης των ναυτεργατών, την κατάργηση των μειωμένων οργανικών συνθέσεων και την καθιέρωση νέων που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, την άμεση εφαρμογή των θερινών οργανικών συνθέσεων στα επιβατηγά πλοία, την αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και την έγκαιρη καταβολή των συντάξεων».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός - Κικίλιας: «Τέλος Ιουνίου θα εμβολιάζονται οι άνω των 18»

Σχολεία: Με αυτά τα μέτρα θα ανοίξουν τη Δευτέρα

Share