Εύβοια: Ιερέας φώναζε πάνω από το φέρετρο άντρα που πέθανε από covid πως δεν υπάρχει κορωνοϊός

Ασύλληπτο περιστατικό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εύβοια: Ιερέας φώναζε πάνω από το φέρετρο άντρα που πέθανε από covid πως δεν υπάρχει κορωνοϊός

Μια καταγγελία που σοκάρει έκανε εργάτης του δήμου Χαλκιδέων, ο οποίος εργάζεται στα κοιμητήρια της πόλης. Όπως αναφέρει το ανατριχιαστικό περιστατικό συνέβη πριν ένα μήνα περίπου, τέλη Μαΐου 2021, στην Παλαιοημερολογίτικη Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Αφράτι της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίου, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στη πόλη της Χαλκίδας.

Πρωταγωνιστής ήταν ένας ιερέας ονόματι, Αγαθάγγελος, ο οποίος κήδεψε χωρίς κανένα μέτρο έναν 77χρονο κάτοικο της περιοχής που πέθανε από κορωνοϊό, ανοίγοντας κανονικά το φέρετρο βγάζοντας και το ζελοφάν, λέγοντας στους εργάτες που αντέδρασαν ότι κάνει κουμάντο αυτός και ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός.

Ο δημοτικός υπάλληλος, αφού επισήμανε αρχικά ότι δεχόταν απειλές μέχρι και χτυπήματα πριν τη συγκεκριμένη κηδεία, προσκομίζοντας και το πιστοποιητικό θανάτου από το Νοσοκομείο Χαλκίδας, το οποίο αναφέρει ότι ο θάνατος του 77χρονου είναι από κορωνοϊό, τόνισε τα εξής:

«Επιτέθηκαν και στον Πρόεδρο της Κοινότητας Αφρατίου Παναγιώτη Ζαχαριά και η Δημαρχία ενημερώθηκε. Ήταν Σάββατο όταν το γραφείο τελετών του κ. Σέμπου έφερε με κλούβα το νεκρό στην εκκλησία και κλειδώσανε τις πόρτες. Το νεκροταφείο συνορεύει με την συγκεκριμένη εκκλησία. Κατεβάσανε το νεκρό, τον βγάλανε από το ζελοφάν με εντολή του ιερέα, ο οποίος έλεγε “εγώ θα το ανοίξω είτε θέλουνε είτε δεν θέλουνε εδώ κάνω κουμάντο εγώ και δεν υπάρχει κορονοϊός και δεν υπάρχει το ένα και δεν υπάρχει το άλλο” εφόσον έχουμε το χαρτί από το Νοσοκομείο Χαλκίδας που αναφέρει ότι η αιτία θανάτου του είναι από covid 19.

Η ταφή αυτή γίνεται πάντα με... διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr