Αποσύρεται εκτάκτως αυτό το προϊόν από τα Jumbo

Μεγάλη προσοχή!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αποσύρεται εκτάκτως αυτό το προϊόν από τα Jumbo

Η Jumbo Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία είναι ελληνική εταιρεία λιανικής πώλησης παιχνιδιών, βρεφικών ειδών, εποχιακών ειδών, ειδών διακόσμησης και ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου. Το πρώτο κατάστημα Jumbo ιδρύθηκε το 1986 στη Γλυφάδα.

Μέχρι τον Iούνιο του 2019 ο Όμιλος διέθετε 80καταστήματα. Από αυτά τα 52 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 14 στη Ρουμανία ενώ διαθέτει και ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ο Όμιλος, μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo, σε 6 χώρες (Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο και Βοσνία).

Από 19 Ιουνίου του 1997 εισήχθη Χρηματιστήριο Αθηνών. Από τον Ιούνιο του 2010 συμμετέχει στο δείκτη FTSE/Χ.Α. 20.

Σύμφωνα με την βικιπαίδεια κατά καιρούς έχουν προκληθεί διάφορες αντιδράσεις από τις επιχειρηματικές κινήσεις και τις εργασιακές συνθήκες που προσφέρει η εταιρεία στους εργαζόμενούς της.

Μέχρι τις αρχές του 2020, γνωστοποιήθηκε ότι το 30% των εργαζομένων της αλυσίδας είναι εποχιακοί.

Τον Ιανουάριο του 2020, αποφασίστηκε ότι τα καταστήματα της αλυσίδας στην Πρέβεζα και την Κατερίνη θα είναι ανοιχτά και τις Κυριακές. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση σωματείων και εργαζομένων. Το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας προκήρυξε 24ωρη απεργία για την προσεχή Κυριακή 26 Ιανουαρίου, καλώντας σε συγκέντρωση τα συνδικάτα έξω από το κατάστημα της περιοχής.

Το Μάρτιο του 2020, το κατάστημα της αλυσίδας στην Πάτρα αποφασίστηκε ότι θα ανοίξει, παρά την κυβερνητική οδηγία να κλείσουν όλα τα καταστήματα λιανεμπορίου λόγω του κορωνοϊού. Αυτό τελικά δεν συνέβη, καθώς παρενέβη η τοπική αστυνομία και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας.

Σήμερα, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε πως... διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr

TAGS