Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε και άλλος απανθρακωμένος επιβάτης

Οι έρευνες της ΕΜΑΚ συνεχίζονται

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε και άλλος απανθρακωμένος επιβάτης

Καθώς περνάνε οι ώρες και οι έρευνες συνεχίζονται μέσα στο πλοίο Euroferry Olympia, στο οποίο ξέσπασε μια τεράστια φωτιά στις 18/2 ανοιχτά της Ηγουμενίτσας, όλο και περισσότερες άσχημες εξελίξεις γίνονται γνωστές. Δυστυχώς, οι άνδρες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι επιχειρούν πάνω στο πλοίο ανακαλύπτουν συνεχώς σορούς από ανθρώπους οι οποίοι δεν κατάφεραν να αποδράσουν από το πλοίο και εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτό.

Μια ακόμα σωρός εντοπίστηκε πάνω στο Euroferry Olympia

Το πλοίο που φλέγονταν επί μέρες βρίσκεται πλέον στο λιμάνι του Αστακού, ενώ με τους αγνοούμενος να ανέρχονται στους οκτώ. Ωστόσο σήμερα το πρωί έγινε γνωστός ο εντοπισμός μιας ακόμη σορού μέσα σε φορτηγό που βρισκόταν στο γκαράζ 2 του Euroferry Olympia.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι συγγενείς των αγνοουμένων έχουν ειδοποιηθεί προκειμένου να μεταβούν στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου και να μπορέσουν να αναγνωρίσουν την ταυτότητα του πτώματος. Πλέον, ο στόχος των σωστικών συνεργείων είναι να καταφέρουν να ανοίξουν τον καταπέλτη του πλοίου, ώστε να μπορέσει να γίνει εγκυρότητα η έρευνα και να πράξουν άμεσα σε περίπτωση που υπάρχουν άτομα που χρειάζονται βοήθεια πάνω στο πλοίο.

Το πλοίο Euroferry Olympia.

Συλλήψεις στο Euroferry Olympia

Όλα ξεκίνησαν όταν συναγερμός σήμανε για πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες στο οποίο ξέσπασε φωτιά ενώ βρισκόταν βόρεια της Κέρκυρας. Εν πλω βρίσκονταν 237 επιβάτες και 51 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με το Mega.

Το πλοίο, ονόματι Euroferry Olympia, είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα και η φωτιά φαίνεται ότι εκδηλώθηκε στο τρίτο κατάστρωμα όταν κινούνταν έξω από τη νήσο Ερείκουσα.

Άμεσα, δόθηκε η εντολή εκκένωσης και ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμενικού Σώματος. Στο σημείο έσπευσαν πέντε σωστικά του Λιμενικού αλλά και πολλά παραπλέοντα σκάφη. Σημειώνεται πως στην περιοχή πνέουν άνεμοι 3-4 μποφόρ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη καταμέτρηση προκύπτει ότι αναζητούνται ακόμη 12 άτομα εκ των οποίων, τρεις αγνοούμενοι Έλληνες.

O πλοίαρχος του Euroferry Olympia καθώς και οι δύο μηχανικοί του πλοίου συνελήφθησαν από τις λιμενικές Αρχές κι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την τραγωδία που έχει ξεσπάσει. Την ίδια ώρα, η φωτιά μαίνεται ακόμα και οι διασώστες περιμένουν να πέσουν οι θερμοκρασίες για να επιχειρήσουν εκ νέου να μπουν στο εσωτερικό του πλοίου, το οποίο έχει πάρει και κλίση όπως ήταν αναμενόμενο.

Παράλληλα, οι συγγενείς των τριών αγνοούμενων Ελλήνων, έχουν μεταβεί στην Κέρκυρα, στην προσπάθειά τους να έχουν καλύτερη κι αμεσότερη ενημέρωση για τα οικεία τους πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στους 12 συνολικά αγνοούμενους.