Πάτρα: Η "οργή" του δικηγόρου της Πισπιρίγκου για το πως την παρουσιάζουν τα μέσα - Πότε θα γίνει αίτηση αποφυλάκισης

«Πως θα βαφτιστεί ότι είναι ο σύγχρονος Βελζεβούλ»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Η

Στην εκπομπή Mega Καλημέρα το πρωί της Πέμπτης 28/4 μίλησε ο Κωνσταντίνος Ζάρδας, ένας εκ των δικηγόρων της Ρούλας Πισπιρίγκου για την οποία όπως φαίνεται έχουν βγει νέα πράγματα στη δημοσιότητα. Εκτός από το αίτημα αποφυλάκισης της 33χρονης, ο δικηγόρος εξέφρασε και την αγανάκτηση της πλευράς που εκπροσωπεί σχετικά με το πως προσπαθούν να παρουσιάσουν την Ρούλα και ίσως προχωρήσουν σε αγωγές.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου

Όπως είπε ο κ. Ζάρδας το αίτημα αποφυλάκισης έχει αναβληθεί διότι θεωρεί ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή: «Το αίτημα αποφυλάκισης θα υποβληθεί όταν είμαστε απόλυτα έτοιμοι από άποψη τεχνικών συμβούλων, που θα εκτιμήσουν τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν. Περιμένουμε αυτή τη στιγμή την ιατροδικαστική έκθεση, την οποία επίσης θα πρέπει να αξιολογήσουν οι τεχνικοί μας σύμβουλοι».

Από την πλευρά της, η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητά επίμονα την αποφυλάκισή της, αλλά και νέο γονιδιακό έλεγχο, γιατί θεωρεί ότι υπάρχουν ελλείψεις. «Η 33χρονη δηλώνει ικανοποιημένη από όλα όσα βγαίνουν, διότι όλα επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς που έχει υποστηρίξει εξ αρχής. Δεν έχει βγει κάτι που να την επιβαρύνει, αντιθέτως όσα βγαίνουν δείχνουν ότι έλεγε την αλήθεια από πριν», δήλωσε ο κ. Ζάρδας και συμπλήρωσε: «Όλα όσα έχουν βρεθεί είναι απολύτως αθωωτικά για την κατηγορούμενη. Υπάρχουν από συγκεκριμένα δημοσιογραφικά δίκτυα και εκπομπές διαστρεβλώσεις, όπου το άσπρο γίνεται μαύρο».

«Έχουν γίνει ακρότητες, έχουν γίνει βαναυσότητες. Τα στοιχεία για τα οποία κατηγορείται είναι διάτρητα, ωστόσο η κατηγορούμενη είναι στη φυλακή. Έχουμε δημοσιογράφους να βγαίνουν και να σκυλεύουν ένα πτώμα, αυτό το κάνουν επειδή είναι σε απόλυτη αδυναμία. Τηλεδίκες, τηλε-εισαγγελείς, τηλε-ιατροδικαστές και ότι τηλέ υπάρχει έχουν πάρει εργολαβικά το θέμα, το πως θα εκτονωθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, πως θα βαφτιστεί ότι είναι ο σύγχρονος Βελζεβούλ, ότι είναι η σύγχρονη εκδοχή του σατανά και θα πρέπει να λιθοβοληθεί στην Πλατεία Συντάγματος», είπε.

Εξώδικο από την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου σε Λιάγκα και Σκορδά - Ποιος ο λόγος;

Το πρωί της Πέμπτης (28/4), ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά αποκάλυψαν στον αέρα του Πρωινού πως δέχθηκαν εξώδικο από την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο παρουσιαστής, το εξώδικο αφορά τις ανώνυμες μαρτυρίες που προβάλλονται στην εκπομπή.

Οι δύο παρουσιαστές άλλωστε ασχολούνται ενεργά με το θέμα της Πάτρας και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν ξεσπάσει για τους δύο γονείς των παιδιών.

«Δεχθήκαμε χθες μια εξώδικη διαμαρτυρία από την κυρία Ελένη Λεγάτου, είναι η μητέρα της κ. Πισπιρίγκου και από την Δήμητρα Πισπιρίγκου, την αδελφή της Ρούλας. Μας ζητά να πάψουμε την μετάδοση ανώνυμων μαρτυριών που αφορούν ψευδή περιστατικά και τους εκθέτους ανεπανόρθωτα όπως λένε οι δύο κυρίες μάνα και αδελφή.

Δεύτερον, μας δίνουν μια προθεσμία 5 ημερών να γνωστοποιήσουμε εγγράφως τα στοιχεία ταυτότητας των ανωτέρω προσώπων και τρίτον, να προβούμε εμείς ως εκπομπή και ως ΑΝΤ1 στη δημοσιοποίηση και ανάγνωση της παρούσης εξωδίκου δηλώσεως στο Πρωινό.

Υπάρχει κάτι πολύ βασικό που λέγεται δημοσιογραφικό απόρρητο. Οι μαρτυρίες αυτές για εμάς είναι μαρτυρίες με ονοματεπώνυμο, έχουμε τσεκάρει ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Είναι υπαρκτά πρόσωπα με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο.

Αν είναι αλήθεια ή όχι αυτά που λένε είναι δικό τους θέμα. Εμείς όμως τσεκάρουμε ότι είναι υπαρκτά πρόσωπα. Αν μας ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη, προφανώς οφείλουμε και θα δώσουμε τα ονόματα και τα τηλέφωνα των ανθρώπων. Σε ιδιώτες δεν μπορούμε εμείς να δώσουμε ονόματα, τηλέφωνα και διευθύνσεις. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα.

Επειδή ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και το έχω ξαναπεί… εδώ είμαστε μια εκπομπή που προφανώς δεν είναι της αρεσκείας της κ. Ρούλας Πισπιρίγκου. Υπάρχουν εκπομπές που παίρνει τηλέφωνα και βγαίνει και μιλάει. Σε εμάς εδώ δεν έχει πάρει ποτέ τηλέφωνο», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας.