Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Βασανισμός ζώου Ιωάννινα - "Ξήλωσαν" από τα καθήκοντά του τον αντιδήμαρχο της Ζίτσας

Οι τελευταίες πληροφορίες για το αποτρόπαιο συμβάν

Βασανισμός ζώου Ιωάννινα -
Ενημέρωση 29.08.2022 20:42
Από Πέννυ Μαστοράκου

Συγκλονισμένη όλη η χώρα παρακολουθεί τις εξελίξεις με την υπόθεση που προκάλεσε φρίκη, όταν έγινε γνωστό μέσα από εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και λύγισαν και τον πιο δυνατό, πως ο αντιδήμαρχος της Ζίτσας στα Ιωάννινα, έσερνε με το αυτοκίνητό του γαϊδουράκι (δείτε εδώ τι είπε ο κτηνίατρος που περιέθαλψε το ζώντανό).

Ο 63χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος ωστόσο ο δήμος Ζίτσας ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα πως ο αντιδήμαρχος παύεται από τα καθήκοντά του μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το θλιβερό περιστατικό με την κακοποίηση του γαϊδουριού.

Να υπενθυμίσουμε πως όταν συνελήφθη, στην αρχή ισχυρίστηκε ότι το ζώο είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση από λύκο, το ανέβασε στην καρότσα για να το μεταφέρει να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ζίτσας

«Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας. Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

Σε ένα Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση και θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αδιανόητο περιστατικό στα Ιωάννινα - Ο αντιδήμαρχος Ζίτσας έσερνε ένα γαϊδουράκι με το αυτοκίνητό του

Κακοποίηση γαϊδάρου στη Ζίτσα: "Τα γυρίζει" ο αντιδήμαρχος στις νέες του δηλώσεις - Τι υποστήριξε

Share