Tραγωδία Πάτρα: ''Έμεινα με την πικρή γεύση...'' - Οι πρώτες δηλώσεις του Παπαδόπουλου μετά την αντικατάστασή του με τον Κούγια

Αποφεύγει να μιλάει για αυτό

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Tραγωδία Πάτρα: ''Έμεινα με την πικρή γεύση...'' - Οι πρώτες δηλώσεις του Παπαδόπουλου μετά την αντικατάστασή του με τον Κούγια

Στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη βρέθηκε σήμερα 9/9 ο Όθωνας Παπαδόπουλος, πρώην συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου στην υπόθεση της Πάτρας. Ο ίδιος ερωτήθηκε για τις αιτίες αντικατάστασής του με τον Αλέξη Κούγια στην υπόθεση με εκείνον να δηλώνει πως έχει μια πικρία για κάτι που δεν ολοκληρώθηκε ωστόσο δεν του απέσπασαν πολλές πληροφορίες για τις απαντήσεις του.

Στο μεταξύ είναι σε εξέλιξη η δικαστική απόφαση μετά το αίτημα του εισαγγελέα να καταδικαστεί η Πισπιρίγκου για τους θανάτους των παιδιών της με τον Αλέξη Κούγια να ξεσπά με τα όσα αναφέρονται. Η πρόταση του εισαγγελέα ωστόσο και η περιγραφή του για την κατηγορούμενη είναι πραγματικά ''καταπέλτης.

Οι πρώτες δηλώσεις του Όθωνα Παπαδόπουλου μετά την αντικατάστασή του από την Πισπιρίγκου

Παρά τις επίμονες προσπάθειες της Κουτσελίνη και των συνεργατών της δεν μπόρεσαν να του αποσπάσουν μια απάντηση που να ρίχνει φως στους λόγους που του ζητήθηκε να αποχωρήσει από το προσκήνιο.

Τήρησε σιγήν ιχθύος επικαλούμενος τον δεοντολογικό κώδικα ωστόσο παραδέχτηκε ότι έμεινε με πικρία για την εξέλιξη των γεγονότων, λόγω του ότι νιώθει ότι δεν ολοκλήρωσε το έργο του.

Το παρασκήνιο πίσω από την αντικατάστασή του

Το παρασκήνιο της αλλαγής δικηγόρου στην υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας και εξηγεί το πως η Ρούλα Πισπιρίγκου πήγε από τον κ. Παπαδόπουλο στον Αλέξη Κούγια. Νωρίτερα ο νέος δικηγόρος της κατηγορούμενης έκανε γνωστό ότι θα προβεί σε μηνύσεις για την διασπορά πληροφοριών της δικογραφίας (δείτε λεπτομέρειες εδώ).

Η πρώτη κρούση από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου έγινε τον Φεβρουάριο, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική από τον Αλέξη Κούγια. Τα τηλεφωνήματα συνεχίζονται στον γνωστό ποινικολόγο, αλλά και πάλι απάντησε αρνητικά τον Μάρτιο λίγο πριν την προσαγωγή της.

Στην προσπάθεια να αναλάβει την υπόθεση μπήκε και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, σύμφωνα με όσα ανέφερε η εκπομπή Super Κατερίνα. Και πάλι όμως ο Αλέξης Κούγιας ήταν αρνητικός. Τέλος Μαρτίου έγινε και νέα κρούση, αλλά ο ποινικολόγος αρνήθηκε λόγω φόρτου εργασίας (υποθέσεις Λιγνάδη, Τοπαλούδη, Ψευτογιατρού).

Η συνάντηση, που έφερε εξελίξεις, έγινε τον Ιούνιο στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ένωσης Ποινικολόγων, που έγινε στην Πάτρα. Τον Αλέξη Κούγια συνάντηση ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής (ήταν πρόεδρος της ομάδας ο Κούγιας), ο κ. Λεγάτος, ο οποίος είναι συγγενής της Ρούλα Πισπιρίγκου. Ο ίδιος του ζήτησε να αναλάβει την υπόθεση και για πρώτη φορά ο Κούγιας απάντησε ότι θα το σκεφτεί.

Τέλη Ιουλίου η οικογένεια έστειλε τη δικογραφία στον Αλέξη Κούγια, προκειμένου να τη μελετήσει. Η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε μαζί του τον Αύγουστο και του ζήτησε να αναλάβει μαζί όμως με τον Όθωνα Παπαδόπουλο. Ο ποινικολόγος ήταν άρκως αντίθετος σ΄αυτό και αρνήθηκε.

Τελικά, στις 24 Αυγούσοτυ η Ρούλα Πισπιρίγκου τον ξανά κάλεσε και του είπε να αναλάβει εξ ολοκλήρου την υπόθεση, κάτι που έγινε εν τέλει.