Τραγωδία Τέμπη: «Θα συγχωρώ τους αιτίους για να παρηγορηθεί η ψυχή μου» - Ρίγη συγκίνησης από τον πατέρα του Κυπριανού

«Όταν εκνευρίστηκα κάποια στιγμή για τα λάθη, ένιωσα μέσα μου ότι τον προδίδω»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Τέμπη: «Θα συγχωρώ τους αιτίους για να παρηγορηθεί η ψυχή μου» - Ρίγη συγκίνησης από τον πατέρα του Κυπριανού

Ο πάτερ Χριστόδουλος, ο πατέρας του 22χρονου Κυπριανού που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που άφησε πίσω του πάνω από 50 νεκρούς, μίλησε στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι ραγίζοντας καρδιές.

Τα λόγια του πατέρα του Κυπριανού που πέθανε στα Τέμπη

«Είναι δύσκολο για έναν γονιό να χάνει το παιδάκι του που το μεγάλωσε ώρα με την ώρα μέρα με την μέρα. Ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής μου, γιατί έχω έξι παιδιά, ήταν να χάσω παιδί. Κι όμως τώρα το βιώνω. Κακία δεν μπορώ να ακούω αυτό το κυνηγητό που γίνεται. Είμαστε όλοι άνθρωποι, όλοι μπορεί να κάνουμε λάθη. Ας τους συγχωρήσουμε. Εγώ εκείνο βρήκα μέσα μου στήριγμα. Ότι βοηθάω και τον εαυτό μου και την ψυχή του Κυπριανού. Δεν μπορεί να σε παρηγορήσει άνθρωπος, ούτε τα φάρμακα, ούτε οι ψυχολόγοι, ούτε τα λόγια των ανθρώπων.

«Θα συγχωρώ τους αιτίους για να παρηγορηθεί η ψυχή μου και η ψυχή αυτού που έχει φύγει. Όταν εκνευρίστηκα κάποια στιγμή για τα λάθη, ένιωσα μέσα μου ότι προδίδω τον Κυπριανό. Γιατί εάν εγώ τώρα είχα κάτι με τον γιο μου και έφυγε έτσι ξαφνικά, δεν θα μπορούσα να ησυχάσω. Καλή Ανάσταση. Αυτό θα του έλεγα. Αυτός ήταν πολύ ακριβής στη συνείδησή του. Δεν άφηνε στη συνείδησή του κρατούμενα ο Κυπριανός. Από μωρό ήταν έτσι. Ήταν πολύ καλό παιδί».

Δείτε επίσης: «Την πάτησα» - Η πρώτη αντίδραση του 60χρονου σταθμάρχη μετά την ανακοίνωση των πρώτων νεκρών!

Ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση των νεκρών

Ολοκληρώθηκαν οι εργαστηριακοί έλεγχοι της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όλων των δειγμάτων βιολογικού υλικού που είχαν συγκεντρωθεί, από το σημείο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο αριθμός των νεκρών είναι 57, ωστόσο ταυτοποιήθηκαν οι 53. Ένας άνθρωπος ακόμη παραμένει άγνωστος καθώς κανένας δεν τον έχει αναζητήσει. Από την άλλη, μια μητέρα ακόμη ψάχνει το παιδί της. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία συγκεντρώθηκαν 107 δείγματα από νεκρούς και ανθρώπινα μέλη.

Στο τόπο του δυστυχήματος, το μακάβριο έργο της πυροσβεστικής σχεδόν τέλειωσε, καθώς έχουν απομακρυνθεί όλα τα βαγόνια και συντρίμμια από την φοβερή σύγκρουση των δύο τρένων και απομένει ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν βιολογικό υλικό στο έδαφος, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες, οπότε και αναμένεται να ανακοινωθεί η λήξη των ερευνών.