Weekend ideas: Οι καλύτερες εκδρομές για να καταλάβεις φθινόπωρο!

Weekend ideas: Οι καλύτερες εκδρομές για να καταλάβεις φθινόπωρο!

Στην Φολόη, την Οίτη, τον Πάρνωνα και τα Ζαγοροχώρια, τα δάση χρυσαφίζουν και τα Σαββατοκύριακά μας είναι ειδυλλιακά –και οικονομικά.


Στον Πάρνωνα

Αν το φθινόπωρο μπορούσε να διαλέξει το αγαπημένο του δέντρο, αυτό που δημιουργεί τα πιο ωραία χρώματα και φτιάχνει το καλύτερο σκηνικό για ατελείωτες μεσημεριανές βόλτες, θα διάλεγε μάλλον την καστανιά. Στον καστανεώνα του Κοσμά, ο οποίος απλώνεται σε στρέμματα επί στρεμμάτων στις παρυφές του χωριού, θα χορτάσετε πεζοπορίες σε χωμάτινα μονοπάτια και χρυσοπράσινο φόντο, και θα μαζέψετε και πεντανόστιμα κάστανα. Διαβάστε παρακάτω...

Ο Πάρνωνας, όμως, δεν τελειώνει εδώ: Έχει στις πλαγιές του και υπέροχα χωριά όπως ο Κοσμάς με τα πέτρινα σπιτάκια, ο μικροσκοπικός Άγιος Βασίλης με τα αιωνόβια πλατάνια και τις μαρμάρινες κρήνες, η Καστάνιτσα, κρυμμένη πίσω από φουντωτά καστανοδάση, τα Τσίντζινα με τις κατακόκκινες κεραμιδοσκεπές και η Σίταινα, κοντά στην οποία θα βρείτε το μοναδικό δάσος δενδρόκεδρων (ή γιουνίπερων, αν το προτιμάτε κατά το επιστημονικότερο) σε ολόκληρη την Ευρώπη, σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1.934 μέτρων. Προσθέστε σε όλα αυτά ένα άριστα οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών, και μερικά εντυπωσιακά αξιοθέατα όπως η Μονή Ελώνης, και… έχετε ήδη φύγει. Διαβάστε την συνέχεια στο Travelstyle.gr!