Το Youweekly.gr ταξίδεψε στην Ιταλία με τον καφέ Portioli!

Το Youweekly.gr ταξίδεψε στην Ιταλία με τον καφέ Portioli!

Λατρεύω τον καφέ και την Ιταλία οπότε καταλαβαίνετε τη χαρά μου όταν έλαβα την πρόσκληση για ένα τριήμερο ταξίδι στην Ιταλία με τον καφέ Portioli!

Φυσικά μεταξύ άλλων θα γνώριζα κι από κοντά τον δυναμικό Προέδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ESPRESSE Νίκο Παππά. Διαβάστε παρακάτω...

Bellagio

Έφτιαξα βαλίτσα, πήρα και την ομπρέλα μου (οι προβλέψεις του καιρού έλεγαν για βροχές) και μπήκα στο αεροπλάνο έτοιμη για νέες εμπειρίες... και γεύσεις. Το πρόγραμμά μου, πέρα από τις ξεναγήσεις στο εργοστάσιο αλλά και στα ντιζαϊνάτα γραφεία της Portioli, είχε και βόλτες στα θαυμαστά αξιοθέατα του Μιλάνου αλλά και... βαρκάδα στη γραφική λίμνη Κόμο και εννοείται πως σε κάθε ευκαιρία πίναμε ΜΟΝΟ Espresso Portioli.

Mattia Portioli , Παρή Αθανασάκου

Από τα highlights του ταξιδιού, ήταν η συνάντησή μου και γνωριμία με την πολύ ζεστή και φιλική οικογένεια Portioli με τον μπαμπά Moreno και τους “διαδόχους” του Mattia και Sara. Η κουβέντα μας κινήθηκε γύρω από την πιο αγαπημένη συνήθεια Ελλήνων και Ιταλών που συνοψίζεται σε μία μόνο ερώτηση: “Πού θα πάμε για καφέ;”, ενώ από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της συζήτησης ήταν όταν επιχειρήσαμε να φτιάξουμε το προφίλ του ιδανικού barista (Καταλήξαμε πως δεν απέχει και πολύ από αυτό του ψυχολόγου).

Λευτέρης Βοσσος, Παρή Αθανασάκου και Νίκος Παππάς - Βόλτα στην λίμνη Κόμο

Όπως εξήγησε και ο Mattia “όταν εκπαιδεύουμε τους baristas τούς λέμε κάτι απλό: Μόλις βλέπουν τον πελάτη να είναι χαμογελαστοί, φιλικοί και να θυμούνται το όνομά του - ιδίως αν έχουμε να κάνουμε με έναν τακτικό θαμώνα. Γιατί όπως και να το κάνουμε, ο καλός καφές είναι σαν τον κολλητό μας φίλο: τον επιλέγουμε! Τόσο για την ποιότητά του όσο και για τον τρόπο που θα τον ετοιμάσουν και θα τον σερβίρουν μπροστά μας...”.

Καλά όλα αυτά, αλλά ποιά είναι τα πλάνα της οικογένειας για αυτό το επιτυχημένο brand; “Στην Portioli σε ό,τι κάνουμε βάζουμε μεράκι, αγάπη και πάθος! Για το μέλλον θέλουμε να ανοιχτούμε σε νέες αγορές, να ανακαλύψουμε τους κατάλληλους ανθρώπους, ικανούς αντιπροσώπους με όρεξη για δουλειά.

Mattia , Sara , Moreno Portioli και πρόεδρος κ Διευθύνων Σύμβουλος ESPRESSE A.E. Νίκος Παππάς - Στο χώρο των νέων εγκαταστάσεων

Τώρα έχουμε ενεργή παρουσία στο Μεξικό και σκοπεύουμε να επεκταθούμε σε όλη την αμερικανική αγορά, αλλά δεν θα το κάνουμε αν δεν βρούμε έναν σωστό αντιπρόσωπο όπως είναι για παράδειγμα ο Νίκος Παππάς στην Ελλάδα!” λέει ο Mattia και μου χαρίζει ένα πλατύ χαμόγελο.

Παρή Αθανασάκου

Μου δίνει την εντύπωση πως τα βρίσκει πολύ με τους Έλληνες. Και δεν πέφτω έξω όταν τον ακούω να λέει: “Ξέρεις επειδή Ιταλοί και Έλληνες μοιάζουμε στην ιδιοσυγκρασία και κουλτούρα πρέπει να σου πω πως πολλοί αντιπρόσωποι της Portioli έχουν ελληνική καταγωγή. Οι άνθρωποί μας σε Καναδά, Σαν Φρανσίσκο, Ολλανδία αλλά και Αυστραλία είναι Έλληνες...”. Όπως και να το κάνουμε ε ναι, έχουμε ταλέντο στον καφέ και να τον πίνουμε και να τον κάνουμε συνήθεια σε όλους τους λαούς... Ποιός διαφωνεί;

Παρή Αθανασάκου