«Είναι πίσω από την δολοφονία του Καραϊβάζ...» - ''Κόλαφος'' ο Κατερινόπουλος για το θάνατο του δημοσιογράφου

Δε ''μάσησε'' τα λόγια του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Είναι πίσω από την δολοφονία του Καραϊβάζ...» - ''Κόλαφος'' ο Κατερινόπουλος για το θάνατο του δημοσιογράφου

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος υπήρξε ένας εκ των καλεσμένων στον καναπέ της Ζήνας Κουτσελίνη την Τρίτη 3/5 στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα. Ο διακεκριμένος αστυνομικός που έχει βοηθήσει με την παρουσία του στην εξιχνίαση πολλών εγκλημάτων στη χώρα, έκανε ένα πολύ στοχευμένο σχόλιο αναφορικά με τον θάνατο του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο εν αποστρατεία αστυνομικός, με αφορμή την 3η Μαϊου ως παγκόσμια ημέρα της ελευθεροτυπίας έκανε μια όλο νόημα αναφορά στη μνήμη του αστυνομικού ρεπόρτερ, ο οποίος δεν είναι πια στη ζωή με τους δολοφόνους του να είναι ακόμα ελεύθεροι.

Πιο αναλυτικά, χαρακτήρισε το θάνατο του ως oργανωμένο έγκλημα, εκφράζοντας έτσι την κοινή γνώμη καθώς και μέρος πολλών οργισμένων και συναισθηματικά φορτισμένων αναρτήσεων, που κάνει στα social media η γυναίκα του εκλιπόντα.

Οι δηλώσεις του Θανάση Κατερινόπουλου για τον θάνατο του Καραϊβάζ

«Τo oργανωμένο έγκλημα είναι πίσω από την δολοφονία του Καραϊβάζ», είπε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Συγκλονίζουν τα λόγια του γιου του Καραϊβάζ: «Τον πατέρα μου τον σκότωσε το σύστημα που πολεμούσε»

Η εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ όπου συνέβη έξω από το σπίτι του στον Άλιμο τον περασμένο Απρίλιο, προκάλεσε τεράστια θλίψη στο πανελλήνιο. Μάλιστα, οι έρευνες για τον εντοπισμό των αδίστακτων δολοφόνων που έκοψαν το νήμα της ζωής του τόσο άδικα συνεχίζονται ακόμη.

Από την άλλη, η οικογένεια του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ περιμένουν να δικαιωθούν. Έτσι, ο μονάκριβος γιος του, Δημήτρης μίλησε για την υπόθεση της εκτέλεσης του πατέρα του στο International Press Institute, με αφορμή το αφιέρωμα για τον αντίκτυπο των δολοφονιών των δημοσιογράφων, στην ελευθερία του Τύπου.

«Έχει ξαναυπάρξει στο παρελθόν στόχος συμβολαίου θανάτου από τρομοκρατικές οργανώσεις και από μαφιόζους. Όμως σε αυτή τη φάση δεν είχε προσπαθήσει κανείς να τον εκφοβίσει, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν. Ήταν ένα πισώπλατο χτύπημα μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Η υποστήριξη δεν ήταν η μεγαλύτερη, αλλά δεν ήταν και λίγη. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θέλουμε χρήματα για να νιώσουμε στήριξη. Αυτό που θέλαμε ήταν να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η δολοφονία του πατέρα μου δεν θα έπρεπε να κάνει τον κόσμο να φοβάται.

Η δολοφονία του είναι μια έμπνευση, μια ελπίδα γιατί έδειξε ότι ένας άνθρωπος, μόνο με την πένα του όπως έλεγε ποιητικά ο ίδιος, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και να τον κάνει καλύτερο. Αυτό θέλαμε να δούμε να ακούγεται σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στήριξη θέλαμε από την Ελλάδα και από άλλες χώρες.

Όμως δεν το είδαμε τελικά. Δεν είδαμε την ελπίδα να ξεπηδά από τον θάνατο του πατέρα μου. Είδαμε φόβο και προκατάληψη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα από τη δολοφονία του πατέρα μου είναι η ελευθερία του τύπου, γιατί αν δεν μπορείς να εμπιστευτείς ότι οι δημοσιογράφοι θα πουν την αλήθεια επειδή φοβούνται, τότε ποιους θα εμπιστευτείς; Αυτός είναι ο βασικός λόγος που φοβόμαστε: επειδή δε βλέπουμε διάθεση από πολλούς ανθρώπους να πουν την αλήθεια».