Γιάννης Μπέζος: «Eίμαι αυστηρός και με τον εαυτό μου και με τους συνεργάτες μου, ευτυχώς έχω παρεξηγηθεί γι’ αυτό...»

«Κάποιοι νομίζουν ότι η δημοφιλία είναι επιτυχία...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Γιάννης Μπέζος: «Eίμαι αυστηρός και με τον εαυτό μου και με τους συνεργάτες μου, ευτυχώς έχω παρεξηγηθεί γι’ αυτό...»

Καλεσμένος στην εκπομπής Στούντιο 4 βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 14/3, ο Γιάννης Μπέζος. Ο αγαπημένος ηθοποιός παραχώρησε στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου και στον Θανάση Αναγνωστόπουλο μία αποκαλυπτική συνέντευξη και μίλησε ανοιχτά για το γεγονός ότι αρκετά συχνά χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα αυστηρός.

Όσα είπε ο Γιάννης Μπέζος για την αυτηρότητα που τον διακρίνει

«Είμαι πάρα πολύ αυστηρός, είμαι αυστηρός και με τον εαυτό μου και με τους συνεργάτες μου. Ευτυχώς έχω παρεξηγηθεί γι’ αυτό, δε θα ήμουν πραγματικά αυστηρός αν δεν είχα παρεξηγηθεί, θα ήμουν γιαλατζί αυστηρός. Είμαι αυστηρώς πρωτίστως με τον εαυτό μου και μετέπειτα με τους συνεργάτες.

Δείτε επίσης: Γιάννης Μπέζος για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Έχουμε έντονα χριστιανικά κατάλοιπα και μεγάλη σχέση με την Ανατολή...»

Αναφερόμαστε στο κοινό. Από τη στιγμή που έρχεται ο θεατής και μας φέρνει το μεροκάματό του στο θέατρο, είμαι πάρα πολύ αυστηρός με το τι θα παρουσιάσουμε, το ίδιο και στην τηλεόραση. Δίνω δεύτερες ευκαιρίες, δεν είναι θέμα λαθών, η διάθεση βαθμολογείται. Το αν έχεις την όρεξη να το κάνεις αυτό ή αν έρχεσαι σαν να μας κάνει χάρη»

«Κάποιοι νομίζουν ότι η δημοφιλία είναι επιτυχία, η επιτυχία είναι κάτι άλλο. Δημοφιλείς είναι πολλοί, ξέρουμε πάρα πολύ κόσμο, δεν τον παίρνουμε και στα σοβαρά. Για να σε ακολουθήσει το κοινό πρέπει να έχεις ρίζα, να του εμπνέεις εμπιστοσύνη.

Το κοινό ακολουθεί την προσωπικότητα και κυρίως την πρόθεση. Ανεβάζουμε ένα έργο με γνήσιο ενδιαφέρον και όχι με το σκεπτικό να κάνουμε μια παράσταση, να πάρουμε τα λεφτά και να φύγουμε. Θα πηγαίνω στο θέατρο πρώτος και θα φεύγω τελευταίος. Όταν βάζεις πρώτο το όνομά σου στη μαρκίζα, θα είσαι πρώτος παντού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

«Αυτός που βραβεύει θεωρεί ότι είναι καλύτερος από αυτόν που βραβεύεται. Η κριτική σαν έννοια δεν ήταν αυτό που έχουμε συνηθίσει εμείς. Είχε μια γνώση βαθιά, είχε επιφυλάξεις. Καμιά φορά λέω στους νεότερους συναδέλφους να μην ανησυχούν αν γράφουν άσχημα αλλά αν σας γράφουν καλά. Δεν μπορείς να το αποφύγεις, είναι στη φύση του ανθρώπου.

Όλοι μας έχουμε μια τάση για σχολιασμό, για κριτική. Μας δίνει μια ψευδαίσθηση εξουσίας ενώ η βάση της ζωής πρέπει να είναι η αυτοκριτική. Είναι κάτι που αποφεύγουμε γιατί είναι οδυνηρό. Επειδή η κριτική είναι πανεύκολη και τώρα με το διαδίκτυο μπορεί ο καθένας να πει ό,τι θέλει. Και επειδή ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, δεν μετράει τίποτα. Μέσα σε αυτά που γράφονται μπορεί να έχουν και ένα άλλο ενδιαφέρον» πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

«Πάντα είναι καχύποπτος ο κόσμος. Αυτά που λέγονται τώρα, άμα ανατρέξετε σε παλιές κριτικές έγραφαν τέρατα. Όταν έπαιξε το Άξιον Εστί του Θεοδωράκη θα πεθάνετε στο γέλιο. Σε έναν μεγάλο βαθμό! Αυτά όλα είναι επειδή υπάρχουν οι εμπάθειες, οι αντιπάθειες.

Υπάρχουν πολύ καλές κριτικές που δεν τα χάιδεψε ο χρόνος. Αυτά όλα στερούνται σοβαρότητας. Εγώ δεν τα παρακολουθώ αυτά, δεν με ενδιαφέρει. Τα ανέχομαι όλα, δεν με ενδιαφέρει τι θα γράψει ο καθένας. Εγώ απευθύνομαι στους θεατές. Μπορούν ελεύθερα να λένε ό,τι θέλουν. Η ελευθερία συνοδεύεται από την ευθύνη και είναι μια λέξη που δεν μας αρέσει πολύ».