Survivor - Σοφία Μαργαρίτη: «Σκεφτόμουν και λειτουργούσα αυθόρμητα, τα έλεγα χύμα και τσουβαλάτα»

Αφοπλιστική η απάντηση της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Survivor - Σοφία Μαργαρίτη: «Σκεφτόμουν και λειτουργούσα αυθόρμητα, τα έλεγα χύμα και τσουβαλάτα»

Η Σοφία Μαργαρίτη παραχώρησε συνέντευξη στο 7 Μέρες Tv και στη Νιόβη Καραπιπέρη και αναφέρθηκε φυσικά στην εμπειρία της στο Survivor ενώ πριν λίγες μέρες είχε συναντηθεί και με τον Περικλή Κονδυλάτο.

Πειθαρχία είχες όντως μέσα στο παιχνίδι. Στρατηγική;

Ούτε καν. Ήμουν τόσο πολύ ο εαυτός μου που δεν λειτουργούσα ποτέ με απώτερο σκοπό. Είχα ως στόχο το έπαθλο αλλά όχι πως θα κινούμαι στο πρόγραμμα και πως θα μιλήσω. Αυτό δεν θα το έκανα ποτέ. Άλλωστε φάνηκε πόσο άγαρμπη ήμουν από την αρχή με τις κάμερες. Οι άνθρωποι ήθελαν να κάνουν την δουλειά τους κι εγώ τον πρώτο μήνα κρυβόμουν.

Δεν μπορούσα να το συνηθίσω όλο αυτό. Από ένα σημείο και μετά, όμως, το παιχνίδι σε απορροφά τόσο, που νομίζεις ότι η κάμερα είναι απλώς ένας κορμός δέντρου, δεν σε ενοχλεί. Έτσι, μιλούσα σαν να είχα απέναντί μου μια φίλη μου, έλεγα τα παράπονά μου και πολλές φορές έβγαζα θυμό. Ακόμα και στο θέμα που δημιουργήθηκε με την Ανθή, δεν σκέφτηκα πως θα φανεί στον κόσμο. Απλώς υπερασπίστηκα μια γυναίκα που δέχθηκε άδικη, κατ’ εμέ, επίθεση.

Πιστεύεις ότι σου κόστισαν οι κόντρες που είχες στο παιχνίδι;

Ήμουν τόσο ο εαυτός μου που δεν σκέφτηκα ποτέ πως θα το δει ο κόσμος. Με την Μαριπόζα στην αρχή, όντως, υπήρξε ένταση. Από άποψη ηλικίας και εκείνη και οι περισσότεροι είναι παιδιά, οπότε τους δικαιολογώ. Η Ασημίνα πάλι μου έκανε μία επίθεση αλλά είναι κι αυτή μαμά, οπότε επίσης την δικαιολογώ. Όσον αφορά, την Ανθή αντέδρασα ενστικτωδώς, το ίδιο θα έκανα αν αδικούνταν ο οποιοσδήποτε. Πήγαμε εκεί έχοντας ο καθένας τον στόχο του.

Ο δικός μου ήταν το έπαθλο, ο Κοψιδάς μπήκε στο παιχνίδι για να του ανοιχτούν κάποιοι δρόμοι, μιας κι ο κλάδος του λόγω της κρίσης περνά δύσκολα. Η Ανθή, ως δημοσιογράφος ήθελε να κάνει κάτι άλλο. Πρέπει να εκτιμηθούν η προσπάθεια κι ο αγώνας που κάνει ο καθένας. Ειδικά για τον κόσμο που παρακολουθεί μόνο ένα μικρό κομμάτι από την διαβίωσή μας και δεν μπορεί να έχει συνολική άποψη του τι συμβαίνει και τι χαρακτήρες είμαστε. Προσωπικά δεν σκέφτηκα ποτέ, ότι ενδεχομένως η στάση μου θα μου κόστιζε γιατί δεν πήγα να γίνω διάσημη. Δεν με ενδιέφερε καθόλου το κομμάτι αυτό, άσχετα που προέκυψε τώρα. Σκεφτόμουν και λειτουργούσα αυθόρμητα, τα έλεγα χύμα και τσουβαλάτα.

Σοφία Μαργαρίτη για Survivor

Survivor 4 - Μαργαρίτη: "Δεν μπορείς να ζήσεις δύο παιδιά όταν έχεις μισθό 600€ και δεν υπάρχει διατροφή"

Το τσαγανό της πολλοί θα ζήλευαν... Από μικρή πήρε τη ζωή στα χέρια της και βγήκε στο μεροκάματο, σε σκληρές δουλειές, δείχνοντας μεγαλύτερη πυγμή από άντρες συνομήλικους και συναδέλφους της. Μπορεί να αποχώρησε απ' το Survivor μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό στο πόδι της, αλλά μιλώντας στο YOU η Σοφία Μαργαρίτη υψώνει ανάστημα εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Μετά το Survivor επέστρεψε στους δικούς της ανθρώπους. Ο τραυματισμός της στο πόδι, αλλά και η καραντίνα που επικρατεί δεν της επιτρέπουν να απομακρυνθεί απ' τα Τρίκαλα, κάτι όμως που δεν επιδίωξε ποτέ κι εκείνη. «Στο χωριό μου και στους δικούς μου ανθρώπους θα γυρνούσα ούτως ή άλλως», δηλώνει και απ' τον τόπο της ξεκινάμε τη δική μας κουβέντα.

Από τον Γιώργο Κακόγιαννη για το περιοδικό You

Δυσκολεύτηκες ποτέ να βγάλεις το μήνα σου;

Ναι, ειδικά όταν ήρθαν τα παιδιά και αυξήθηκαν δραματικά τα έξοδα. Είχα και τους γονείς μου που έπρεπε να συντηρώ, αλλά δεν απελπίστηκα, πάντα έβρισκα λύσεις. Ήταν πολύ δύσκολο, μπορεί να έχω πεινάσει και υπήρχε περίοδος που οι γονείς μου κι εγώ τρώγαμε κάθε μέρα τραχανά ή μακαρόνια, αλλά τα παιδιά είχαν πάντα το γάλα τους και το μοσχάρι τους, δεν τους έχει λείψει τίποτα.

Μαργαρίτη Survivor 4 περιοδικό You

Δυσκολευόσουν οικονομικά;

Δεν μπορείς να ζήσεις δύο παιδιά όταν έχεις μισθό 600€ και δεν υπάρχει διατροφή. Οι γονείς μου κι εγώ μπορούμε να αντέξουμε, όμως δεν μπορείς να έχεις τα παιδιά σε ένα σπίτι με κομμένο ρεύμα. Προτίμησα να πάνε σε ένα περιβάλλον που ήταν πιο ασφαλές οικονομικά εκείνη την περίοδο, γιατί ο πρώην σύζυγός μου μπορεί να τους παρέχει ό,τι χρειάζονται. Κατόπιν συμφωνίας θα αναλάμβανε τα παιδιά μας, μέχρι να ορθοποδήσω ξανά.