Πασπαλίστε λίγη κανέλα και... - Έτσι θα ξεφορτωθείτε σε μαγικό χρόνο την μυρωδιά υγρασίας από το σπίτι σας

Το μυστικό που πρέπει να γνωρίζετε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πασπαλίστε λίγη κανέλα και... - Έτσι θα ξεφορτωθείτε σε μαγικό χρόνο την μυρωδιά υγρασίας από το σπίτι σας

Πολλά είναι τα σπίτια που τα ταλαιπωρεί η υγρασία με την μυρωδιά να είναι αρκετά ενοχλητική, η οποία μπορεί να μεταφερθεί στα ρούχα και το αποτέλεσμα είναι να καταλήγετε σε έναν βαθύ καθαρισμό με χημικά προϊόντα που δεν είναι πάντοτε καλά.

Ωστόσο, υπάρχει μια γκάμα φυσικών εναλλακτικών για την εξουδετέρωση αυτών των δυσάρεστων οσμών. Αν και ίσως έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε αρώματα ή αποσμητικά χώρου, αυτές οι λύσεις είναι πιο οικολογικές και περισσότερο αποτελεσματικές.

Ξεφορτωθείτε την μυρωδιά υγρασίας από το σπίτι σας με κανέλα

Μια λύση είναι η κανέλα (η οποία βοηθά μέχρι και στην τριχόπτωση).

Αυτό το θαυμάσιο αρωματικό μπαχαρικό περιέχει αντιμικροβιακά αιθέρια έλαια, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε ένα πλήθος μικροοργανισμών. Όχι μόνο αυτό, αλλά η πανίσχυρη μυρωδιά του διαχέεται εύκολα και πιο ευχάριστο τον αέρα σε περιοχές με φτωχό αερισμό.

Ρίξτε λίγη σκόνη κανέλας σε μικρές υφασμάτινες σακούλες και τοποθετήστε τις σε ένα στρατηγικό σημείο για ν’ απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη μυρωδιά.
Αν θέλετε, πάρτε ξυλάκια κανέλας, δέστε τα σε μια κορδέλα, και κρεμάστε τα.

Εξωτερική φωτογραφία: Unsplash / NIKON CORPORATION, NIKON D5100

Μπορείς να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει όλη την ημέρα με πορτοκάλι και κανέλα

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την μυρωδιά στο σπίτι σας ή θεωρείτε πως αρώματα χώρου δεν κάνουν δουλειά τότε σας έχουμε για ακόμη μια φορά την λύση καθώς το μόνο που θα χρειαστείτε είναι δυο υλικά τα οποία τα έχετε σίγουρα στο σπίτι σας.

Ο λόγος για την κανέλα όπου η μυρωδιά που έχει σου "σπάει" σίγουρα την μύτη αλλά και το πορτοκάλι ενώ με κανέλα μπορείτε να σώσετε και τα κατεστραμμένα σας φυτά.

  • Πάρτε ένα πορτοκάλι και κόψτε το στη μέση. Με ένα κουτάλι αφαιρέστε προσεκτικά την ψίχα αφήνοντας στο κέντρο την άσπρη ψίχα, η οποία θα γίνει το φυτιλάκι που θα ανάψετε για να μυρίσει.
  • Γεμίστε την φλούδα με ελαιόλαδο μέχρι τη μέση του φυτιλιού και βάλτε μέσα σκόνη κανέλας.
  • Ανάψτε το φυτίλι και σιγά σιγά θα διαπιστώσετε πως από τη φλόγα θα αναδύονται σε όλο το σπίτι οι μυρωδιές του πορτοκαλιού και της κανέλας.

Πορτοκάλι κανέλα αρωματικό κερί