Πένες με σάλτσα από κατίκι Δομοκού και πιπεριές Φλωρίνης από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη

Πένες με σάλτσα από κατίκι Δομοκού και πιπεριές Φλωρίνης από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη

Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε.


#tsoulotip: Αντί για πένες μπορείτε να βάλετε ταλιατέλες ή λιγκουίνι.

ΥΛΙΚΑ


500γρ. πένες

4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές, από το βαζάκι

250γρ. κατίκι

1/2σκ. σκόρδο

1/4 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

100γρ. ελιές ροδέλες

6κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1 Βράζουμε τις πένες σε αρκετό αλατισμένο νερό για 10'.

2 Βάζουμε στον κάδο του μούλτι, τις πιπεριές, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Μόλις ετοιμαστεί αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

3 Μόλις βράσουν οι πένες τις αδειάζουμε στο μπολ με τον πουρέ, ρίχνουμε το κατίκι, τις ελιές, το μαϊντανό, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

4 Σερβίρουμε τις πένες ζεστές πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.

giorgotsoulis.com

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Πανεύκολη και οικονομική συνταγή! Φτιάξτε αυτό το γλυκό ψυγείου με μόνο 5 ευρώ και σε μόλις 5 λεπτά!

Λαχταριστή συνταγή: Κοτόπουλο ριγανάτο με χοντρά μακαρόνια

Πιτόγυρο… διαίτης; Κι όμως γίνεται! Δείτε πως θα το κάνετε πιο light