Μακαρόνια express από τον Χριστόφορο Πέσκια - Με λιαστές ντομάτες και ανθότυρο

Είναι τόσο τέλεια!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μακαρόνια express από τον Χριστόφορο Πέσκια - Με λιαστές ντομάτες και ανθότυρο

Ο αγαπημένος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας μας δείχνει πως θα φτιάξουμε πολύ εύκολα μια υπέροχη και express συνταγή για μακαρόνια με λιαστές ντομάτες και ανθότυρο.

Θα γίνει το αγαπημένο σου πιάτο για το καλοκαίρι.

Υλικά

  • 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγκέτι
  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες από βαζάκι, συντηρημένες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ ή 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 35 - 40 πράσινες ελιές (περίπου 1½ φλιτζ. τσαγιού) χωρίς κουκούτσια, κομμένες στη μέση
  • 60 ml ελαιόλαδο (προτιμήστε ένα κρητικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο)

Για το σερβίρισμα

  • 150 γρ. ξερός ανθότυρος (ξερή μυζήθρα - ακόμη και στην ίδια την Κρήτη, ανάλογα με το νομό, το τυρί αυτό λέγεται ανθότυρος ή μυζήθρα· το ζητάμε με οποιοδήποτε από τα δύο ονόματα)
  • 1/2 ματσάκι μάραθος (ή άνηθος), ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
  • Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, το τζίντζερ, τις ελιές και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρισμα: Μοιράζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα.
  • Πάνω σε κάθε μερίδα τρίβουμε το τυρί στη χοντρή πλευρά του τρίφτη (εκεί που τρίβουμε τις ντομάτες) και σκορπίζουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο (ή άνηθο). Σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε εδώ πως θα φτιάξετε την τέλεια σάλτσα ντομάτας!

Μακαρόνια πένες με κολοκυθάκια και σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνα

Εύκολες συνταγές για μακαρονάδες

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έφτιαξε την πιο καλοκαιρινή και απολαυστική μακαρονάδα με πένες. Έχει κολοκυθάκια και σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνα.

Μπορούμε να μετατρέψουμε αυτό το φαγητό σε καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα, ξεπλένοντας τα ζυμαρικά με κρύο νερό και αφού κρυώσουν τελείως, τα ενώνουμε με τη σάλτσα ζυμαρικών. Παγώνουμε καλά και σερβίρουμε με τυρί.

Αυτά είναι τα βήματα για τα μακαρόνια πένες με κολοκυθάκια και σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμμ. πένες με ρίγα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά καρέ
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 5 ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 φλ. τριμμένες ντομάτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ξινομυζήθρα Πάρου ή τρίμματα φέτας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μπορούμε να τηγανίσουμε τα λαχανικά σε ελαιόλαδο, αλλά επειδή απορροφούν πολύ λάδι είναι προτιμότερο να τα ψήσουμε στο φούρνο. Αραδιάζουμε τις κομμένες μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε λαμαρίνα, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 200οC για 10΄-15΄, να μαραθούν.
  • Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για περίπου 10΄. Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο και το αφήνουμε για 2΄-3΄, να αρωματίσει το λάδι. Στη συνέχεια το αφαιρούμε. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την τριμμένη ντομάτα. Βράζουμε τη σάλτσα ντομάτας σε δυνατή φωτιά για 6΄-7΄. Προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 8΄-10΄ τη σάλτσα, να ενωθούν οι γεύσεις. Προς το τέλος του βρασμού, πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά.
  • Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 1΄ να πάρουν μία βράση. Σερβίρουμε αμέσως τις πένες πασπαλίζοντας τρίμματα φέτας ή ξινομυζήθρα Πάρου.