"Κλινική" η περίπτωση του ANT1 - Έρχεται και θα κάνει χαμό

Όλη η αλήθεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Ύστερα από τις συζητήσεις για την αντικατάσταση της Φαίης Σκορδά και τις γυναίκες στο πλευρό του Γιώργου Λιάγκα, αληθινά περιστατικά και περίπλοκες ιατρικές υποθέσεις με έντονες προσωπικές και δραματικές ιστορίες, υπόσχεται «Η Κλινική» που κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 11/7 στις 21:00 στο κανάλι του ANT1 και φέρνει σε πρώτο πλάνο όλα όσα συμβαίνουν μέσα σε μία κλινική.

Θα μας κρατάει συντροφιά από Δευτέρα έως και Πέμπτη και, μάλιστα, κάθε επεισόδιο θα αφηγείται τρία διαφορετικά περιστατικά, τα οποία είναι βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα.

Η υπόθεση για την "Κλινική" του ANT1

Μία scripted reality σειρά, η οποία, μέσα από τα μάτια γιατρών και νοσηλευτών, εστιάζει στο συναίσθημα και το δράμα, χωρίς, όμως, να λείπει το χιούμορ και οι στιγμές χαράς. Εδώ, κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή με τις σκέψεις, αλλά και τα συναισθήματα όλων να παρεμβάλλονται στην εξιστόρηση με τη βοήθεια ενός αφηγητή.

Στην «Κλινική», γιατροί και νοσηλευτές παίρνουν αποφάσεις ζωής και θανάτου, αλλά δεν σηκώνουν ποτέ τα χέρια ψηλά. Ο σκοπός τους είναι να σώζουν ζωές, δίνοντας καθημερινές μάχες με σωματικές, ψυχιατρικές, γενετικές αλλά και εξαιρετικά σπάνιες ασθένειες.
Όλοι προσπαθούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της δουλειάς, αλλά και στα δεδομένα της, συχνά, πολύπλοκης προσωπικής τους ζωής.

Το σενάριο, αλλά και τους διαλόγους της «Κλινικής» υπογράφουν απόφοιτοι της Σχολής Σεναρίου του ΑΝΤ1.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Βασιλική Βλάχου, Πέτρος Ιωάννου, Γεράσιμος Κατσανέας, Φιλίππα Κουτούπα, Όλγα Κυπριώτου, Βερονίκη Κυριακοπούλου, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Βασίλης Λέμπερος, Εύη Μητσοπούλου, Βασίλης Πουλάκος, Έλενα Σαλαμπάση, Μάυ Χάνα, Απόστολος Χατζής.

Executive Producer: Αγλαΐα Λάτσιου

Senior Producer: Βασίλης Κοτρωνάρος

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Βερετέννικοβ

Σεναριογράφοι: Δανάη Φίλιππα, Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Διευθ. Φωτογραφίας: Διονύσης Λεβάκης

Σκηνογράφος: Αγγελική Ανακτορίδη

Ενδυματολόγος: Σοφία Δριστέλα

Casting Director: Ιωάννα Κιτσάρα

Οργ. Παραγωγής: Δημήτρης Κοντογιάννης

Παραγωγή: Antenna Studios

Το τελευταίο πέταγμα - Η ανακοίνωση του καναλιού για το αφιέρωμα στις «Άγριες Μέλισσες»

Με το πρώτο τους κιόλας πέταγμα, οι «Άγριες Μέλισσες» καθήλωσαν τους τηλεθεατές και έγιναν σημείο αναφοράς για την ελληνική μυθοπλασία. Η δυνατή πλοκή του σεναρίου, η κινηματογραφική ματιά της σκηνοθεσίας, οι ερμηνείες των ηθοποιών και η αισθητική της παραγωγής έχτισαν τον μύθο μιας σειράς που άλλαξε το τηλεοπτικό τοπίο.

Μετά τον συγκλονιστικό επίλογο των «Άγριων Μελισσών»(δείτε εδώ τα συγκλονιστικά σχόλια στο Twitter για το φινάλε), ο Ant1 θα προβάλει, την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 22:00, «Το τελευταίο πέταγμα», ένα μεγάλο αφιέρωμα στη σειρά-φαινόμενο.

Μαζί με τους συντελεστές των «Άγριων Μελισσών» και τη Ζέτα Μακρυπούλια, θα περπατήσουμε για τελευταία φορά στο Διαφάνι, θα ξετυλίξουμε την ιστορία από την αρχή και θα θυμηθούμε όλα εκείνα που μας έκαναν να μην φοβηθούμε το κεντρί τους.

Συνεντεύξεις, backstage, χαρακτηριστικές σκηνές, αξέχαστες ατάκες, αλλά και πολλές απαντήσεις σε ερωτήσεις που θα θέλαμε να κάνουμε στους ίδιους τους δημιουργούς και τους πρωταγωνιστές έρχονται ως επιμύθιο για τη σειρά που άνοιξε μεγάλους δρόμους στην ελληνική μυθοπλασία.

Ποια ήταν τα καταλυτικά γεγονότα για την πλοκή της σειράς; Ποιες ήταν οι πιο σκοτεινές και οι πιο φωτεινές στιγμές; Πώς εξελίχθηκαν οι χαρακτήρες; Πώς «συναντήθηκαν» οι ηθοποιοί με τους ήρωες; Ποιος ενσάρκωσε το απόλυτο κακό;

Ποια ατάκα του ρόλου τους, τους χαρακτηρίζει; Τι τους συγκίνησε; Ποιον ρόλο θα ήθελαν να υποδυθούν, εκτός από τον δικό τους; Πώς γυρίστηκαν οι δύσκολες σκηνές;

Πόσα απρόοπτα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων;
Τι συνέβαινε όταν έσβηναν οι κάμερες;

«Το τελευταίο πέταγμα», το μεγάλο αφιέρωμα του ΑΝΤ1 στη σειρά «Άγριες Μέλισσες», έρχεται την Κυριακή 10 Ιουλίου, στις 22:00.

TAGS