Πώς θα αποπνέεις sex appeal χωρίς να πασχίζεις για εξεζητημένα χτενίσματα; Αυτές οι καυτές, εύκολες ιδέες για χτενίσματα μαλλιών θα σε κάνουν να δείχνεις εκπληκτική όλο το χρόνο!

Μαλλιά παραλίας
Για να το πούμε απλά, αυτό το στιλ δεν το παρασκέφτεσαι. “Ο στόχος είναι σαν να βγήκες μόλις από τη θάλασσα και ο αέρας σου έχει ανακατέψει τα μαλλιά”, λέει ο hairstylist Tommy Buckett. Η τεχνική του: ψέκασε σπρέι αλατιού σε νωπά μαλλιά, άπλωσε μους μόνο στις ρίζες και άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά ή με τον αέρα. Χρησιμοποίησε ένα σίδερο για μπούκλες για να τελειοποιήσεις μερικές τυχαίες τούφες, αλλά μην τρελαθείς κιόλας. “Όσο πιο ακατάστατα, τόσο το καλύτερο”, λέει ο Buckett.

Μισά πιασμένα ψηλά
Θέλεις αυτό το look να λέει “βραδιά ραντεβού” και όχι “μέρα σχολικής φωτογράφισης”. Φτιάξε το “αγριεύοντας” λίγο τα μαλλιά σου προτού τα σηκώσεις ψηλά. Η μέθοδος του hairstylist Matt Fugate: Ψέκασε ένα σπρέι styling σε στεγνά μαλλιά και στρίψε με το δάχτυλό σου μερικές τυχαίες τούφες ώσπου να έχεις έναν αναστατωμένο όγκο. Πιάσε τα δύο μπροστινά τμήματα πίσω με φουρκέτες ή με λάστιχο. “Το τελικό αποτέλεσμα είναι σούπερ θηλυκό, αλλά όχι υπερβολικό”, λέει ο στιλίστας.

Λεία και ίσια
Τα ίσια σαν καρφί μαλλιά είναι πιο σέξι όταν δείχνουν κλασικά, γυαλιστερά και καθαρά (σκέψου τη Gwyneth Paltrow). Όμως μην το δοκιμάσεις αν δεν έχεις χρόνο, λέει ο Buckett. “Σαφώς χρειάζεται κάποια ώρα για να ισιώσεις σωστά τα μαλλιά σου”, λέει. Δούλεψε μια ισιωτική κρέμα σε νωπά μαλλιά και χρησιμοποίησε μία ίσια βούρτσα για να τα στεγνώσεις με το πιστολάκι. Τελείωσε με λίγο σέρουμ λάμψης. Αν τα μαλλιά σου είναι φυσικά σπαστά, χρησιμοποίησε ένα σίδερο ισιώματος για να σταθεροποιήσεις το στιλ, αλλά βεβαιώσου ότι τα προστατεύεις με ένα σπρέι κατά της θερμότητας. “Αν τα μαλλιά σου είναι ταλαιπωρημένα και δεν τα προστατέψεις, κυριολεκτικά τα καις”, λέει ο Fugate.

Μακριά και χαλαρά
Τόνισε τη φυσική σου υφή ψεκάζοντας τις νωπές ρίζες με ένα σπρέι όγκου και τύλιξε τούφες 5-6 εκατοστών γύρω από ένα σίδερο με μεγάλο κύλινδρο, αφήνοντας τις άκρες απ’ έξω έτσι ώστε να μοιάζουν λίγο ξεχτένιστες. Μην κάνεις τις μπούκλες πολύ σφιχτές, λέει ο Buckett. “Αν αρχίσουν να δείχνουν στιλιζαρισμένες, άφησε κάτω το σίδερο, σκύψε ανάποδα και βούρτσισέ τις με τα δάχτυλά σου”, λέει. Τελείωσε με ένα σπρέι για ελαστικό κράτημα.

Το κρεπάρισμα “Bardot”
Αυτό είναι κλασικό – και υπάρχει καλός λόγος: “Κάθε πρόσωπο, ανεξαρτήτως σχήματος δείχνει ωραίο με λίγο ύψος στην κορυφή του κεφαλιού”, λέει ο Beckett. “Και δεν είναι ένα στενό μπομπάρισμα – τα σέξι φουσκωτά μαλλιά είναι αυτά που δεν το φοβούνται και δείχνουν γεμάτα από το ένα αφτί μέχρι το άλλο”, προσθέτει. Ψέκασε ένα σπρέι κρατήματος σε νωπά μαλλιά και στέγνωσέ τα με μια στρογγυλή βούρτσα. Μετά ρίξε το κεφάλι σου προς τα κάτω και χτένισε τα μαλλιά ανάποδα μέχρι την κορυφή. Τελείωσε με σπρέι.

Κοντά και τολμηρά
“Τα κοντά μαλλιά δείχνουν πιο σοφιστικέ όταν είναι λεία και σούπερ γυαλιστερά”, λέει ο Buckett. Πέτυχέ το δημιουργώντας μια βαθιά πλαϊνή χωρίστρα, ίσιωσε τα μαλλιά με ένα επίπεδο σίδερο και μετά πέρνα μια κρέμα λείανσης σε διάφορες τούφες για look με πολλή λάμψη.

Δείτε ακόμη:

 

loading...