Βασικός κανόνας όταν θέλεις να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου, να συμφωνεί και να ταιριάζει η επιλογή σου με το χρώμα της επιδερμίδα σου. Γιατί, όσο ωραίο κι αν δείχνει το χρώμα που επέλεξες στο κεφάλι μιας σταρ, τόσο άχαρο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα στα δικά σου μαλλιά – ακριβώς γιατί δεν έχεις δώσει βάση σ’ αυτή τη βασική λεπτομέρεια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς hair colorists υπάρχουν 4 αποχρώσεις που δείχνουν ωραίες σε κάθε τόνο επιδερμίδας.
1- Καφέ – Σοκολατί: Είναι χρώμα διακριτικό και προσεγμένο, που χαρίζει λάμψη όχι μόνο στα μαλλιά, αλλά και στο πρόσωπό σου. Είναι το ιδανικό χρώμα από την κατηγορία των καφέ, γιατί δεν είναι ούτε πολύ σκούρο ούτε πολύ ανοιχτό.

2- Ξανθοί τόνοι: Είναι ιδιαίτερα κολακευτικοί τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς αναδεικύνουν το μαύρισμα της επιδερμίδα. Αν η επιδερμίδα σου είναι ανοιχτή, προτίμησε ένα μπεζ ξανθό, αν έχεις πιο σκούρα επιδερμίδα, επέλεξε ένα κεχριμπαρένιο ξανθό.

3-Μελί: Το αποκαλούν το «denim των βαφών», καθώς ταιριάζει με τα πάντα! Αν μάλιστα, είναι αρκετά ζεστό, είναι ένα ουδέτερο χρώμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βασικό χρώμα και ως ανταύγειες, και ταιριάζει με κάθε επιδερμίδα.

4-Μπεζ τόνοι: Οι περισσότερες επιδερμίδες και οι αποχρώσεις στα μαλλιά τείνουν προς το ανοιχτό, οπότε οι μπεζ τόνοι δεν έρχονται σε κόντρα μαζί τους, αντιθέτως κολακεύουν. Αν έχεις πιο σκούρα επιδερμίδα, μπορείς να επιλέξεις μια πιο σκούρα εκδοχή (όπως αυτή του φυστικοβούτυρου). Επισης, οι μπεζ τόνοι δείχνουν καλύτερα όταν μεγαλώνει η ρίζα.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Θέλεις να κόψεις αφέλειες; Βρες ποιες ταιριάζουν στο πρόσωπο σου

Τα 5 πιο εντυπωσιακά χτενίσματα για casual χειμωνιάτικες εμφανίσεις!

Winter hair! Πώς να φτιάξεις τα μαλλιά σου όταν φοράς σκούφο – Πάρε ιδέες…

 

loading...