Γνωρίζετε ότι οι γυναίκες έχουν 18 περισσότερες περιοχές να αποτριχώσουν σε σχέση με τους άνδρες; Καθημερινά, πόσες γυναίκες έχουν άραγε το δίλημμα, « κερί ή ξυράφι;».
Σίγουρα θα ακούσετε διάφορες απόψεις σχετικά με το ποια μέθοδο είναι η καλύτερη. Το ξυράφι είναι αναμφίβολα, η πιο παλιά μέθοδος για κατ’οικον αποτρίχωση που μπορεί να γίνει οπουδήποτε απλά με ένα ξυράφι.
Από την άλλη, το κερί, είναι η πρώτη μέθοδος που καλείται να μάθει κάθε επαγγελματίας ομορφιάς και καλλωπισμού σήμερα. Η τρίχα αποτριχώνεται από την ρίζα αφήνοντας πίσω της ένα δέρμα λείο και απαλό για πολύ καιρό. Για την τέλεια αποτρίχωση, χρειαζόμαστε η τρίχα να είναι έστω 1 εκατοστό περίπου.

Κάναμε τις συγκρίσεις λοιπόν σχετικά με την συχνότητα, το αποτέλεσμα, το κόστος, την απολέπιση που προσφέρει, τον τρόπο που αποτριχώνεται η τρίχα , αντενδείξεις. Τα αποτελέσματα δικά σας.

Συχνότητα αποτρίχωσης
Κερί
Μεταξύ 3-4 εβδομάδων, ανάλογα με το πόσο γρήγορα εμφανίζεται η τρίχα
Ξυράφι
Μια με δυο φορές κάθε εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο γρήγορα εμφανίζεται η τρίχα αλλά και πόσο εκτεθειμένη είναι η περιοχή. Δηλαδή εάν φαίνεται, ξυρίζουμε πιο συχνά για αισθητικούς λογούς πάντα. Πχ στο μπικίνι μερικές γυναίκες, δεν ξυρίζονται όλο τον χρόνο. Μάθε παρακάτω το αποτέλεσμα:

Αποτέλεσμα:
Κερί
Η τρίχα εμφανίζεται μετά από 10 μερικές στις πιο συχνές περιπτώσεις
Ξυράφι
Η τρίχα εμφανίζεται την επομένη μέρα. Ουδέν σχόλιο!
Κόστος:
Κερί
Ανάλογα με την περιοχή, τον επαγγελματία αλλά και το είδος του κεριού που χρησιμοποιείται διαμορφώνεται η τιμή.
Ξυράφι
Το ξυράφι που θα χρησιμοποιηθεί διαμορφώνει την τιμή, συνήθως σε μερικά ευρώ μόνο! Επίσης εάν χρησιμοποιηθούν προϊόντα πριν από το ξύρισμα, το κόστος ανεβαίνει. Το ξυράφι θα πρέπει να πετιέται κάθε 5 εφαρμογές γιατί δεν πλέον, δεν κόβει.
Απολέπιση:
Κερί
Σε κάθε αποτρίχωση κεριού, το δέρμα απολεπίζεται. Διώχνοντας τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα (απολέπιση) το δέρμα γίνεται μαλακό.
Ξυράφι
Το ξυράφι είναι μια μηχανική μέθοδος αφαίρεσης της τρίχας. Εδώ η τρίχα απλά κόβεται επιφανειακά.

Τρόπος που αποτριχώνεται η τρίχα:
Κερί
Η τρίχα αφαιρείται από την ρίζα γιατί και με την πάροδο του χρόνου γίνεται πιο μαλακιά.
Ξυράφι.
Όπως είπαμε και παραπάνω αφαιρείται μόνο το εξωτερικό στέλεχος της τρίχας. Η τρίχα δυναμώνει αι αναπτύσσεται ακόμα πιο γρήγορα.

Αντενδείξεις:
Κερί.
Πολλές φορές η αποτρίχωση με κερί δεν μπορεί να γίνει. Σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα, που δεν επουλώνετε εύκολα ή πάσχουν από διαβήτη, το κερί αντενδείκνυται
Ξυράφι
Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αντένδειξη. Απλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την εφαρμογή.

Διβάστε επίσης στο Youweekly.gr:

Σκιά του εαυτού του ο Άκης Τσοχατζόπουλος: Η τελευταία του φωτογραφία, με δυσκολία στέκεται όρθιος

10 θαυματουργοί τρόποι για να αποβάλετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας!

Λες; Πρώτους μας βγάζουν τα προγνωστικά για την Eurovision με Demy!

loading...