Από την Παναγιώτα Κιρκύρη

«Μια γυναίκα πρέπει να βάζει το άρωμα της εκεί που επιθυμεί να την φιλήσουν» είπε η Gabrielle Chanel το 1921, ενώ δημιούργησε το καλύτερο άρωμα όλων των εποχών! Ποιο είναι όμως το μυστικό του Chanel No5; Το youweekly.gr λοιπόν θα σου δείξει 5 από αυτά!

Δείτε επίσης :To μυστικό της Μπιγιονσέ για τέλεια επιδερμίδα!!!


 

#1 Η πρώτη μαρτυρία του ήταν Mademoiselle. Το 1937, η Gabrielle Chanel φωτογραφήθηκε από τον François Kollar στη σουίτα της στο Ritz για την καμπάνια του περιοδικού Harper’s Bazaar!

#2  Το όνομα N°5 προέρχεται από τον τύπο του αρώματος που περιέχεται και στα 5 από τα μπουκάλια που ο αρωματοποιός Ernest Beaux πρότεινε στην Coco για το άρωμα της.

#3 Το μπουκάλι είναι σχεδιασμένο από την Gabrielle Chanel, το οποίο υποβλήθηκε σε κάποιες αλλαγές ανά τα χρόνια.

#4 Δύο από τα συστατικά που εμπεριέχονται στη φόρμουλα αυτή, το γιασεμί και το τριαντάφυλλο, είναι πολύ σπάνια και καλλιεργούνται μόνο σε μια συγκεκριμένη περιοχή της Γαλλίας. Προκειμένου να διασφαλιστεί η επιβίωσή τους η Coco έχει κάνει συμφωνίες με τοπικούς καλλιεργητές.

#5 Το 1945, στο τέλος του πολέμου, το Ν°5 ήταν το πιο δημοφιλές δώρο που έκαναν οι στρατιώτες των ΗΠΑ στις συζύγους τους, συγκεντρώνοντας μεγάλες ουρές έξω από τη rue Cambon μπουτίκ.

PA2014_01_0037


 

loading...