Αυτές τις συμβουλές χρειάζεσαι για κάθε φορά που φτιάχνεις βαλίτσα

Αυτές τις συμβουλές χρειάζεσαι για κάθε φορά που φτιάχνεις βαλίτσα
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για εύκολο και γρήγορο πακετάρισμα χωρίς περιττό βάρος.

Επειδή ο κόσμος δεν πάει διακοπές και ταξίδια μόνο το καλοκαίρι αλλά όλο το χρόνο, αυτό είναι ένα άρθρο για εσένα που ταξιδεύεις και θέλεις να πακετάρεις σωστά. Η αναποφασιστικότητα για το τι να πάρεις και τι θα αφήσεις για άλλη μία φορά χτυπάει κόκκινο και τελικά καταλήγεις με πέντε μαγιό, άπειρα ρούχα και μια ασήκωτη βαλίτσα που σε κουράζει καθ'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά.

1. Κάνε μία λίστα με τα βασικά

Προτού πακετάρεις κάνε μία λίστα με όλα τα βασικά που θα χρειαστείς και δε γίνεται να φύγεις χωρίς αυτά. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκαθαρίσεις ποια πράγματα είναι όντως απαραίτητα και έπειτα θα ιεραρχήσεις το χώρο και την αναγκαιότητα για τα έξτρα. Σε δεύτερη φάση άπλωσε όσα έχεις σημειώσει στο κρεβάτι σου, ώστε να έχεις μία εικόνα της ποσότητας και να αξιολογήσεις με βάση και τις περσινές διακοπές τι δεν υπάρχει πιθανότητα να φορέσεις, ώστε να αποφύγεις το επιπλέον βάρος.

2. Ανάλογα με το είδος των διακοπών που θα κάνεις, σκέψου πόσες μέρες θα μείνεις και πόσα ρούχα χρειάζεσαι

Φέρε στο μυαλό σου το πιο πιθανό πλάνο των διακοπών και ανάλογα αν θα περιλαμβάνει κολύμπι, σπορ, πεζοπορία, εξερεύνηση, βραδινές εξόδους διάλεξε τα κατάλληλα ρούχα. Στη συνέχεια ανάλογα με τις μέρες που θα μείνεις, στοίβαξε στην άκρη τα σύνολα που χρειάζεσαι. Φρόντισε τα ρούχα που θα πάρεις να είναι άνετα για να σε διευκολύνουν. Άλλωστε οι διακοπές είναι η πιο χαλαρή περίοδος οπότε το στιλ σου είναι ωραίο να είναι ανάλαφρο.

3. Συνδύασε χρωματικά όλα τα ρούχα

Το μυστικό για να είσαι καλοντυμένη χωρίς να πάρεις πολλά ρούχα μαζί σου είναι να φροντίσεις όλα τα ρούχα και τα αξεσουάρ που θα πάρεις να συνδυάζονται μεταξύ τους χρωματικά. Ένας εύκολος τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι να κινηθείς στην ίδια χρωματική παλέτα.

4.Τοποθέτησε σωστά τα πράγματα μέσα στη βαλίτσα

Αφού κλείσεις τα παπούτσια σε σακουλάκια, τοποθέτησέ τα στον πάτο της βαλίτσας και συμπλήρωσε τα κενά με τα εσώρουχα. Αξιοποίησε τις γωνίες της βαλίτσας για μικροπράγματα. Αν τα αξεσουάρ κουμπώσουν σωστά σαν παζλ μέσα στη βαλίτσα, τότε θα εξοικονομηθεί αρκετός χώρος για τα ρούχα.

5. Δίπλωσε τα ρούχα σε ρολά

Δίπλωσε όλα τα πράγματα που μπορούν να διπλωθούν σε ρολά για να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο στη βαλίτσα. Αν έχεις ρούχα που τσαλακώνονται εύκολα, γύρισέ τα από την ανάποδη και δίπλωσέ τα. Με αυτόν τον τρόπο θα μείνουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

6. Άφησε λίγο χώρο για τα πιο χοντρά υφάσματα

Ειδικά στα νησιά τα βράδια είναι δροσερά, οπότε είναι απαραίτητο να έχεις μαζί σου μία ζακέτα, ένα ζέρσεϊ ή μακραμέ τοπ. Είναι πρακτικά, άνετα και σε κρατούν όσο ζεστή πρέπει στο θαλασσινό αεράκι.

7. Μη ξεχάσεις τα χρωματιστά, καλοκαιρινά φουλάρια

Τα φουλάρια είναι ιδανική επιλογή για τις διακοπές. Καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο στη βαλίτσα, δεν προσθέτουν βάρος και χαρίζουν ανέμελο στιλ σε κάθε καλοκαιρινό σύνολο. Μπορείς να φορέσεις ένα διπλής όψεως σαν παρεό στην παραλία, σαν τοπάκι στο μπαρ και το beach party, ως τυρμπάν στο κεφάλι κατά την ηλιοθεραπεία και φυσικά στους ώμους και το λαιμό για προστασία από τον ήλιο, αλλά και για να δώσεις χρώμα και στιλ σε ένα απλό μονόχρωμο τοπ.

8. Τα φορέματα είναι απαραίτητα

Προτίμησε τα φορέματα για την περίοδο των διακοπών. Είναι ανάλαφρα δε σε ζεσταίνουν και εξοικονομείς χώρο και βάρος στη βαλίτσα από το να πάρεις ένα σύνολο για κάθε μέρα. Φόρεσέ τα την ημέρα με σανδάλια ή σαγιονάρες και το βράδυ με ένα ζευγάρι πλατφόρμες.

9. Κάνε μία επιλογή σε αξεσουάρ

Δεν είναι ανάγκη για μία εβδομάδα να πάρεις μαζί σου όλη τη ντουλάπα με τα παπούτσια. Όπου κι αν πας θα πας για να χαλαρώσεις και όχι για να επιμεληθείς το στιλ σου με λεπτομέρεια όπως καθημερινά. Ένα ζευγάρι σαγιονάρες για την παραλία, ένα ζευγάρι σανδάλια για την απογευματινή βόλτα και οι αγαπημένες σου πλατφόρμες για το βράδυ φτάνουν και περισσεύουν. Όσο για τα μαγιό, δεν υπάρχει περιορισμός, άλλωστε έχουν την τιμητική τους και ζυγίζουν πολύ λίγο. Απλά μην το παρακάνεις. Σε ό,τι αφορά τις τσάντες, μία για την παραλία και μία μικρή για το βράδυ είναι αρκετές.

10. Τα προϊόντα περιποίησης είναι αναγκαία

Αυτό που δεν πρέπει να παραλείψεις σε καμία περίπτωση είναι τα προϊόντα περιποίησης τα οποία είναι απαραίτητα στις διακοπές που η έκθεση στον ήλιο είναι μεγάλη και το σώμα χρειάζεται μεγαλύτερη ενυδάτωση και προστασία. Τοποθέτησε σε ένα νεσεσέρ ενυδατικές κρέμες, αντηλιακά, σαμπουάν, αφρόλουτρο,οδοντόβουρτσα, πίλινγκ, καθαριστικό προσώπου, lip balm, λάδι μαλλιών, χτένα και ό,τι άλλο θεωρείς απαραίτητο

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr

Η Κατερίνα Καινούργιου σου δείχνει πως μπορείς να συνδυάσεις σωστά το animal print στο look σου

Mήπως δε βρίσκεις τι να βάλεις; Mε αυτούς τους τρόπους θα λύσεις για πάντα αυτό το πρόβλημα!

H oversized ζακέτα με τα κεντήματα: Ένα ρούχο έργο τέχνης