Σαν να μας κυνηγάει μια “κατάρα” στην εκπαίδευση που γίνεται στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας. Μετά από τη συντριβή του διθέσιου F-16 μας, στις 26 Ιανουαρίου του 2015 που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν ζωή τους οι δύο πιλότοι μας, φέτος είχαμε μια ακόμη περιπέτεια, ευτυχώς με αίσιο τέλος.

Ένα από τα F-16  Block 52+ της 340 Μοίρας (115 ΠΜ) που συμμετέχουν στην άσκηση, παρουσίασε πρόβλημα στον κινητήρα. Ο χειριστής απέρριψε τις δεξαμενές καυσίμου και κατόρθωσε παρά το πρόβλημα να προσγειώσει το αεροσκάφος με ασφάλεια.

Από τις 12 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, η 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Σούδας, συμμετέχει στην 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2016 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 115ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 52+ και ανάλογο προσωπικό.

Σκοπός του προγράμματος TLP είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και η εξοικείωση και η συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.

Πηγή:athensmagazine.gr

Δείτε ακόμη στο Youweekly.gr

Φρίκη χωρίς τέλος: Τρεις μέρες τεμάχιζε την Άννυ – Όλη η απολογία του «πατέρα» – Θαμμένα μέλη στο Πεδίο του Άρεως;

Σοκάρει ο πατέρας της Άννυ: «Αν σας πω τι έγινε μετά τον θάνατο της, θα λιποθυμήσω κι εγώ ο ίδιος»

Έβγαλαν τη μάνα της Άννυ έξω από το δικαστήριο για να μην ακούσει τις φρικιαστικές λεπτομέρειες

Τα καλύτερά μας σήμερα

Xάπι της επόμενης ημέρας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δεν έχεις χρόνο το πρωί; Κάνε ένα από αυτά τα 10 χτενίσματα σε 1’

Δημήτρης Κοντομηνάς: Οι γυναίκες της ζωής του! Ένας κλασικός bon viveur με μεγάλη αδυναμία στο ωραίο φύλο! (PHOTOS)

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ