Δάκρυσαν οι εργαζόμενοι στον Καρέλια: Δείτε τι επίδομα τους έδωσε και έπαθαν πλάκα!

Δάκρυσαν οι εργαζόμενοι στον Καρέλια: Δείτε τι επίδομα τους έδωσε και έπαθαν πλάκα!
Oι υψηλότερες παροχές στην ιστορία της εταιρείας που φέτος σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 17%

Έκτακτες παροχές ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ προς τους εργαζομένους της ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της καπνοβιομηχανίας Καρέλια Α.Ε., κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης γιορτής που διοργανώνει κάθε χρόνο για το προσωπικό της στις εγκαταστάσεις της, στην Καλαμάτα.

Οι παροχές αυτές – οι υψηλότερες στην ιστορία της εταιρείας- έρχονται να επισφραγίσουν μια επιτυχημένη χρονιά κατά την οποία η Καρέλια Α.Ε. σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 17%, μέσα σ’ έναν έντονο ανταγωνισμό και σ’ αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον, με φόντο τις φήμες περί Grexit, capital controls κ.λπ. ανέφερε στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Καρέλιας.

Αναλυτικότερα, οι παροχές που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:

Επίδομα “χειμερινής στολής-γαλοπούλας” θα είναι φέτος € 200,00 για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.

Επίδομα παρουσίας θα είναι 800,00 ευρώ.
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.400,00 σε κάθε εργαζόμενο, που έχει παιδάκια που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδάκια πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2015, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 500,00.



Δώρο ένας υπερσύγχρονος φορητός υπολογιστής Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2015

Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από € 1.700, θα λάβουν πρόσθετη έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 800,00.

Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές € 1.200 έως € 1.699, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.500 ευρώ.

Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.199 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €2.500,00.

Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές € 1.201 έως € 1.699 και οι οποίοι έχουν από 3 ανήλικα παιδάκια και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 750,00.

Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως € 1.199 και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδάκια και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 450,00 για κάθε ανήλικο παιδί.

Ο κάθε λαχνός της σημερινής γιορτής είναι € 800,00.

Όλες οι παραπάνω παροχές θα δοθούν καθαρές, δηλαδή η Εταιρεία θα καλύψει όλους τους φόρους και τις κρατήσεις που αναλογούν στους εργαζομένους από τις παροχές αυτές. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία μας, η πορεία της συνοδεύτηκε με αύξηση των πωλήσεων και αύξηση του μεριδίου αγοράς τόνισε ο Ανδρέας Καρέλιας, παραθέτοντας και τα οικονομικά στοιχεία:

– Στην ελληνική αγορά η καπνοβιομηχανία αύξησε τις πωλήσεις της στα τσιγάρα που ξεπερνούν το 9% κατ’ όγκον, ενώ το μερίδιο της εταιρείας από 12,7% στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς ξεπέρασε το 14,25%. Στον καπνό για στριφτό τσιγάρο, η αύξηση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά ξεπέρασε το 19,5%, εδραιώνοντας την Καρέλια Α.Ε. στη δεύτερη θέση.
– Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η πορεία της εταιρείας εκτός Ελλάδος, όπου οι πωλήσεις κατέγραψαν μία ακόμα θετική πορεία, πετυχαίνοντας αύξηση κατά 6% περίπου στα τσιγάρα και 7% στον καπνό για στριφτό.


– Στον τομέα της απασχόλησης η εταιρεία, στη χρονιά που πέρασε, έκανε 34 προσλήψεις, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε επενδύσεις 3,5 εκατ. ευρώ με σκοπό την αύξηση της παραγωγικής της δυνατότητας.

– Για το 2016 έχουν δρομολογηθεί επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό ύψους 14,1 εκατ. ευρώ με σκοπό την προσαρμογή της εταιρείας στη νέα κοινοτική οδηγία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Καρέλια Α.Ε. έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επικείμενες αλλαγές, που θα φέρει στις εργασίες της εταιρείας του η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για περιορισμούς στον τρόπο παρουσίασης των πακέτων από το Μάιο του 2016. Ο ίδιος μίλησε για επιδίωξη εξόντωσης των εγχώριων καπνοβιομηχανιών, αλλά σ’ αυτόν τον αγώνα τόνισε ευτυχώς δεν είμαστε μόνοι μας, μας στηρίζει και η ελληνική κυβέρνηση…

athensmagazine.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Σπανούλης-Χοψονίδου: Δείτε φωτογραφίες από την παραμυθένια βάφτιση της κόρης τους


Η Μίνα Αρναούτη μιλά πρώτη φορά μέσα από το νοσοκομείο: «Ήθελε να ήμουν εγώ στην θέση του Παντελή…»


Η Αθηνά Ωνάση κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στον Αλβάρο – Όλο το παρασκήνιο μέσα από το δικαστήριο!