«Πρόσεχε τα παιδιά μας» - Τα τελευταία λόγια της άτυχης μητέρας από την Ζάκυνθο στον σύζυγό πριν φύγει από την ζωή!

«Πρόσεχε τα παιδιά μας» - Τα τελευταία λόγια της άτυχης μητέρας από την Ζάκυνθο στον σύζυγό πριν φύγει από την ζωή!
Στους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ που θα διερευνήσουν τα αίτια του θανάτου της Ελένης Αρβανιτάκη, εναποθέτουν τις ελπίδες τους να μάθουν τουλάχιστον τι έγινε και έχασαν τον άνθρωπό τους, οι συγγενείς της άτυχης 41χρονης από τη Ζάκυνθο.

Το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταβαίνει σήμερα στο νησί του Ιονίου για να διερευνήσει αν το πρόβλημα οφειλόταν στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία. Την ίδια ώρα εξάλλου, εκτός από την Ελένη Αρβανιτάκη που κατέληξε έπειτα από πολυοργανική ανεπάρκεια, μια δεύτερη γυναίκα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση ενώ άλλοι τρεις πρώην ασθενείς, είναι πλέον καλά στην υγεία τους και έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο Ζακύνθου.

Η τοπική κοινωνία του νησιού, ωστόσο, είναι σοκαρισμένη και προβληματισμένη, παρακολουθεί τις εξελίξεις και ανησυχεί, αφού η 41χρονη μητέρα δυο παιδιών είχε υποβληθεί σε επέμβαση ρουτίνας για την αφαίρεση λάμας από το πόδι της, στο νοσοκομείο Ζακύνθου.41xronizakynthos_422535309

«Πρόσεχε τα παιδιά μας», ήταν τα τελευταία της λόγια

Για τις δύσκολες ώρες που πέρασε, αφού η γυναίκα του συνήλθε από τη νάρκωση μέχρι που κατέληξε στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα, μίλησε στο protothema.gr ο σύζυγός της Νίκος, ο οποίος τόνισε πως η επέμβαση ρουτίνας θα γινόταν από τον ίδιο γιατρό που είχε βάλει πριν από τρία χρόνια τις λάμες.

«Όταν φτάσαμε στο νοσοκομείο του Ρίο ήταν μισοπεθαμένη. Μόλις την είδαν οι γιατροί μου είπαν οτι αργήσαμε παρά πολύ να τη φέρουμε και ότι η κατάστασή της είναι κρίσιμη και μη αντιμετωπίσιμη». Όπως εξηγεί, οι γιατροί ήταν σχεδόν βέβαιοι για το θάνατό της και τον προέτρεψαν να την επισκεφθεί στο δωμάτιο ώστε να είναι μαζί της. «Οι γιατροί με προέτρεψαν να πάω στο δωμάτιο της να της μιλήσω αφού ήταν ακόμη ζωντανή γιατί ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Όταν πήγα κοντά της να της μιλήσω, η Ελένη μου το καταλάβαινε ότι έφευγε από τη ζωή και το τελευταίο πράγμα που μου είπε ήταν "πρόσεχε τα παιδιά μας. Τα παιδιά και τα μάτια σου"», λέει συγκινημένος.

Η πιθανότητα να την είχαν μεταφέρει νωρίτερα στο νοσοκομείο είναι κάτι που βασανίζει το μυαλό του συζύγου της άτυχης Ελένης. «Αν την είχαμε φέρει πιο νωρίς στο Ρίο θα είχε σωθεί η γυναίκα μου. Γιατί όταν συνήλθε από το κώμα σφάδαζε από τους πόνους και οι γιατροί στη Ζάκυνθο απλά την κοιτούσαν. Είχε κατεβάσει χαμηλή πίεση. Και τους ρωτούσα εκεί στη Ζάκυνθο γιατί η γυναίκα μου έχει χαμηλή πίεση αφού ούτε καπνίζει, είναι δυνατός οργανισμός και έχει κάνει και δυο παιδιά. Μου είπαν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Και έτσι την έστειλαν στο Ρίο».nosokomeio

Παρά τον πόνο του ο Νίκος Αρβανιτάκης είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει την υπόθεση να μάθει την αλήθεια για να δικαιωθεί η σύζυγός του που έφυγε τόσο άδικα και ξαφνικά. «Θα το κυνηγήσω μέχρι τέλος γιατί δεν θέλω τα παιδιά μου να γυρίσουν μεθαύριο και να μου πουν ότι η μαμά τους έφυγε άδικα από τη ζωή και εγώ δεν έκανα τίποτα. Εγώ τώρα έχω βάλει δικούς μου ανθρώπους γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο είτε να κόλλησε κάποιο μικρόβιο από το νοσοκομείο είτε από χαλασμένη παρτίδα φαρμάκων . Γιατί όλα έγιναν ραγδαία και αυτό της κατέστρεψε τα ζωτικά της όργανα. Πως να ζήσει η γυναίκα μετά».

Ένα «γιατί» βασανίζει και τον αδελφό και τη μητέρα της άτυχης 41χρονης, που ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πως η αγαπημένη τους Ελένη έφυγε τόσο ξαφνικά και άδικα. «Να μην τύχει ποτέ σε κανέναν αυτό. Χάσαμε ένα κορίτσι διαμάντι τόσο άδικα .Τα παιδάκια της λυπάμαι που έμειναν χωρίς μάνα», λέει ο αδελφός της Αντώνης και η μητέρα της Γιώτα ξεσπά: «Γιατί; Μονάχα ένα γιατί»...

Η παράταση της απεργίας της ΠΝΟ που κρατά δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Ζακύνθου και Κυλλήνης, καθιστά εξάλλου αδύνατη τη μεταφορά του σώματος της άτυχης μητέρας στη Ζάκυνθο, ώστε να κηδευτεί.

Πηγή: Athensmagazine.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Σπάραξαν καρδιές στην κηδεία της 39χρονης Βασιλικής που σκοτώθηκε από την έκρηξη στα Everest! Τραγικές φιγούρες τα παιδάκια της…

Ραγδαίες εξελίξεις και ανατροπή – σοκ στην υπόθεση της Μαντλίν: «Είναι ζωντανή!»

Σπάει την σιωπή της η αδερφή του καπετάνιου! Τι λέει για την όλη τραγωδία;