Υλικά για τη ζύμη:
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κρόκο αυγού
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
150-200 γρ. νερό χλιαρό
150γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας κομμένο σε κυβάκια παγωμένο και έξτρα λιωμένο για άλειμμα του καλτσόνε
1κγ. αλάτι
1κγ. ζάχαρη

Υλικά για τη γέμιση:
400γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
10-20 φέτες μπέικον
10-20 φέτες ζαμπόν
150-200γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
2-3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
400γρ. τυρί γκούντα

Εκτέλεση:
Στoν κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε λίγα λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε με το γάτζο του μίξερ μέχρι να γίνει μια ζύμη, στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να απορροφυθεί το βούτυρο . Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και μόλις ετοιμαστεί η ζύμη τη βάζουμε μέσα σε αυτό, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 60-90 λεπτά. Όταν φουσκώσει χωρίζουμε τη ζύμη στα 10. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη μια ζύμη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 18εκ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με την άλλη ζύμη.

Μοιράζουμε το τυρί στο κέντρο του κάθε καλτσόνε από πάνω βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, τα αλλαντικά, τα μανιτάρια, την πιπεριά.
Αλείφουμε με λίγο νερό τις άκρες της ζύμης και σκεπάζουμε με την άλλη πλευρά της ζύμης ώστε να σχηματίσουμε ένα μισοφέγγαρο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και τοποθετούμε τα κάλτσονε επάνω, ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Βγάζουμε απ’ το φούρνο τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Σερβίρουμε ζεστά. Δείτε βήμα βήμα την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

4 συνταγές για ζεστά ροφήματα που θα απογειώσουν τις κρύες ημέρες του χειμώνα!

Πιείτε το κάθε πρωί και θα δείτε θαύματα στο σώμα σας!

Οι θερμίδες των εορταστικών πειρασμών: Τι πρέπει να προσέξεις για να σε βρει η νέα χρονιά σε καλύτερη φόρμα!

loading...