Κιμαδόπιτα που λιώνει στο στόμα!
Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα και 10'
Μερίδες: οικογενειακή
akispetretzikis.gr
Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:
Εύκολη blackforest σε ποτήρι…από τον Άκη Πετρετζίκη!
Πανεύκολες σπιτικές γκοφρέτες με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο
Black Forest στο ποτήρι- Θα σας πάρει μόνο μία ώρα!
Τα καλύτερα μας σήμερα:
Έσκασε βόμβα: Ο Μπραντ Πιτ κακοποιούσε τα παιδιά – Τι ερευνούν οι αρχές;
Βαριές καταγγελίες εναντίον των Τζολί-Πιτ: «Τα παιδιά τους έπιναν κρασί και…»
Σοκ! Πασίγνωστος Έλληνας σκηνοθέτης κινδυνεύει να μπει φυλακή
Μερίδες: οικογενειακή
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C στον αέρα.
- Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε μαζί με το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
- Χοντροκόβουμε τα καρότα και το σέλερι και τα προσθέτουμε μαζί με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να καραμελώσουν για 4-5 λεπτά και να πάρουν τα λαχανικά ωραίο χρώμα.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον κιμά, τον σπάμε με την βοήθεια μίας κουτάλας και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
- Με το που πάρει χρώμα, ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για να μην πικρίσει.
- Τέλος, προσθέτουμε τον κύβο και την μπίρα.
- Αφήνουμε το μείγμα να βράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να εξατμιστούν όλα τα υγρά της.
- Αυτό μπορεί να πάρει 15-20 λεπτά.
- Αφαιρούμε απο την φωτιά, ρίχνουμε δεντρολίβανο και θυμάρι για γεύση και άρωμα.
- Προσθέτουμε ακόμα το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε. Το τυρί θα δέσει όλη τη γέμισή μας.
- Τέλος, μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε αυγό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι ( 25*35 εκ ).
- Στρώνουμε 2 φύλλα στο ταψί (το κάθε φύλλο να καλύπτει το μισό ταψί).
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο χωρίς να ακουμπάει το πινέλο πάνω στα φύλλα (προσέχουμε να βάλουμε και στα πλαϊνά του φύλλου).
- Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα μισά φύλλα της συσκευασίας για το κάτω μέρος της πίτας.
- Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα της βάσης που δημιουργήσαμε και φροντίζουμε να την απλώσουμε παντού ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα για να καλύψουμε τη γέμιση, με τον ίδιο τρόπο, ραντίζοντας με ελαιόλαδο κάθε φορά.
- Τυλίγουμε λίγο τα πλαϊνά προς τα μέσα.
- Βάζουμε όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει στα πλαϊνά μας και από πάνω, σε όλη την επιφάνεια της πίτας και φροντίζουμε να πάει παντού.
- Χαράσσουμε την πίτα μας σε 12 κομμάτια.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή η πίτα μας.
- Τοποθετούμε την πίτα στη υψηλή σχάρα για να μπορεί να ψηθεί καλύτερα.
- Όταν είναι έτοιμη, αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει πριν την κόψουμε.
akispetretzikis.gr
Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:
Εύκολη blackforest σε ποτήρι…από τον Άκη Πετρετζίκη!
Πανεύκολες σπιτικές γκοφρέτες με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο
Black Forest στο ποτήρι- Θα σας πάρει μόνο μία ώρα!
Τα καλύτερα μας σήμερα:
Έσκασε βόμβα: Ο Μπραντ Πιτ κακοποιούσε τα παιδιά – Τι ερευνούν οι αρχές;
Βαριές καταγγελίες εναντίον των Τζολί-Πιτ: «Τα παιδιά τους έπιναν κρασί και…»
Σοκ! Πασίγνωστος Έλληνας σκηνοθέτης κινδυνεύει να μπει φυλακή