Κιμαδόπιτα που λιώνει στο στόμα!

Κιμαδόπιτα που λιώνει στο στόμα!
Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα και 10'

Μερίδες: οικογενειακή
Μέθοδος Εκτέλεσης



  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C στον αέρα.

  • Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  • Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε μαζί με το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.

  • Χοντροκόβουμε τα καρότα και το σέλερι και τα προσθέτουμε μαζί με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να καραμελώσουν για 4-5 λεπτά και να πάρουν τα λαχανικά ωραίο χρώμα.

  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον κιμά, τον σπάμε με την βοήθεια μίας κουτάλας και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

  • Με το που πάρει χρώμα, ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για να μην πικρίσει.

  • Τέλος, προσθέτουμε τον κύβο και την μπίρα.

  • Αφήνουμε το μείγμα να βράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να εξατμιστούν όλα τα υγρά της.

  • Αυτό μπορεί να πάρει 15-20 λεπτά.

  • Αφαιρούμε απο την φωτιά, ρίχνουμε δεντρολίβανο και θυμάρι για γεύση και άρωμα.

  • Προσθέτουμε ακόμα το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε. Το τυρί θα δέσει όλη τη γέμισή μας.

  • Τέλος, μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε αυγό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

  • Λαδώνουμε ένα ταψάκι ( 25*35 εκ ).

  • Στρώνουμε 2 φύλλα στο ταψί (το κάθε φύλλο να καλύπτει το μισό ταψί).

  • Ραντίζουμε με ελαιόλαδο χωρίς να ακουμπάει το πινέλο πάνω στα φύλλα (προσέχουμε να βάλουμε και στα πλαϊνά του φύλλου).

  • Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα μισά φύλλα της συσκευασίας για το κάτω μέρος της πίτας.

  • Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα της βάσης που δημιουργήσαμε και φροντίζουμε να την απλώσουμε παντού ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.

  • Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα για να καλύψουμε τη γέμιση, με τον ίδιο τρόπο, ραντίζοντας με ελαιόλαδο κάθε φορά.

  • Τυλίγουμε λίγο τα πλαϊνά προς τα μέσα.

  • Βάζουμε όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει στα πλαϊνά μας και από πάνω, σε όλη την επιφάνεια της πίτας και φροντίζουμε να πάει παντού.

  • Χαράσσουμε την πίτα μας σε 12 κομμάτια.

  • Ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή η πίτα μας.

  • Τοποθετούμε την πίτα στη υψηλή σχάρα για να μπορεί να ψηθεί καλύτερα.

  • Όταν είναι έτοιμη, αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει πριν την κόψουμε.




akispetretzikis.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Εύκολη blackforest σε ποτήρι…από τον Άκη Πετρετζίκη!

Πανεύκολες σπιτικές γκοφρέτες με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Black Forest στο ποτήρι- Θα σας πάρει μόνο μία ώρα!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Έσκασε βόμβα: Ο Μπραντ Πιτ κακοποιούσε τα παιδιά – Τι ερευνούν οι αρχές;

Βαριές καταγγελίες εναντίον των Τζολί-Πιτ: «Τα παιδιά τους έπιναν κρασί και…»

Σοκ! Πασίγνωστος Έλληνας σκηνοθέτης κινδυνεύει να μπει φυλακή