Χρόνος εκτέλεσης: 2 ώρες

Μερίδες: 12

Συστατικά
Για το σιρόπι

450 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.σ. μέλι
1 στικ κανέλας
350 γρ. νερό
Για την λεμονόπιτα

1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
220 γρ. καλαμποκέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 2 λεμόνια
2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

  • Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά,  ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα από 1 λεμόνι, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το στικ κανέλας και το νερό
  • Με το που πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη το αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει

Για την λεμονόπιτα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 ° C στον αέρα
  • Μεταφέρουμε τα φύλλα Βηρυτού σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Θέλουμε να είναι το ένα δίπλα στο άλλο και τσαλακωμένα
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 1 με 1½ ώρα
  • Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τον φούρνο.
  • Τρίβουμε τα φύλλα με τα χέρια μας μέχρι να θρυμματιστούν και αφήνουμε στην άκρη
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύσμα των λεμονιών, το εκχύλισμα βανίλιας, τα αυγά και το στραγγιστό γιαούρτι
  • Όταν διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε
  • Τέλος, προσθέτουμε μέσα στο μπολ και τα θρυμματισμένα φύλλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι τα φύλλα να απορροφήσουν όλο το μείγμα
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε να πάει παντού
  • Ψήνουμε στους 170 ° C στον αέρα για 30-40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει
  • Με το που βγάλουμε από τον φούρνο σιροπιάζουμε την λεμονόπιτα κατευθείαν με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 1-2 ώρες να κρυώσει καλά
  • Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και ξύσμα λεμονιού

akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

New Bag Trend: Αυτή είναι η νέα μόδα στα τσαντάκια!!

5 Tips για να ετοιμάζεσαι πολύ γρήγορα το πρωί πριν τη δουλειά (VIDEO)

Δίαιτα του ανανά: Θα χάσετε 7 κιλά σε 5 μέρες

loading...