Ενώστε ζαχαρούχο γάλα με σοκολάτα και βρείτε μαλακές φόρμες σιλικόνης. Πάρτε τα κεράσια από το cherry brandy και βυθίστε τα στο σοκολατένιο fudge.

Ή βάλτε το μείγμα σε κορνέ. Ή σε ταψάκι. Ή πάρτε δύο κουτάλια και αυτοσχεδιάστε. Πασπαλίστε με κακάο και θα κρύψετε κάθε ατέλεια.

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 400γρ σοκολάτα κουβερτούρα, πάνω από 50% κακάο
  • κερασάκια από το λικέρ κεράσι
  • κακάο για άχνισμα

Μέθοδος εκτέλεσης

Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα με μαχαίρι, πάνω σε ξύλο κοπής.

Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί το ζαχαρούχο γάλα (βάλτε μια κατσαρόλα με λίγο νερό στη φωτιά και πάνω της στερεώστε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, ώστε να μην ακουμπά στο νερό). Όταν ζεσταθεί αρκετά, να το νιώθουμε ζεστό όταν βάλουμε το δάχτυλό μας, ρίχνουμε μέσα την λεπτοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.

Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και γεμίζουμε μαλακές φόρμες σιλικόνης. Στο βίντεο θα δείτε αναλυτικές οδηγίες. Παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και ξεφορμάρουμε. Διατηρούμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο, για να μην πάρουν υγρασία και μυρωδιά. Τα φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μισή ώρα πριν τα σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με κακάο, γιατί είναι χαριτωμένο και κρύβει ατέλειες, πριν τα σερβίρουμε.


Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Το σουφλέ σοκολάτα – κάστανο είναι το απόλυτο γλυκό!Εσύ το έχεις δοκιμάσει;

Η καλύτερη συνταγή για μπακλαβά

Φτιάξε μόνη σου σοκολατάκια με ρούμι!

loading...