Συστατικά
2 ζύμες σφολιάτας Χρυσή Ζύμη
400 γρ. πραλίνα σοκολάτας
200 γρ. μασκαρπόνε
50 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
1 αυγό για άλειμμα
λίγο αλεύρι για το ζυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βάζουμε στο ένα κορνέ το τυρί κρέμα και στο άλλο την πραλίνα σοκολάτας.
Ανοίγουμε το φύλλο μας, το κόβουμε στα 4 σταυρωτά.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι τη σφολιάτα μας.
Παίρνουμε μία ξύλινη κουτάλα και τη βάζουμε στη μέση της σφολιάτας.
Κόβουμε με το μαχαίρι μέχρι τη μέση τη σφολιάτα μας σε λεπτές λωρίδες.
Με ένα πινέλο αφαιρούμε ότι παραπανίσιο αλεύρι υπάρχει.
Κόβουμε τα κορνέ μας στην άκρη, παίρνουμε την πραλίνα και κάνουμε 2 ωραίες γραμμές. Κάνουμε μία λωρίδα στη μέση με το μασκαρπόνε.
Ξεκινάμε να τυλίγουμε παίρνοντας 1-1 τις λωρίδες και ενώνοντας τις 2 άκρες , σχηματίζοντας μία πλεξούδα.
Δεν το σφίγγουμε πολύ, αφήνουμε αέρα για να μπορούν να φεύγουν οι υδρατμοί όσο ψήνονται και να μη σπάσουμε  τη σφολιάτα μας.
Πατάμε με το μαχαίρι από κάτω.
Μεταφέρουμε προσεχτικά στο ταψάκι μας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες σφολιατίνες.
Αλείφουμε τις σφολιατίνες μας, με διάλυμα από 1 κρόκο αυγού και 1 κ.γ νερό.
Πασπαλίζουμε με φουντούκια.
Βάζουμε σε υψηλή σχάρα και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να είναι έτοιμα.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

Tip
Αν η σφολιάτα είναι φρέσκια μπορούμε να βάλουμε τις σφολιατίνες στην κατάψυξη και να τις ψήσουμε όποτε θέλουμε.

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Ιταλικό semifreddo στη στιγμή!

Ξυλάκια παγωτού με 6 υλικά και 10 λεπτά απαιτούμενου χρόνου

Cupcakes με ταχίνι για να γλείφετε τα δάχτυλα σας!!!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Ανατριχιαστικό! Τα λόγια της Αλίκης Βουγιουκλάκη μόλις έμαθε το πρόβλημα υγείας της!

Κραυγή αγωνίας από πασίγνωστο Έλληνα ηθοποιό! Ο γείτονας του παραπλάνησε τον γιο του…

Πόλεμος στην οικογένεια Μπιθικώτση! Στα «μαχαίρια» τα δυο αδέλφια για τον πατέρα τους

loading...