YΛΙΚΑ

Για τη βάση:
1 συσκευασία μπισκότα τύπου digestive (250γρ)
110 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
240 ml. κρέμα γάλακτος
2 κρόκους
1 αυγό
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.

Τοποθετούμε τα μπισκότα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ( μίξερ) και τα τρίβουμε μέχρι να γίνουν σκόνη, τέλος τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt για 30-40″.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, έως ότου το μείγμα μοιάζει με βρεγμένη άμμο .
Βουτυρώνουμε τον πάτο και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 cm. Απλώνουμε το μείγμα στη βάση της ταρτιέρας σηκώνοντας παράλληλα τοιχώματα στα πλαϊνά.
Στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση ή για 1 ώρα.
Χοντροκόβουμε τη κουβερτούρα και την αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700watt για 1,5’-2 ‘
Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε το μπολ από το φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει λείο, και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού
Σε ένα άλλο μπολ με το σύρμα χειρός χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα .
Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς μέσα στο μπολ με τα αυγά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και απλώνουμε το μείγμα της σοκολάτας με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
10 Ψήνουμε για 30’-35’ στους 160 βαθμούς και μόλις ψηθεί αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20’. Σερβίρουμε προαιρετικά με παγωτό βανίλια.
giorgostsoulis.com
Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:
loading...