Μπορούν τα Sulphate-Free σαμπουάν να φανούν τελικά χρήσιμα για τα μαλλιά;

Η απάντηση θα σας εκπλήξει

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Μπορούν τα Sulphate-Free σαμπουάν να φανούν τελικά χρήσιμα για τα μαλλιά;

Μπορούν τα Sulphate - Free σαμπουάν να φανούν τελικά χρήσιμα για τα μαλλιά; Δώστε προσοχή γιατί η απάντηση θα σας εκπλήξει και σίγουρα δεν είναι αυτή που περιμένετε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πιτυρίδα, κνησμό και αραίωση μαλλιών. Συχνά καταλήγουμε να αλλάζουμε από το ένα προϊόν στο άλλο, πιθανότατα με ένα φανταχτερό δοχείο ή μια ελκυστική διαφήμιση που ρίχνει ψεύτικες υποσχέσεις σε απελπισμένη προσπάθεια να αποκτήσουμε αυτά τα υγιή, και σαν Ραπουνζέλ μαλλιά.

Όμως, η παρατεταμένη χρήση θειικών προϊόντων αδρανώνει τα θυλάκια των μαλλιών. Επιπλέον, τα άτομα που έχουν ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να παρουσιάσουν κνησμό και πρήξιμο. Ο Δρ Jangid εξηγεί, «Ωστόσο, είναι καιρός να παραιτηθούμε από την απερισκεψία, να είμαστε ενήμεροι και να επιλέγουμε έξυπνα. Πόσες φορές έχουμε διαβάσει τα συστατικά; Τα περισσότερα από τα προϊόντα μαλλιών περιέχουν εξαιρετικά επικίνδυνο θειικό άλας. Αν και καθαρίζουν τα μαλλιά γρηγορότερα, είναι διαβόητα γιατί αφαιρούν επίσης τα φυσικά αιθέρια έλαια από το τριχωτό της κεφαλής μας, σαμποτάρουν περαιτέρω τα μαλλιά μας. Ως εκ τούτου, τα προϊόντα χωρίς θειικά άλατα πρέπει να είναι τα απαραίτητα. Εκτός από το ότι είναι φυσικά και ασφαλή στη χρήση, τα καθαριστικά μαλλιών χωρίς SLS προσφέρουν συγκριτικά πιο λαμπερά και μεταξένια μαλλιά. "

Το θειικό άλας θέτει σε κίνδυνο το δέρμα και τα μαλλιά σας. Η απώλεια μαλλιών μπορεί να οφείλεται σε ανεπαρκή έκπλυση με θειικό άλας που αποτίθεται στα θυλάκια των τριχών και διεισδύει στο τριχωτό της κεφαλής. Το θειικό άλας επιβραδύνει επίσης το ρυθμό ανάπτυξης νέων μαλλιών κατά περίπου οκτώ φορές από το κανονικό.

Ο Δρ Jangid προσθέτει, «Τα άτομα που αντιμετωπίζουν ξηρότητα, φαγούρα, ζάλη και πιτυρίδα πρέπει να χρησιμοποιούν σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα καθώς διατηρούν την ποσότητα φυσικού ελαίου και υγρασίας στα μαλλιά σας. Το SFS τρέφει και λειαίνει επίσης τα μαλλιά. Μετά από μερικές πλύσεις, συνειδητοποιείτε ότι τα μαλλιά σας γίνονται μεταξένια και απαλά."

Sulphate-Free σαμπουάν μαλλιά οφέλη

Καθώς τα θειικά άλατα, "Sulphate" είναι σκληρές χημικές ουσίες, μπορούν να στεγνώσουν και να ερεθίσουν το τριχωτό της κεφαλής. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή εάν δεν ελεγχθεί. Αντίθετα, το SFS είναι ήπιο και καθαρίζει απαλά τα μαλλιά σας, χωρίς να δημιουργούν τέτοια προβλήματα.

Οφέλη για τα μαλλιά από Sulphate-Free σαμπουάν

Το καλύτερο μέρος είναι ότι τα προϊόντα χωρίς θειικό άλας είναι κατάλληλα για κάθε τύπο μαλλιών. Όχι μόνο τα σαμπουάν είναι ευεργετικά για εσάς, αλλά και για τη μητέρα Γη, καθώς δεν είναι φτιαγμένα από σκληρές τοξίνες και περιέχουν φυτικά συστατικά.

Ο Δρ Jangid εξηγεί: «Ρίξτε μια ματιά στη λίστα συστατικών του σαμπουάν, του αφρόλουτρου, του σαπουνιού, του καθαριστικού προσώπου ή ακόμη και της οδοντόκρεμας και οι πιθανότητες είναι ότι θα βρείτε θειικό άλας - με τη μορφή θειικού νατρίου λαυρυλικού νατρίου ή θειικού νατρίου Laureth." Κορίτσια δώστε και σε αυτό ωστόσο προσοχή, καθώς αυτές οι είναι οι χημικές τοξίνες που πρέπει να αποφύγετε για να σώσετε τα μαλλιά σας!