Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πέντε πράγματα που σας αδυνατίζουν...αλλά δεν τα κάνετε!

Μήπως πρέπει να ξεκινήσετε να τα κάνετε;

Πέντε πράγματα που σας αδυνατίζουν...αλλά δεν τα κάνετε!
DIET NEWS 17.04.2019 11:31

Κατά καιρούς διαιτολόγοι ανά την Ελλάδα και τον κόσμο προτείνουν λύσεις και συμβουλές που θα κάνουν τη ζυγαριά σας να διαγράφει καθοδική πορεία. Υπάρχουν πράγματα που σας αδυνατίζουν, αλλά δεν τα κάνετε!

Σπάνια όμως τις ακολουθείτε, γιατί τις περισσότερες φορές αργείτε να δείτε αποτελέσματα και αυτό σας εκνευρίζει. Μάλλον όμως αυτό θα αλλάξει, καθώς βρήκαμε τις πέντε -ίσως πιο εύκολες- λύσεις που δεν θα στοιχίσουν πολλά στη διατροφική σας καθημερινότητα. Διαβάστε παρακάτω...

Έτοιμες; Πάρτε χαρτί και μολύβι...

undefined

Δεν τρώτε σαλάτα ή πολλά λαχανικά: Μπορεί να είναι ένα smoothie με φρούτα για πρωινό, μια μεγάλη σαλάτα στο μεσημεριανό γεύμα ή μια σούπα λαχανικών για δείπνο, αλλά το να αυξήσετε σημαντικά την ημερήσια κατανάλωση λαχανικών και φρούτων αποτελεί μία από τις πιο απλές διατροφικές στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να τρώτε λιγότερο και να χάσετε βάρος. Μελέτες έχουν δείξει ότι καταναλώνετε μέχρι και 100 λιγότερες θερμίδες σε κάθε γεύμα όταν τρώτε και σαλάτα. Επιπλέον, με το να τρώτε περισσότερα λαχανικά αυξάνετε σημαντικά την πρόσληψη φυτικών ινών. Τέλος, ακόμα και αν δεν είστε λάτρης αυτών, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρείτε έστω και δύο ζαρζαβατικά που θα εντάξετε με ευκολία στο διαιτολόγιό σας. Προσοχή! Σε καμία περίπτωση η σαλάτα ή τα λαχανικά δεν πρέπει να συνοδεύονται από κάποια σος ή ντρέσινγκ. Μόνον ελαιόλαδο και σε περιορισμένη ποσότητα. Σούπερ τροφές: Με αυτές τις 6 θα καταπολεμήσεις το πρήξιμο και θα χάσεις κοιλιακό λίπος!

Δεν κόβετε τη ζάχαρη και το γάλα από τον καφέ σας: Η τακτική κατανάλωση καφέ σάς τονώνει, μπορεί να κόψει την όρεξή σας, βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης ενώ είναι ένας από τους φθηνότερους τρόπους για να λάβετε ευχαρίστηση μέσα στη μέρα σας έστω και 10 λεπτά. Αν όμως καταναλώνετε καφέ με βάση το γάλα (π.χ. cappuccino, latte), και με πολλή ζάχαρη, μειώνετε όλα τα οφέλη που μπορείτε να πάρετε από τον καφέ και προσθέτετε πολλές κενές θερμίδες στη διατροφή σας. Κόψτε σταδιακά (κυρίως) τη ζάχαρη και παρατηρήστε τη διαφορά. Δεν τρώτε συγκεκριμένες ώρες: Παίρνοντας το πρωινό σας στις 10, το μεσημεριανό σας γεύμα στις 5 και το δείπνο σας στις 10, δεν καταστρέφετε μόνον τον μεταβολισμό σας αλλά και το βιολογικό σας ρολόι. Το ανθρώπινο σώμα είναι προγραμματισμένο σύμφωνα με έναν κιρκάδιο ρυθμό, πράγμα που σημαίνει ότι αν καταναλώνετε τις περισσότερες θερμίδες κατά το πρώτο μισό της ημέρας, συμβάλλετε σε καλύτερο έλεγχο του βάρους σας. Για τον λόγο αυτό βάλτε στόχο να καταναλώνετε το πρωινό σας όσο το δυνατόν νωρίτερα, το μεσημεριανό γεύμα μέχρι τη μία και το δείπνο σας κατά τις 7.

undefined

Δεν θυμάστε να τρώτε ένα σνακ μεταξύ των γευμάτων: Στην καθημερινότητα με τις υποχρεώσεις και το τρέξιμο της δουλειάς κανείς δεν έχει το μυαλό του να φάει ένα σνακ που να είναι διατροφικά ισορροπημένο για να τον κρατήσει για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Το σνακ όμως μεταξύ των γευμάτων είναι απαραίτητο αν θέλετε να αδυνατίσετε και να μην πέσετε με τα μούτρα στο φαγητό μετά.

Δεν τρώτε όταν είστε πραγματικά πεινασμένοι: Ένας σημαντικός αριθμός θερμίδων κάθε μέρα καταναλώνεται απερίσκεπτα. Όχι γιατί χρειάζεται πραγματικά να φάτε, αλλά επειδή το φαγητό είναι εκεί, μπροστά σας, ή είναι φαγητό παρηγοριάς αν τρώτε συναισθηματικά. Εάν μάθετε να τρώτε μόνο όταν είστε πραγματικά πεινασμένοι, τότε θα μπορέσετε να διαχειριστείτε καλύτερα το βάρος σας.

ΠΗΓΗ: TV24

Αυτή είναι η δίαιτα των μονάδων που κάνει θραύση στο εξωτερικό!

Η δίαιτα των μονάδων που κάνει θραύση στο εξωτερικό! Ο Δημήτρης Γρηγοράκης μας δίνει ενδεικτικό πρόγραμμα διατροφής!

«Τα προγράμματα που ακολουθούν είναι ενδεικτικά.Τα έφτιαξα κυρίως για να σας βοηθήσουν και να σας δώσουν κάποιες ιδέες για φαγητά. Διαβάστε παρακάτω...

Μπορείτε να τα προσαρμόσετε ανάλογα τα γούστα και τις ανάγκες σας! » λέει ο ίδιος! Δείτε τα προγράμματα διατροφής:

Η δίαιτα των μονάδων που κάνει θραύση στο εξωτερικό

Η δίαιτα των μονάδων που κάνει θραύση στο εξωτερικό

Η δίαιτα των μονάδων που κάνει θραύση στο εξωτερικό

Τι είναι η δίαιτα των μονάδων

Στην δίαιτα των μονάδων λοιπόν όπως το λέει και η ίδια η λέξη μετράμε μονάδες. Ημερησίως οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν 6 ή 7 μονάδες (για χάσιμο μέχρι 10-12 κιλά 6, για παραπάνω κιλά 7 μονάδες) και οι άντρες 7 ή 8. Αν κάποια στιγμή κολλήσει η ζυγαριά και δεν κατεβαίνει απλά μειώνουμε 1 μονάδα ημερησίως, αλλά ποτέ δεν πέφτουμε κάτω από τις 5!

Μονάδα=υλικό στην δίαιτα μας. Μόνο που όλα τα τρόφιμα δεν έχουν μονάδες! Υπάρχουν και ελεύθερα που μπορούμε να τα καταναλώνουμε άφοβα μέσα στην μέρα ώστε να ξεγελάμε την πείνα μας. Τι κάνουμε λοιπόν; Τίποτα παραπάνω από το να μετράμε σωστά κάθε υλικό με μονάδα που βάζουμε στο φαγητό μας!

Βασικοί κανόνες


· Ημερησίως οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν 6-7 μονάδες και οι άντρες 7-8

· Οι γυναίκες που θηλάζουν μπορούν να ακολουθήσουν την δίαιτα των μονάδων καταναλώνοντας ημερησίως 6-8 μονάδες ανάλογα τις ανάγκες(ηλικία μωρού και ανάγκη για γάλα)
σημείωση:Μετά από συνεννόηση με τον γιατρό τους.

· Η συντήρηση διαρκεί όσο χρόνο μας πήρε για να φτάσουμε στο επιθυμητό βάρος και με κατανάλωση 9 μονάδων ημερησίως(πχ 1 μήνας δίαιτας=1 μήνας συντήρηση)

· Πίνουμε 6-8 ποτήρια νερό την μέρα

· Κάθε τρόφιμο/υλικό αντιστοιχεί σε 0 ή 1 μονάδα.Τις ελεύθερες τροφές(0 μονάδες) τις καταναλώνουμε οποιαδήποτε στιγμή της μέρας

· Στην δίαιτα των μονάδων δεν υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα εκτός από ότι περιέχει αλεύρι και ζάχαρη.Πάντα όμως τρώμε με μέτρο

· Όλες τις τροφές με μονάδα θα πρέπει να τις καταναλώνουμε εντός 1 ώρας αλλιώς θα πρέπει να τις μετρήσουμε ξανά(πχ καφές με γάλα και γλυκαντικό=1 μονάδα.Αν καταναλωθεί μετά την 1 ώρα είναι 2 μονάδες)

· Το λάδι μετριέται ανα είδος σε κάθε γεύμα.Ωμό=1 μοναδα,τηγανητό=1 μονάδα,ψητό=1 μονάδα κλπ(πχ φάμε πατάτες τηγανητές με σαλάτα θα μετρήσουμε 1μονάδα για το λάδι που τηγανήσαμε τις πατάτες και άλλη 1 για το ωμό της σαλάτας)


· Όλα τα ελεύθερα φρούτα(χωρίς μοναδα) καταναλώνονται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας αρκεί να είναι ένα είδος την φορά αλλιώς θα χρεωθούμε από 1 μονάδα για κάθε φρούτο.Διαφορετικό φρούτο μπορούμε να φάμε αφού περάσουν 2 ώρες.(πχ 1 πορτοκάλι=0 μονάδες.1 πορτοκάλι+1 μήλο=2 μονάδες)

· Όλα τα ελεύθερα λαχανικά(χωρίς μονάδες) καταναλώνονται και σε συνδυασμό μεταξύ τους χωρίς τον περιορισμό των φρούτων.

· Τυποποιημένα προιόντα που περιέχουν πολλά συστατικά ,δεν μπορούν να υπολογιστούν οπότε δεν τα καταναλώνουμε.

· Φροντίζουμε να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή τρώγοντας από όλες τις κατηγορίες τροφών.Όσπρια,λαδερά,πρωτείνη,λαχανικά,γαλακτοκομικά και φρούτα και δεν κρατάμε πολλές μονάδες για το βράδυ που το γεύμα μας θα πρέπει να είναι ελαφρύ

· Η δίαιτα των μονάδων επιτρέπει την κατανάλωση κάποιων «παχυντικών» φαγητών,σνακ και γλυκών,καλό όμως είναι να υπάρχει ένα μέτρο.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Απόλαυση χωρίς ενοχές! Χάσε εύκολα κιλά με σπιτικό fast food!

2+1 διατροφικά "όπλα" για να χάσετε το περιττό πάχος και να ξεκολλήσει η ζυγαριά!

Διαβάστε περισσότερα θέματα δίαιτας στο Youweekly.gr

Share