Κορίτσια προσοχή! Σοβαρές επιπλοκές από εμφυτεύματα στήθους!

Μεγάλος κίνδυνος!

Κορίτσια προσοχή! Σοβαρές επιπλοκές από εμφυτεύματα στήθους!

Κορίτσια προσοχή! Κίνδυνος για σοβαρές επιπλοκές από εμφυτεύματα στήθους!

Οι γυναίκες που έχουν εμφυτεύματα στήθους πρέπει να είναι ενήμερες για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν χρόνιο πόνο και υπερβολική κούραση, σύμφωνα με την Βρετανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες αναφέρουν σε διαδικτυακά φόρουμ ότι έχουν υποφέρει κάποια στιγμή επιπλοκές που σχετίζεονται με τα εμφυτεύματα στήθους, χωρίς πάντως να υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα σχετικά με αυτές. "Πόσο συχνά πρέπει να εξετάζω μόνη μου το στήθος μου και ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος για να το κάνω;" O γυναικολόγος του Youweekly.gr απαντά

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη διάγνωση, πολλές γυναίκες έχουν δηλώσει ότι παρουσιάζουν διάφορες επιπλοκές και τονίζουν πως μετά την αφαίρεση των εμφυτευμάτων ήταν πλήρως υγιείς και ελεύθερες συμπτωμάτων.

Ο βρετανικός κυβερνητικός οργανισμός MHRA (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency) ανακοίνωσε πως περισσότερες από 1 εκατομμύριο επεμβάσεις εμφυτευμάτων μαστού γίνονται κάθε χρόνο.

Τα συμπτώματα έχουν γίνει γνωστά από μαρτυρίες γυναικών. Ορισμένα από αυτές είναι σοβαρός στομαχικός πόνος, υπερβολική κούραση, απώλεια μαλλιών, αλλεργίες, εξανθήματα, πόνος στο στήθος, πονοκέφαλοι, φωτοευαισθησία, θόλωση και διαταραχές ύπνου. Αν και πολλοί γιατροί δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη της ασθένειας και δίνουν άλλες εξηγήσεις για τα συμπτώματα –που αφορούν κυρίως το ανοσοποιητικό σύστημα (π.χ. ερυθυματώδης λύκος), δεν είναι λίγες οι γυναίκες που υποστήριξαν ότι μετά την αφαίρεση των εμφυτευμάτων εξαφανίστηκαν και τα συμπτώματα.

Ο MHRA έλαβε 1.586 αναφορές ανεπιθύμητων συμπτωμάτων που αφορούσαν τα εμφυτεύματα στήθους μεταξύ του 2014 και του 2019, ακόμα όμως αυτά δεν αναγνωρίζονται ως ασθένεια.

Εξάλλου οι ασθενείς απαιτούν αυξημένη προσβασιμότητα στο σύστημα «Υellow Card» (Σ.τ.Σ: ένα διαδικτυακό σύστημα συλλογής πληροφοριών για τις παρενέργειες φαρμάκων και εμβολίων) να ώστε να γίνει πιο γνωστό το εύρος των επιπλοκών από τα εμφυτεύματα μαστού.

Πηγή: Athensvoice.gr

Έχεις τριχοφυΐα στο στήθος; Μάθε τώρα τι σημαίνει αυτό για την υγεία σου!

Μήπως έχεις τριχοφυΐα στο στήθος; Μάθε τώρα τι σημαίνει αυτό για την υγεία σου!

Το στήθος είναι ένα σημείο πάνω στο γυναικείο σώμα όπου είναι πολύ αντιαισθητικό το να βλέπει κανείς τρίχες.

Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τριχοφυΐας στη συγκεκριμένη περιοχή κάνουν αποτρίχωση.

Πέρα όμως από το κομμάτι της εμφάνισης, τι σημαίνει το να έχει μια γυναίκα μερικές τρίχες πάνω στη θηλή της; Είναι φυσιολογικό ή είναι κάτι που θα πρέπει να την απασχολεί;

Η απάντηση που δίνουν οι ειδικοί είναι πως η τριχοφυΐα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι φυσιολογική και πως εμφανίζεται σε μεγάλο ποσοστό γυναικών, σε άλλες σε μεγαλύτερο και σε άλλες σε μικρότερο βαθμό. Πρόκειται λοιπόν για τρίχες οι οποίες κυρίως αναπτύσσονται γύρω από τη θηλή είναι μαλακές και έχουν μέτριο μήκος.

Η ύπαρξή τους λοιπόν οφείλεται στους αδένες οι οποίοι υπάρχουν στην περιοχή και εκκρίνουν σμήγμα ώστε να διατηρήσουν το δέρμα γύρω από τη θηλή ενυδατωμένο. Μερικές φορές λοιπόν οι αδένες αυτοί ευθύνονται και για τις τρίχες αυτές. Επίσης δεν υπάρχει “φυσιολογικός” αριθμός για τις τρίχες αυτές, μπορεί να είναι μια δυο μπορεί και περισσότερες. Μερικές γυναίκες έχουν αδύναμες και αραιά τοποθετημένες τρίχες και κάποιες άλλες πιο σκληρές σκουρόχρωμες και πυκνές ανάλογα με τον οργανισμό.

Από μόνη της, η παρουσία τρίχας στη θηλή δεν αποτελεί αιτία για επίσκεψη στο γιατρό. Ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί να θελήσετε να επισκεφθείτε το γιατρό σας θα ήταν η περίπτωση της θυλακίτιδας ή του αποστήματος. Εντούτοις, μπορεί να χρειάζεται να δείτε έναν γιατρό αν εμφανιστεί ξαφνική αύξηση στις τρίχες των θηλών και άλλα συμπτώματα ορμονικής ανισορροπίας.

Αν παρατηρήσετε την ανάπτυξη των μαλλιών σε άλλα στερεοτυπικά “αρσενικά” μέρη, όπως το άνω χείλος ή το πηγούνι, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι που συνήθως συνδέεται με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS).