Αυτή την τροφή την έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες! Ποια είναι;

Σίγουρα δεν το γνώριζες!

Αυτή την τροφή την έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες! Ποια είναι;

Ποια είναι αυτή η τροφή που την έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες;

Μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης προκαρκινικών μορφωμάτων σύμφωνα με νέα έρευνα.

Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και ασβέστιο, χαμηλό σε θερμίδες και συνδυάζεται ωραιότατα με φρούτα ή/και δημητριακά για ένα πλήρες θρεπτικό γεύμα. Αυτά τα μυρωδικά έχουν αντικαρκινική δράση! Ενισχύουν την όραση και τα οστά!

Πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει; Ε ναι λοιπόν, το γιαούρτι μειώνει και τον κίνδυνο ανάπτυξης προκαρκινικών μορφωμάτων.

Αυτή την τροφή την έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες! Ποια είναι;

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η κατανάλωση δύο ή περισσότερων μερίδων γιαουρτιού την εβδομάδα, συμβάλλει σε μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης προκαρκινικών αδενωμάτων στο έντερο.

Τα δεδομένα της μελέτης δείχνουν ότι η θετική επίδραση του γιαουρτιού είναι ακόμη εντονότερη για τα μορφώματα (πολύποδες) που είναι πιο πιθανό να εξελιχθούν σε καρκίνους.

Προηγούμενες έρευνες έχουν ήδη δείξει τα θετικά αποτελέσματα του γιαουρτιού στην ανάπτυξη καρκίνου, ενώ η νέα μελέτη είναι η πρώτη που διερευνά τη συσχέτιση μεταξύ γιαουρτιού και προκαρκινικών αδενωμάτων.

Τρόφιμα - θάνατος: Σταμάτα να τα τρως αν θες να βγάλεις το καλοκαίρι!

Αν θες να βγάλεις το καλοκαίρι του 2019 σταμάτα άμεσα να τρως αυτά τα τρόφιμα θάνατος! Ποια είναι; Θα τα μάθεις όλα στο Youweekly.gr!

Σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακές νόσους και πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με δύο μεγάλες ευρωπαϊκές έρευνες.

Ο λόγος για τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα!

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην επιθεώρηση British Medical Journal (BMJ), σύμφωνα με τους επιστήμονες αναδεικνύουν την ανάγκη καθιέρωσης πολιτικών περιορισμού της πρόσληψης αυτών των τροφών και της προώθησης φρέσκων ή άλλων, ελάχιστα επεξεργασμένων τροφίμων.

Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι οι επεξεργασμένες τροφές (συσκευασμένα προμαγειρεμένα τρόφιμα, σνακ, ανθρακούχα αναψυκτικά, δημητριακά με ζάχαρη, έτοιμα γεύματα με συντηρητικά, κρέατα και θαλασσινά που έχουν υποστεί ανασύσταση, αφυδατωμένες σούπες λαχανικών κ.ά.) αποτελούν το 25-60% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης. Παράλληλα, έχει φανεί ότι αυτό το είδος των τροφών σχετίζεται με παχυσαρκία, υψηλή χοληστερίνη, ορισμένα είδη καρκίνων και πολλά άλλα δεινά.

Στην πρώτη έρευνα, που διεξήχθη στη Γαλλία και στη Βραζιλία, οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα που συνέλεξαν από ημερολόγια γευμάτων έξι 24ώρων 105.159 ατόμων. Οι τροφές χωρίστηκαν ανάλογα με το επίπεδο επεξεργασίας τους. Στη συνέχεια παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες επί δέκα χρόνια. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι για κάθε αύξηση κατά 10% της κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων αυξάνεται η πιθανότητα κάθε είδους καρδιαγγειακής νόσου κατά 12%, ειδικότερα στεφανιαίας νόσου κατά 13% και εγκεφαλοαγγειακής νόσου κατά 11%.

Από την άλλη, Ισπανοί ερευνητές μελέτησαν 19.899 αποφοίτους ισπανικών πανεπιστημίων (7.786 άνδρες, 12.113 γυναίκες) με μέσον όρο ηλικίας τα 38 έτη, οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο για τη διατροφή. Και πάλι, τα τρόφιμα ομαδοποιήθηκαν σύμφωνα με τον βαθμό επεξεργασίας τους και οι θάνατοι μετρήθηκαν κατά μέσον όρο στα επόμενα δέκα χρόνια.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αυξημένη κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων (πάνω από τέσσερις μερίδες ημερησίως) συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας από όλες τις αιτίες κατά 62%, σε σύγκριση με τη χαμηλότερη κατανάλωση (λιγότερες από δύο μερίδες ημερησίως). Για κάθε πρόσθετη ημερήσια δόση εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων, ο κίνδυνος θνησιμότητας αυξανόταν κατά 18%.