12 τρόποι για να κοιμηθείτε βαθιά, να είστε χαρούμενοι και χαλαροί!

Είναι απλοί και βοηθάνε!

12 τρόποι για να κοιμηθείτε βαθιά, να είστε χαρούμενοι και χαλαροί!

Θες το άγχος, θες η ένταση της μέρας, ο βραδινός ύπνος μόνο ήσυχος δεν είναι πλέον. Και σίγουρα κανείς μας δεν τον ευχαριστιέται όσο θα ήθελε.

Οι επιστήμονες, όμως, έχουν να μας προτείνουν όχι έναν, όχι δύο, αλλά δώδεκα (12) ολόκληρους τρόπους για να καταφέρουμε να κοιμηθούμε βαθιά, ήρεμα και απολαυστικά, έστω κι αν έχουμε να ξυπνήσουμε στις επτά για τη δουλειά: Διαβάστε παρακάτω...

1.Απαγορεύστε τα ηλεκτρονικά gadget στο υπνοδωμάτιο, εκτός από το ξυπνητήρι, καθώς απορροφούν την προσοχή σας, ταλαιπωρούν τα μάτια και κρατάνε το μυαλό σε εγρήγορση
2. Χρησιμοποιείτε φωτιστικά με απαλό φωτισμό
3. Γεμίστε το δωμάτιο με οικείες, χαλαρωτικές μυρωδιές, όπως η λεβάντα ή η βανίλια
4. Βρείτε και αγοράστε το σωστό στρώμα για το σώμα σας και τις ανάγκες του
5. Μην παίρνετε παυσίπονα πριν τον ύπνο καθώς πολλά περιέχουν καφεΐνη
6. Ανοίξτε τον ανεμιστήρα (όχι κατά πάνω σας). Θα διώξει μακριά τους θορύβους που ενοχλούν το κατοικίδιό σας ώστε αυτό με τη σειρά του να μην ενοχλήσει εσάς όσο κοιμάστε
7. Τα ζευγάρια καλό είναι να έχουν δικά τους σεντόνια ο καθένας, ώστε να μην τραβάνε ο ένας του άλλου και ταλαιπωρούνται στον ύπνο
8. Για ζευγάρια πάλι: λύστε τα θέματά σας πριν κοιμηθείτε. Για τον άντρα, το πώς θα κοιμηθεί το βράδυ επηρεάζει τη συμπεριφορά του απέναντι στη σύντροφό του την επόμενη ημέρα. Για τη γυναίκα, το πώς θα είναι η σχέση της με τον σύντροφό της μέσα στην ημέρα, επηρεάζει την ποιότητα του βραδινού της ύπνου.
9. Επιλέξτε μαξιλάρια με πουπουλένια γέμιση. Έρευνες έχουν δείξει πως, συγκρητικά, λιγότεροι άνθρωποι έχουν αλλεργία στα φτερά, ενώ η γέμιση με αφρό μπορεί να ενεργοποιήσει αλλεργίες που δεν ξέραμε πως είχαμε.
10. Απολαύστε ένα ζεστό τσάι ή χαμομήλι πριν πέσετε στο κρεβάτι
11. Περιποιηθείτε τα πόδια σας. Κάντε ένα ποδόλουτρο σε ζεστό νερό, κάντε τους μασάζ και βοηθήστε τα να χαλαρώσουν ώστε να χαλαρώσει όλο το νευρικό σας σύστημα
12. Εξασκηθείτε στον σωστό τρόπο αναπνοής. Αν η αναπνοή μας είναι ήρεμη, έτσι θα είναι και το μυαλό μας. Ξαπλώστε και δοκιμάστε έναν ήρεμο τρόπο αναπνοής για δύο λεπτά: εισπνεύστε για 4'', εκπνεύστε για 4'', σταματήστε για 4'' και επαναλάβετε.

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Τα δικά μου 10 tips για να γίνεις πιο ευτυχισμένη!»

Θες να έχεις μια ευτυχισμένη ζωή; 5+1 συμβουλές για να το καταφέρεις!

Υπάρχει επιστημονική συνταγή για την ευτυχία και την μακροβιότητα; Ο Αλβέρτος Αϊνστάιν πίστευε πως για να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή θα πρέπει να την εξαρτήσουμε από στόχους, όχι από ανθρώπους και αντικείμενα.

Τι λένε οι σύγχρονοι επιστήμονες; Ποιες είναι οι δικές τους οδηγίες για μια καλή ζωή;


Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ παρακολούθησε 800 ανθρώπους κατά τη διάρκεια αρκετών δεκαετιών -δηλαδή σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του βίου τους- και κατέληξε στα έξι πράγματα που κάνουν τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και να έχουν πιο ευτυχισμένες ζωές:

1.Να αποφεύγετε το κάπνισμα και το αλκοόλ. Έτσι εξασφαλίζετε καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία. Οι ουσίες και τα οινοπνεύματα δεν βλάπτουν μονάχα σοβαρά την υγεία αλλά και τις σχέσεις.

2.Τα χρόνια της εκπαίδευσης είναι εξαιρετικά ευεργετικά. Οι απόφοιτοι του αμερικανικού πανεπιστημίου έζησαν καλύτερα και περισσότερο.

3.Μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία οδηγεί σε μια χαρούμενη ενήλικη ζωή που διαρκεί περισσότερο. Το πόσο αγαπηθήκατε ως παιδί είναι σε άμεση συνάρτηση με το πόσο και πως θα ζήσετε.

4.Οι σχέσεις είναι το παν για την ανθρώπινη ευτυχία και ευεξία. Και ποιο είναι το πλέον συνηθισμένο λάθος; Όταν κάποιες σχέσεις ξεθωριάζουν ή τελειώνουν, δεν καταβάλλουμε προσπάθεια στο να χτίσουμε νέους δεσμούς.

5.Οι δεξιότητες αντιμετώπισης προβλημάτων είναι σημαντικές για την εξέλιξη μας. Ο τρόπος που «απαντάμε» στις οδυνηρές σκέψεις και συναισθήματα είναι ενδεικτικός για το πώς και πόσο ζούμε.

6.Η προσφορά στους άλλους και η ανάπτυξη μιας κοινότητας μας καθιστά λιγότερο εγωιστές και περισσότερο ευτυχισμένους.

Το ένα τρίτο του δείγματος -δηλαδή 268 άνθρωποι- ήταν απόφοιτοι του Χάρβαρντ με ημερομηνία γέννησης γύρο στα 1920. Όσο για τα άλλα δύο επιμέρους δείγματα της έρευνας; Το ένα ήταν βιομηχανικοί εργάτες και το άλλο γυναίκες. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες μελέτες για την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου σε βάθος δεκαετιών.