Βροχή αστεριών σήμερα το βράδυ! Ορατή στην Ελλάδα!

Τι ώρα θα συμβεί;

Βροχή αστεριών σήμερα το βράδυ! Ορατή στην Ελλάδα!

Οι Υδροχοΐδες, που προέρχονται από την ουρά του κομήτη του Χάλεϊ, κορυφώνονται και στην Ελλάδα το βράδυ της Δευτέρας 6 Μαΐου προς τα χαράματα της Τρίτης.

Είναι η δεύτερη ανοιξιάτικη βροχή διαττόντων αστέρων μετά τις Λυρίδες του Απριλίου.

Επειδή έχει προηγηθεί Νέα Σελήνη (στις 4 Μαΐου), ο νυχτερινός ουρανός θα είναι πολύ σκοτεινός, πράγμα που θα διευκολύνει τις παρατηρήσεις, εφόσον δεν υπάρχουν σύννεφα στον ουρανό.

Στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η χώρα μας, αναμένονται έως 30 διάττοντες ανά ώρα στον ουρανό, κυρίως λίγο πριν την αυγή, ενώ στο νότιο ημισφαίριο ο αριθμός τους φθάνει έως τα 60 μετέωρα την ώρα, με ταχύτητα 67 χλμ. το δευτερόλεπτο. Η ονομασία της «βροχής» οφείλεται στο ότι οι διάττοντες φαίνεται να προέρχονται από το άστρο Ήτα του αστερισμού του Υδροχόου.

Αυτά τα «πεφταστέρια» παρατηρούνται δύο φορές κάθε χρόνο στον ουρανό, όταν η τροχιά της Γης διασταυρώνεται με τα σωματίδια σκόνης που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ.

Σε πρώτη φάση η «βροχή» (γνωστή ως Ήτα Υδροχοΐδες) διαρκεί από τις 19 Απριλίου έως τις 28 Μαΐου με αποκορύφωμα στις 6 Μαΐου, ενώ τη δεύτερη φορά η «βροχή» (με την ονομασία Ωριωνίδες) διαρκεί από τις 4 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου, με αποκορύφωμα στις 22 Οκτωβρίου.

Έχουν περάσει περίπου 25 χρόνια από τότε που για τελευταία φορά ο κομήτης «Χάλεϊ», γνωστός από πολύ παλιά, πλησίασε στη Γη. Είχε βρεθεί, στις 9 Φεβρουαρίου 1986, στο κοντινότερο σημείο του από την Ήλιο, περνώντας ανάμεσα στον Ερμή και στην Αφροδίτη. Ο κομήτης ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά διάρκειας 75 ετών και απομακρύνεται πια διαρκώς από τον πλανήτη μας, παρόλα αυτά έχει αφήσει πίσω του ένα «ποτάμι» σωματιδίων που περιοδικά συναντιέται με τη Γη.

Καιρός σήμερα - Δευτέρα 6/5: Απίστευτη πτώση της θερμοκρασίας! Που θα εκδηλωθούν βροχές;

Με απίστευτη πτώση της θερμοκρασίας ξεκινάει η Δευτέρα 6/5 και ο καιρός σήμερα θα είναι άκρως φθινοπωρινός! Που θα εκδηλωθούν βροχές;

Το διήμερο της Δευτέρας και της Τρίτης θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, ενώ την Τρίτη καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και στην Αθήνα.

Τη Δευτέρα οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 7 έως 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα της απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Επίσης, από τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς ασυνήθιστα ψυχρές για την εποχή αέριες μάζες θα κατακλύσουν μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες νωρίς το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου από τα δυτικά που μέχρι αργά το βράδυ θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 και στο νότιο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις, στα βόρεια 3 με 5 και στα νότια 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ που από το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 4 με 6 και στα νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά στην Κρήτη αυξημένες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ που από το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 και από το απόγευμα στα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Η προφητεία του Γέροντα Σωφρονίου που συγκλονίζει! «Το 2020 πρωτεύουσα της Ελλάδας θα είναι η…»!

Η προφητεία του Γέροντα Σωφρονίου συγκλονίζει. Ποια θα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας το 2020;

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα λέει.

Από τον άγιο Κοσμά μέχρι και σύγχρονους πατέρες του Αγίου Ορους, κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι όταν τελειώσουν τα μεγάλα δεινά που θα προηγηθούν η Βασιλεύουσα θα περάσει -ή θα επιστρέψει, όπως λένε- στα ελληνικά χέρια.

Είναι συγκλονιστική η προφητεία για την τύχη της Πόλης των πόλεων που αναφέρεται στο 2020 και προέρχεται από έναν από τους πιο σεβάσμιους Αγιορείτες πατέρες, τον Ρώσο ιερομόναχο Σωφρόνιο Σαχάρωφ, τον οποίο επικαλούνται πολλοί γέροντες.

«Κρατάτε την Ευχή, έρχονται συγκλονιστικά γεγονότα. Θα υπάρξει (αρχικά) διοίκηση της Πόλεως από τρεις επιτρόπους, ένα Ευρωπαίο, έναν Ρώσο και έναν Ελληνα, όμως μετά από αυτό θα υποδειχθεί ο βασιλεύς.

Το 2020 πρωτεύουσα της Ελλάδος θα είναι η Κωνσταντινούπολη!» διέβλεψε ο χαρισματικός πατέρας, όπως μαρτυρούν στις μέρες μας πολλοί μοναχοί για τον Σωφρόνιο του Εσσεξ, που ίδρυσε μοναστήρι μετά την αποχώρησή του από τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στην Αθωνική Πολιτεία.

Τα χρόνια στο Παρίσι

Ο γέροντας Σωφρόνιος Σαχάρωφ έζησε μια πολυτάραχη και γεμάτη ταξίδια ζωή. Γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 1896 στη Μόσχα και αρχικά ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, ενώ παραδόξως στα πρώτα του βήματα αναζήτησης είχε στραφεί προς τον βουδισμό και τον ινδουισμό, μέχρι που διαπίστωσε ότι τις απαντήσεις που έψαχνε τις έβρισκε μόνο στην Ορθοδοξία.

Στα 25 του χρόνια βρέθηκε στη Γαλλία αναζητώντας εργασία ως ζωγράφος και εντάχθηκε στους καλλιτεχνικούς κύκλους της χώρας.

«Ημουν στο Παρίσι, τα είχα όλα, ζούσα με τον καλλιτεχνικό κόσμο του Παρισιού και συμμετείχα σε όλες τις εκδηλώσεις. Ομως, τίποτα δεν μου έδινε χαρά και ανακούφιση. Μετά από κάθε εκδήλωση του καλλιτεχνικού κόσμου είχα μέσα μου κενό και αγωνία.

Ο λογισμός μου μού έλεγε πως κάτι πρέπει να κάμω, για να φύγω από το αδιέξοδο που με συνείχε» είχε πει ο ίδιος για εκείνη την εποχή και συνέχιζε:

«Ενα βράδυ, έπειτα από μία διασκέδαση, ανέβαινα στο σπίτι μου με σκυμμένο το κεφάλι και αργό βήμα. Ελεγα πως αυτή η ζωή είναι βάναυση, είναι ανιαρή».

Η σκέψη να γίνει μοναχός κυριάρχησε μέσα του και αρχικά εντάχθηκε στο Θεολογικό Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου. Ομως εκεί, όπως έλεγε αργότερα, όταν κατέληξε στο Αγιον Ορος, «όλοι μιλούσαν για Θεό, αλλά Θεό δεν είδα, ενώ όταν πήγα στο Αγιον Ορος κανείς δεν μιλούσε για Θεό και όλα έδειχναν τον Θεό»!

Το 1929, έχοντας ήδη τέσσερα χρόνια στη Ρωσική Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στο Αγιον Ορος, γνώρισε τον άγιο Σιλουανό τον Αθωνίτη, ο οποίος έγινε ο πνευματικός του.

Το 1938 απομονώθηκε στα Καρούλια για αυστηρή πνευματική άσκηση έως το 1963, που αποχώρησε από το Αγιον Ορος, ταξίδεψε στο εξωτερικό και ίδρυσε μια χριστιανική αδελφότητα. Τελικά, στο Εσσεξ της Αγγλίας ανήγειρε μοναστήρι αφιερωμένο στον Αγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και έμεινε εκεί ως την κοίμησή του το 1993, σε ηλικία 97 ετών.

«Γράμματα στη Ρωσία» Αρχιμ. Σωφρονίου, Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου, Έσσεξ

Πηγή: dogma.gr