Φονικό στην Κρήτη: Ραγδαίες εξελίξεις! Λόγια που σοκάρουν! "Σκότωσε τον πατέρα μου και..."

Τι λένε οι πληροφορίες;

Φονικό στην Κρήτη: Ραγδαίες εξελίξεις! Λόγια που σοκάρουν!

"Σκότωσε τον πατέρα μου και τον προστατεύετε!" Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το φονικό στην Κρήτη! Τα λόγια του εγγονού, αλλά και φίλων του σοκάρουν!

Σοκαρισμένη η Κρήτη μετά την τραγωδία με θυμα ηλικιωμένο ο οποίος έπεσε νεκρός από πυροβολισμό. Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 10:00, ζήτησε και έλαβε ο 51χρονος δράστης του άγριου φονικού στις Μοίρες, που στοίχισε τη ζωή στον 79χρονο Κώστα Χατζάκη!

Ο δράστης οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του Εισαγγελέα Ηρακλείου.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

«Σκότωσε τον πατέρα μου και τον προστατεύετε» φώναζε ο γιος του θύματος

Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση στα Δικαστήρια, τόσο εντός όσο και εκτός του Δικαστικού Μεγάρου, καθώς είχαν συγκεντρωθεί εξαγριωμένοι συγγενείς του θύματος. Οι συγγενείς στη θέα του κατηγορουμένου άρχισαν να τον προπηλακίζουν ενώ προσπάθησαν και να του επιτεθούν.

«Σκότωσε τον πατέρα μου και τον προστατεύετε», φώναζε ο γιος του θύματος. «Δεν μπορεί να χωνέψει ο νους μου αυτή την πράξη. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι» είπε η κόρη του θύματος την ίδια ώρα.

Οι φρικιαστικές ώρες στο σπίτι όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί

«Είχα κοκαλώσει… Ένιωσα τον αέρα της σφαίρας που περνούσε από μπροστά μου…» . Οι περιγραφές των τεσσάρων ανήλικων φίλων, του εγγονού του αδικοχαμένου Κώστα Χατζάκη και τριών ακόμα αγοριών, κόβουν την ανάσα για τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου στις Μοίρες. Σοκαριστικές καταστάσεις για τέσσερις νέους που λίγο πριν έπαιζαν ανέμελοι play station.

Και οι τέσσερις βρίσκονταν στην ισόγεια γκαρσονιέρα που είχε παραχωρήσει ο άτυχος ηλικιωμένος στον εγγονό του ώστε να περνάει τον ελεύθερο χρόνο με την παρέα του. Έπαιζαν ηλεκτρονικό όσο περίμεναν έναν ακόμα φίλο τους. Όταν χτύπησε η πόρτα, πίστεψαν ότι ήταν εκείνος. Ο εγγονός σηκώθηκε και άνοιξε την πόρτα μηχανικά. Επέστρεψε στη θέση του χωρίς καν να κοιτάξει. Ξαφνικά είδαν να μπαίνει ο 51χρονος, τον οποίο ουδείς γνώριζε. «Τότε μπήκε μέσα ένας άνδρας περίπου 50 ετών, με γκρίζα μαλλιά, με κοιλιά, ο οποίος φαινόταν μεθυσμένος γιατί τα μάτια του ήταν κόκκινα, παραπατούσε και το παντελόνι του ίσα που στεκόταν κάτω από τη μέση του» περιγράφει χαρακτηριστικά ο ένας από τους φίλους.


Ο άγνωστος ρωτάει να μάθει αν είναι εκεί το σπίτι του Χατζάκη. Ο εγγονός αντιλαμβανόμενος τη μέθη του τον οδηγεί δίπλα στο σπίτι του παππού, τον οποίο ενημερώνει να βγει έξω. «Τότε ο παππούς μου βγήκε έξω να του μιλήσει, ακολουθώντας και η γιαγιά από πίσω. Εγώ ήμουν εντός της οικίας στο διάδρομο και κοιτούσα προς τα έξω, έχοντας οπτική επαφή. Ο παππούς μου τον χαιρέτισε και αυτός τον ρώτησε: «ποια ενοικιάζει το διαμέρισμα στον πρώτο όροφο;». Του απάντησε ότι έχει μια νοικάρισσα που μένει πάνω, ήρθε η γυναίκα ενοικίασε το σπίτι, πληρώνει το ενοίκιο. Συνέχισε αυτός να λέει διάφορα ασυνάρτητα και μέσα σε αυτά ρώτησε «πόσο ενοίκιο πληρώνει;». Εγώ είχα γυρίσει την πλάτη και κατευθυνόμουν προς την πίσω πόρτα όπου μέσω μίας αυλής το διαμέρισμα του παππού μου επικοινωνεί με την γκαρσονιέρα. Άκουσα ένα όπλο να οπλίζει και πέντε πυροβολισμούς. Άκουσα τη γιαγιά μου να ουρλιάζει «σκοτώσανε τον άνδρα μου» και έκλαιγε. Ο ανήλικος είδε τον παππού του αιμόφυρτο στο έδαφος και τραυματισμένη τη γιαγιά του, την οποία τράβηξε μέσα στο σπίτι, κλειδώνοντας την πόρτα.

«Θα μπορούσε να είχε σκοτώσει κι εμάς»

Όσο συμβαίνουν αυτά οι τρεις φίλοι παραμένουν στην διπλανή γκαρσονιέρα και βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Τρέχουν να κλειδώσουν την πόρτα και τότε νιώθουν τις σφαίρες να τους …κυνηγούν μέσα στο διαμέρισμα. «Κλείδωσα την πόρτα και γυρνώντας την πλάτη μου να απομακρυνθώ, άκουσα άλλους τρεις με τέσσερις πυροβολισμούς και ένιωσα τις σφαίρες να περνάνε από δίπλα μου. Ο δράστης γνώριζε ότι ήμασταν εκεί γιατί μας είδε όταν μπήκε στην γκαρσονιέρα. Πιστεύω ότι ήθελε να προκαλέσει και άλλο θανατηφόρο χτύπημα, χωρίς να τον νοιάζει ποιον θα σκοτώσει» υποστηρίζει στην κατάθεση του ένας από τους φίλους.

«Είχαμε παγώσει όταν καταλάβαμε ότι οι σφαίρες περνούσαν την πόρτα της γκαρσονιέρας. Οι φίλοι μου έπεσαν στο πάτωμα για να αποφύγουν τις σφαίρες αλλά εγώ είχα κοκαλώσει και όπως στεκόμουν ένιωσα τον αέρα από μία σφαίρα που πέρασε από μπροστά μου στο ύψος της μέσης μου» καταθέτει χαρακτηριστικά το άλλο παιδί.

«Εγώ μόλις είδα την πρώτη σφαίρα να τρυπάει το τζάμι της πόρτας έπεσα κάτω και πήγα πίσω από τον καναπέ για να ξεφύγω. Δεν θυμάμαι με πόσες φορές πυροβόλησε γιατί είχα σοκαριστεί. Θα μπορούσε να είχε σκοτώσει και εμάς γιατί οι σφαίρες περνούσανε από δίπλα μας» υποστηρίζει ο τρίτος φίλος της παρέας.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και κατάθεση της εν διαστάσει συζύγου του 51χρονου, η οποία σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση αναφέρεται στο πρόβλημα αλκοολισμού του δράστη, στη διαρκή λεκτική βία που υφίστατο μέχρι και το 2017 οπότε και χώρισαν. Αναφέρεται ακόμα ότι είχε προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του καθώς τον θεωρούσε επικίνδυνο. Το βράδυ της τραγωδίας ήταν στο διαμέρισμα της και μαγείρευε. Άκουσε τους πυροβολισμούς και τα ουρλιαχτά της σπιτονοικυράς και από ένστικτο, όπως λέει, κατάλαβε ότι κάτι είχε συμβεί με τον εν διαστάσει σύζυγο της.

Ένα ακόμη φονικό είχε συμβεί πρόσφατα στο νησί, όπου σόκαρε το πανελλήνιο, καθώς άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε τον αδερφό του!

Πηγή: cretalive

Φονικό στην Κρήτη: Ραγδαίες εξελίξεις με τον δολοφόνο!

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση με το φονικό στην Κρήτη και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες με τον δολοφόνο! Τι αποκάλυψαν οι πληροφορίες;

Στη σύλληψη ενός 51χρόνου από την περιοχή του Ζαρού Ηρακλείου, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε βάρος 79χρονου και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ακόμα τεσσάρων ατόμων -μιας 65χρονης και τριών ανηλίκων- προχώρησε σήμερα το πρωί η αστυνομία.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ το βράδυ της Τετάρτης, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, ύστερα από ολιγόλεπτη συνομιλία μεταξύ του 51χρονου με τον 79χρονο, ο πρώτος πυροβόλησε τον 79χρονο με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Έπειτα πυροβόλησε προς το σπίτι του παθόντα και τραυμάτισε τη 65χρονη σύζυγο του θύματος, η οποία μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Ο 51χρονος πυροβόλησε σε ένα ακόμα σπίτι που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι του θύματος μέσα στο οποίο βρισκόταν τρεις ανήλικοι χωρίς όμως να υπάρξει τραυματισμός και στη συνέχεια διέφυγε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο που διαπράχθηκε το περιστατικό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα κάλυκες.

Έπειτα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα σε περιοχή του Δήμου Φαιστού όπου όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ekriti.gr βρήκαν τον φερόμενο ως δράστη να κοιμάται ατάραχος και μάλιστα κρατώντας το όπλο αγκαλιά

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, 2 γεμιστήρες, 69 φυσίγγια και 2 μαχαίρια. Η αστυνομική έρευνα και προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες

Οι λεπτομέρειες συγκλονίζουν, καθώς όπως όλα δείχνουν ο ηλικιωμένος έχασε χθες το βράδυ για ασήμαντη αφορμή τη ζωή του.

“Ο πατέρας μου δεν τον ήξερε ούτε τον είχε ξαναδεί ποτέ του. Τον ρώτησε ο δράστης αν είναι αυτός που νοικιάζει και πόσο νοικιάζει το σπίτι στη γυναίκα. Ο πατέρας μου δεν του απάντησε για το ενοίκιο καθώς δεν τον αφορούσε. Τότε ο δράστης τον πυροβόλησε εν ψυχρώ τόσο εκείνον όσο και τη μητέρα μου. Πρέπει να τιμωρηθεί”, δηλώνει ο γιος του θύματος Γιώργος Χατζάκης στο ekriti.gr.

Ο 50χρονος δράστης πήγε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου στις 9 το βράδυ, έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, όπως λένε οι πληροφορίες. Το θύμα βγήκε στο μπαλκόνι για να δει ποιος κάνει φασαρία. Ο δράστης ζητούσε να μάθει γιατί ο ηλικιωμένος νοίκιασε το σπίτι στην εν διαστάσει σύζυγό του και μετά από λίγο τον πυροβόλησε εν ψυχρώ ενώ έστρεψε το πιστόλι και στην 65χρονη.

Αποτέλεσμα, ο 79χρονος να χάσει τη ζωή του και η 65χρονη τραυματισμένη, να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου και μεταφέρθηκε, από το Κέντρο Υγείας Μοιρών όπου είχε δεχθεί τις πρώτες βοήθειες, αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό.

Τη γυναίκα, βρήκαν αιμόφυρτη δίπλα στο νεκρό σύζυγό της οι γείτονες που έτρεξαν να δουν τι είχε συμβεί, καθώς ο διαπληκτισμός που είχε προηγηθεί είχε ξεσηκώσει ολόκληρη την περιοχή. Δεν ήταν η πρώτη φορά, όπως λένε οι πληροφορίες, που ο καυγάς είχε ως πρωταγωνιστή τον δράστη, ο οποίος μετά τους πυροβολισμούς εναντίον του ζευγαριού, τράπηκε σε φυγή.

Στο χωριό επικράτησε πανικός από τους πυροβολισμούς. Κανείς δε μπορούσε να πιστέψει ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ακόμα ένας οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για το τίποτα.

Ένα ακόμη φονικό είχε συμβεί πρόσφατα στο νησί, όπου σόκαρε το πανελλήνιο, καθώς άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε τον αδερφό του!

Πηγή: eleftherostypos.gr