Θεσσαλονίκη: Αλλαγή στις τιμές διοδίων! Τι θα πληρώνουμε από δω και πέρα;

Ξεκινά από σήμερα η νέα λειτουργία!

Θεσσαλονίκη: Αλλαγή στις τιμές διοδίων! Τι θα πληρώνουμε από δω και πέρα;

Αλλαγή στις τιμές διοδίων για όσους ζουν στην Θεσσαλονίκη! Τι θα πληρώνουμε από δω και πέρα;

Ξεκινά από σήμερα η λειτουργία νέου σταθμού διοδίων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης!

Προσοχή: Αλλάζουν όλα στα διόδια! Θα πληρώνετε ανάλογα με τη...

Η έναρξη της λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων θα γίνει στις 11:00.

Τα διόδια στο Ωραιόκαστρο επρόκειτο να λειτουργήσουν την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο το σχετικό ΦΕΚ για τη λειτουργία τους δεν είχε προλάβει να εκδοθεί, ενώ είναι θέμα μηνών και το κοινό e-pass για πληρωμές διοδίων.
Τα συγκεκριμένα διόδια λειτούργησαν δοκιμαστικά την περασμένη Παρασκευή με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν διαμαρτυρίες πολιτών και να δημιουργηθούν ουρές στο σημείο.

«Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των διοδίων για το τμήμα Α/Κ Καλοχωρίου - Α/Κ Ευκαρπίας, Μετωπικός Σταθμός Θεσσαλονίκης, ορίζεται το νωρίτερο η 18η/11/2019», αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου.

Το αντίτιμο των διοδίων

Από 4 Δεκεμβρίου νέα διόδια και στην Ασπροβάλτα
Στο ίδιο ΦΕΚ ορίζεται επίσης η 4η Δεκεμβρίου ως η ημερομηνία που θα ξεκινήσει η λειτουργία του σταθμού διοδίων στο ύψος της Ασπροβάλτας «Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των διοδίων για το τμήμα Α/Κ Ρεντίνας - Α/Κ Στρυμόνα, Μετωπικός Σταθμός Ασπροβάλτας, ορίζεται η 4η/12/2019».


Πηγή: iefimerida.gr

Προσοχή: Αλλάζουν όλα στα διόδια! Θα πληρώνετε ανάλογα με τη...

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στα διόδια και στον τρόπο με τον οποίο θα πληρώνετε για τη διέλευσή σας!

Γινόμαστε πλέον Ευρώπη με το νέο σύστημα πληρωμής, που είναι κάτι νέο για όλους μας!

Ένα βήμα πιο κοντά στη λειτουργία των ηλεκτρονικών διοδίων, με την αναλογική – χιλιομετρική χρέωση, βρίσκεται η Ελλάδα, ύστερα από την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου του σχετικού διαγωνισμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προσωρινός διάδοχος του νέου «Ηλεκτρονικού Συστήματος αναλογικής χρέωσης για τα διόδια στους Αυτοδκινητοδρόμους της χώρας» αναδείχθηκε το σχήμα «Ακτωρ-Intrakat-Intrasoft Inl-Autostrade Tech (Ιταλία)».

Οπως τονίζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών «με τον τρόπο αυτό η προσπάθεια του υπουργείου για την αναβάθμιση της χρήσης του εθνικού οδικού δικτύου με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας διαχείρισης αποκτά άλλη μία έμπρακτη απόδειξη. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα είναι η οικονομικότερη και πιο σύγχρονη διαχείριση όλων των πόρων».