Σας αφορά: Έτσι μπορείτε να απολυμάνετε το κινητό σας

Προσοχή! Είναι εστία μικροβίων!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σας αφορά: Έτσι μπορείτε να απολυμάνετε το κινητό σας

Χρειάζεται να δώσετε μεγάλη προσοχή, γιατί ένα θέμα σαν αυτό σας αφορά όλους! Σας βρήκαμε με ποιον ακριβώς τρόπο, μπορείτε κι εσείς να απολυμάνετε το κινητό σας, προκειμένου να προστατευθείτε από τα μικρόβια που έχει πάνω του.

Γνωρίζετε πως ο κορωνοϊός μπορεί να βρίσκεται πάνω στο κινητό σας τηλέφωνο, το οποίο μπορεί ένας χρήστης να το αγγίζει καθημερινά έως και 2.617 φορές την ημέρα;

Η εταιρεία Honor με ανακοίνωσή της καταγράφει τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με την ημερήσια χρήση κινητών τηλεφώνων και δίνει χρήσιμες συμβουλές για τον σωστό καθαρισμό του, ώστε να αποφεύγουμε την πιθανότητα μετάδοσης ιών, ανάμεσά τους και του κορονοϊού.

Σε περίπτωση που κολλήσει κάποιο μέλος της οικογένειάς σας, πρέπει να προσέξετε τι πρέπει να κάνετε. Αναλυτικά εδώ τα βήματα!

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα η πλειοψηφία των κατόχων κινητών τηλεφώνων, αγγίζει το κινητό 2.617 φορές, ενώ ένας χρήστης που κάνει έντονη και βαριά χρήση το αγγίζει 5.427 φορές την ημέρα, γεγονός που υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι να φροντίσουμε να κρατάμε καθαρές όλες τις επιφάνειες εκείνες που έρχονται σε επαφή με τα χέρια και το πρόσωπο μας.

Τι πρέπει να κάνουμε καθημερινά;

Όποτε είναι δυνατόν, χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό οθόνης που δεν ψεκάζεται απευθείας πάνω στην επιφάνεια, αλλά πρώτα σε μια πετσέτα χαρτιού ή σε ένα πολύ απαλό

Αποφεύγουμε τη χρήση οικιακών προϊόντων καθαρισμού κατά τον καθαρισμό των έξυπνων συσκευών μας.

Προσέχουμε να μην χρησιμοποιούμε υπερβολική ποσότητα καθώς το υγρό μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία αν εισέλθει στον εξοπλισμό.

Αν χρησιμοποιούμε θήκες για να προστατεύουμε τα κινητά μας τότε είναι εξίσου σημαντικό να φροντίσουμε και να τις κρατάμε καθημερινά καθαρές:

O καθαρισμός για τις θήκες μπορεί να γίνει με κανονικά οικιακά καθαριστικά.

Η θήκη θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από την συσκευή.
Βεβαιωθείτε ότι η θήκη είναι στεγνή πριν την τοποθετήσετε ξανά στη συσκευή σας

Ο καρδιολόγος/Γιατρός Εργασίας Γκαμάζ Ιωάννης στον οποίο αποτάθηκε η Honor αναφέρει: «Καλό θα ήταν οποιαδήποτε προσωπική ηλεκτρονική φορητή συσκευή μας να παραμένει κοντά μας να μην αλλάζεται ή να δίνεται σε άλλους χρήστες.

Πάντα θα πρέπει όταν την καθαρίζουμε να έχουμε καθαρά χέρια αλλά και να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις επιφάνειες στις οποίες αφήνουμε τις ηλεκτρονικές μας συσκευές (Laptop/κινητά /Tablets) ή οποιασδήποτε συσκευές έρχονται σε επαφή με τα χέρια και το πρόσωπο μας».

Πηγή: dokari.gr

Πέρα από το κινητό, μικρόβια φέρουν και τα ρούχα. Μεταδίδεται ο κορωνοϊός μέσω αυτών;

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται για το αν ο κορωνοϊός επιβιώνει και άρα μπορεί να μεταδοθεί από συγκεκριμένες επιφάνειες, ακόμα και πάνω από τα ρούχα μας. Σας έχουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει λόγω της πανδημίας που πλήττει όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Παρόλο που προσπαθούμε όλοι να διατηρούμε την ψυχραιμία μας, να μένουμε σπίτι και κυρίως να μένουμε αισιόδοξοι, δεν γίνεται να μην μας προβληματίζουν διάφορα πράγματα σχετικά με τον κορωνοϊό.

Μιας και είπαμε για τον κορωνοϊό, δείτε εδώ τα νέα μέτρα που θεσπίστηκαν για τον περιορισμό του ιού.

Πρακτικά ζητήματα για το πώς επηρεάζει διάφορα κομμάτια της ζωής μας και δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτά και η μόδα. Η πρώτη ερώτηση που μας έρχεται στο μυαλό είναι αν επιβιώνει ο κορωνοϊός πάνω στα ρούχα. Κι αν ναι, για πόσο;

Η αλήθεια είναι πως όχι. Μπορεί ακόμα οι επιστήμονες να μην έχουν καταλήξει στο πόση ακριβώς είναι η διάρκεια ζωής του επικίνδυνου ιού, ωστόσο έχει διαπιστωθεί πως μεταδίδεται ευκολότερα από σκληρές παρά από μαλακές επιφάνειες όπως το ύφασμα.

Αυτό που σίγουρα πρέπει να προσέξουμε ωστόσο είναι η σωστή υγιεινή των ρούχων, τα οποία πρέπει να πλένονται συχνά, ειδικά αν μέσα στο σπίτι υπάρχουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.