Απαγόρευση κυκλοφορίας: Γυναίκα βγήκε για τζόκινγκ και "έφαγε" πρόστιμο

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Γυναίκα βγήκε για τζόκινγκ και

Το πρωτο πρόστιμο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τζόκινγκ, που έχει φέρει ο κορωνοϊός, ήρθε σε μια γυναίκα που βγήκε εκτός σπιτιού στη Θεσσαλονίκη για να αθληθεί και τώρα καλείται να πληρώσει 150€.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, η γυναίκα βγήκε για το πρωινό της τζόκινγκ στην παραλία της Θεσσαλονίκης ωστόσο σε έλεγχο που της έκαναν αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι δεν έχε μαζί της τα απαραίτητα έγγραφα για την κυκλοφορία.

Η γυναίκα υποστήριξε ότι είχε έτοιμα τα χαρτιά αλλά τα ξέχασε στο σπίτι. Έτσι οι αστυνομικοί της επέβαλαν πρόστιμο 150 ευρώ με την ίδια να λέει ότι θα κάνει ένσταση κάτι το οποίο προβλέπεται.

Σημειώνεται ότι χθες, πρώτη μέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας γινόντουσαν έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα ωστόσο καθώς ήταν η πρώτη μέρα δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα, κάτι το οποίο γίνεται από σήμερα.

Για να μην "φάτε" και εσείς πρόστιμο δείτε ποιες είναι οι βεβαιώσεις για την μετακίνηση στην απαγόρευση της κυκλοφορίας

Το πρώτο, η βεβαίωση τύπου Α, αφορά τις μετακινήσεις των εργαζόμενων. Το έγγραφο αυτό συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.

Βεβαίωση εργαζομένων απαγόρευση κυκλοφορίας

Για τις άλλες περιπτώσεις (μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα κοκ) και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

απαγόρευση κυκλοφορίας βεβαίωση