Γιος επιχειρηματία ο 25χρονος με κορωνοϊό στην Ικαρία

Τι αναφέρει ο Δήμαρχος του νησιού;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γιος επιχειρηματία ο 25χρονος με κορωνοϊό στην Ικαρία

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση για το πρώτο κρούσμα που σημειώθηκε στην Ικαρία. Ο 25χρονος που έσπασε την καραντίνα και προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, είναι γιος Αθηναίου επιχειρηματία και πλέον έχει αποκλειστεί στο νησί.

Η είδηση έχει προκαλέσει την αναστάτωση των κατοίκων του νησιού, το οποίο δεν έχει τις ιατρικές εγκαταστάσεις προκειμένου να παραχωρήσει την απαραίτητη βοήθεια σε ασθενείς κορωνοϊού.

Πρόκειται για έναν 25χρονο ο οποίος είχε πρόσφατα είχε επιστρέψει στην Ελλάδα από τη Βρετανία και προ ημερών μετέβη στην Ικαρία, μαζί με δυο ακόμη άτομα, αψηφώντας τις αυστηρές συστάσεις του ΕΟΔΥ. Υστερα από ύποπτα συμπτώματα που εκδήλωσε την περασμένη Πέμπτη, υπεβλήθη σε εξέταση για κορωνοϊό, το οποίο το απόγευμα της Παρασκευής «βγήκε» θετικό.

Ο 25χρονος -γιος επιχειρηματία, κατά πληροφορίες- μετέβη στο νησί καθώς η οικογένειά του έχει βίλα στις Ράχες και σήμερα το απόγευμα προγραμματίστηκε η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα, με στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου C-27.

Περιστατικά σαν το παραπάνω, οδηγούν την κυβέρνηση σε αποφάσεις για παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για λίγο καιρό ακόμα.

Τι αναφέρει ο Δήμαρχος του νησιού

Οπως εξηγεί στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Ικαρίας Νίκος Καλαμπόγιας, «είναι επόμενο να ανησυχούμε. Είναι έκδηλη η ανησυχία και στη δημοτική Αρχή και στους ανθρώπους του νησιού μας. Οι κάτοικοι προσπαθούν εδώ και μέρες να τηρούν πιστά όλα τα μέτρα. Παρά ταύτα, συνέβη. Είναι άλλο να ακούς ότι υπάρχουν κρούσματα κάπου αλλού στη χώρα και άλλο να “καίγεται” το σπίτι σου. Ολοι πλέον ρωτούν “πού πήγε”, “πού κυκλοφόρησε”, “ποιον συνάντησε”».

«Είναι σαφές ότι πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα, ιδιαίτερα σε παραμεθόριες περιοχές, όπως η Ικαρία. Εδώ η ατομική ευθύνη έχει άλλη αξία, άλλη σημασία. Γιατί δεν έχουμε ΜΕΘ, ούτε τις κατάλληλες υποδομές, ώστε κάποιος να νοσηλευτεί. Η μόνη λύση είναι η αεροδιακομιδή και όπως διαπιστώσαμε ούτε αυτό είναι εύκολο. Για το συγκεκριμένο περιστατικό γίνονται από την Παρασκευή προσπάθειες ώστε να μεταβεί με αεροδιακομιδή στην Αθήνα και χρειάστηκαν πάνω από 24 ώρες για να επιτευχθεί» καταλήγει ο δήμαρχος Ικαρίας.