Έκτακτο: 156 νέα κρούσματα - Στους 121 οι νεκροί

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο: 156 νέα κρούσματα - Στους 121 οι νεκροί

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα! Μέσα από τις καθιερωμένες δηλώσεις του, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 156 νέα κρούσματα, με τα 150 να προέρχονται από το Κρανίδι, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και 5 νέους θανάτους, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 121.

Το σύνολο των κρουσμάτων στην χώρα ανέρχεται στα 2.401, με το 56% αυτών να είναι άνδρες, ενώ το 24% σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό.

Αυτή τη στιγμή, 59 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με τις 16 να είναι γυναίκες και τους υπόλοιπους άνδρες. Το 84,7% έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν 5 νέοι θάνατοι, με το σύνολο των νεκρών από τον επικίνδυνο ιό να φτάνει τα 121. Οι 32 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, με μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 55.666 τεστ.

Σας έχουμε παρακάτω live τις καθιερωμένες δηλώσεις του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, για τα νέα κρούσματα και τους θανάτους στη χώρα μας από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Δείτε εδώ το live:

Την ίδια στιγμή, μία έρευνα που διενεργήθηκε σοκάρει, μιας και δείχνει το πώς ο ιός "γραπώνεται" στο σώμα μας!

Γιατί ζήτησε συγγνώμη ο Σωτήρης Τσιόδρας;

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανέφερε αρχικά πως «πολλές φορές με αυτά που ανακοινώνω, τους θανάτους, τις σοβαρές μορφές της νόσου ακόμη και σε νέους ανθρώπους, όπως και εγώ, φαντάζομαι έτσι και εσείς, είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθανόμαστε θλίψη και στρες, ακόμη και σύγχυση».

«Οι απαντήσεις δεν είναι ξεκάθαρες. Σε όλες τις στρατηγικές υπάρχει μια αβεβαιότητα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για κάποιον να επικοινωνήσει αυτή την αβεβαιότητα. Για εμένα το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας είναι οι ζωές που κερδήθηκαν και νομίζω πως από εκεί πρέπει να αντλήσουμε αισιοδοξία πως ετοιμαστήκαμε καλύτερα για το μέλλον. Με τη συνεργασία όλων σας γλιτώσαμε από τα χειρότερα με τον δύσκολο ομολογουμένως τρόπο του περιορισμού. Όμως, εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλά. Αυτό οφείλεται στα μέτρα. Οφείλεται στην συμπεριφορά όλων μας γιατί γρήγορα συνειδητοποιήσαμε την απειλή του κορονοϊού. Η καμπύλη των σοβαρά νοσηλευομένων μειώνεται, το Ρ "0" είναι σημαντικά κάτω από το 1 και αυτό μας δίνει ένα περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων που θα γίνει σταδιακά και με προσοχή», συνέχισε ο κ. Τσιόδρας.

«Έχουν αναπτυχθεί από επιστήμονες της χώρας μας ειδικά μαθηματικά εργαλεία που ερμηνεύουν αυτές τις τάσεις της πανδημίας και θα μας δώσουν και θα μας δίνουν περισσότερη αυτοπεποίθηση στις αποφάσεις μας και θα προσαρμόζουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά την ένταση των μέτρων όταν χρειάζεται. Δεν θέλουμε να ανακάμψει η πανδημία μετά από μια τόσο πετυχημένη πορεία. Ακόμη και αν αυτή η πορεία σχετίζεται με πάνω από εκατό νεκρούς, έχετε καταλάβει όλοι πως είναι πετυχημένη πραγματικά σε παγκόσμιο επίπεδο» κατέληξε.