«Καμπανάκι» από τον Στέλιο Πέτσα - Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους;

Τα κρούσματα αυξάνονται και τα δεδομένα αλλάζουν

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Καμπανάκι» από τον Στέλιο Πέτσα - Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους;

Μέσα από την καθιερωμένη ενημέρωση που έκανε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού και ξεκαθάρισε πως αν χρειαστεί η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους θα γίνει υποχρεωτική.

Χαρακτηριστικά είπε στην εισαγωγική του τοποθέτηση: «Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους». Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε την πιθανότητα να αποφασιστεί η υποχρεωτική χρήσης μάσκας στις εκκλησίες.

Θα ακυρωθούν τελικά τα πανηγύρια τον Αύγουστο; Δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις με το θέμα.

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: 27 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Τα 4 στις πύλες αεροδρομίων

Χθες, ημέρα Κυριακή 26 Ιουλίου, ο ΕΟΔΥ έκανε την τακτική του ενημέρωση που αφορά των αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας. Τα νέα κρούσματα που βρέθηκαν ήταν 27, ενώ 4 από αυτά βρέθηκαν στις πύλες αεροδρομίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τα 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού, μόνο τα 4 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ένας ακόμη άνθρωπος κατέληξε από κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν άνδρα 57 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας αγγίζει πλέον τους 202.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.193, εκ των οποίων το 54,7% αφορά άνδρες.
1.174 (28,0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.101 (50,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διάγραμμα Κρούσματα

Κορωνοϊός: 202 οι νεκροί στην Ελλάδα

ΠΗΓΗ: Iefimerida.gr