Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα στην χώρα μας

Η ενημέρωση του Υπουργείου

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα στην χώρα μας

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Δευτέρας, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 35.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 35 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4227, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1184 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2118 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δείτε εδώ τις εξελίξεις με το εμβόλιο.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 202 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Θρήνος: Πέθανε από κορωνοϊό ο Σέσαρ Σαλίνας!

Από κορωνοϊό πέθανε ακόμη μία σημαντική προσωπικότητα, ο Σέσαρ Σαλίνας. Θρήνος στην παγκόσμια κοινότητα για τον άδικο χαμό του!

Ο Σαλίνας ήταν μέχρι πρότινος ο πρόεδρος της Βολιβιανής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FBL) και δυστυχώς άλλο ένα θύμα του θανάσιμου ιού COVID-19. Η ανακοίνωση για το χαμό του ήρθε στο φως την Κυριακή από τον Υφυπουργό Εσωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης της Βολιβίας.

O Ουίλσον Σανταμαρία, Υφυπουργός Εσωτερικών έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter: «απεβίωσε φίλος, υποστηρικτής και πρόεδρος του συλλόγου The Strongest και της FBL»,

Με τη σειρά του ο Γκρόβερ Βάργκας ο πρόεδρος του συλλόγου Βίλστερμαν (Κοτσαμπάμπα) έγραψε: «Με βαθιά οδύνη, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Σέσαρ Σαλίνας δεν είναι πλέον ανάμεσά μας»

Σε ηλικία 58 ετών ο Σέσαρ Σαλίνας εισήχθη στην ιδιωτική κλινική Λας Πάλας στις 9 Ιουλίου όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.