Αττική: Μειώθηκε και άλλο ο αριθμός των επιβατών στο ταξί!

Προσοχή!

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αττική: Μειώθηκε και άλλο ο αριθμός των επιβατών στο ταξί!

Μέχρι δύο επιβάτες επιτρέπεται να κινούνται τα Ταξί στην Αττική από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου σύμφωνα με το νέο χάρτη των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού ενώ στη Θεσσαλονίκη το όριο των επιβατών παραμένει ακόμη σε τρεις.

Να υπενθυμίσουμε πως και στις δύο περιπτώσεις εξαιρούνται γονείς με ανήλικα παιδιά, όπου οι επιβάτες μπορούν να είναι έως τέσσερις. Τα μέτρα συνεχώς και θα αυξάνονται καθώς τα κρούσματα δεν σταματούν να αυξάνονται!

Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (π.χ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης.

Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό (στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr) περιλαμβάνει 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Πηγή: newsauto.gr

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που έρχονται στην Αττική

Μεγάλη ανησυχία στην Αττική για την εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς παρά τα αυξανόμενα μέτρα, ο αριθμός των κρουσμάτων καθημερινά αυξάνεται. Την Τρίτη, μόνο στην Αθήνα, ανακοινώθηκαν 240 κρούσματα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πως είμαστε κάθε μέρα όλο και πιο κοντά σε νέα μέτρα για την Αττική, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με Υπουργούς και λοιμοξιολόγους συζητήθηκαν νέα μέτρα.

Ποια είναι αυτά;

Η καθολική χρήση μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς, αλλά και εξωτερικούς χώρους, αλλά και το κλείσιμο πλατειών. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στην εβδομάδα.

Την ίδια ώρα εξελίξεις έχουμε και με τις χαμένες μαθητικές ώρες, καθώς η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, διαμήνυσε ότι οι χαμένες ώρες θα καλυφθούν με μαθήματα το Σαββατοκύριακο.

Κορωνοϊός: Ακόμα ένας νεκρός στην λίστα - Κατέληξε 71χρονη στο ΑΧΕΠΑ

Κατέληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Σωτηρία 71χρονη γυναίκα, θετική στον κορωνοϊό. Η λίστα με τους νεκρούς στην χώρας ολοένα και αυξάνεται!

Η ηλικιωμένη εισήχθη στο νοσοκομείο και διασωληνώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 22 του μήνα εισήχθη στη ΜΕΘ. Σημειώνεται ότι έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Συνολικά τα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ανέρχονται στα 389. Αριθμός ρεκορ στα κρούσματα εχθές Τρίτη 29/9.