Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Απίστευτη κίνηση από την ΔΕΗ - Αφορά τους πάντες

Τι συμβαίνει

Απίστευτη κίνηση από την ΔΕΗ - Αφορά τους πάντες
Ενημέρωση 20.10.2020 12:45
Από Youweekly Team

Αποφασισμένη να ανοίξει το παιχνίδι των φωτοβολταϊκών της πάρκων στην τοπική κοινωνία φαίνεται πως είναι η ΔΕΗ, κάνοντας ουσιαστικά συμμέτοχους τους πολίτες των λιγνιτικών περιοχών στις μεγάλες επενδύσεις που προγραμματίζει σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, η εταιρεία στα φωτοβολταϊκά πάρκα που θα κατασκευάσει με ισχύ 2,5GW, το 5% αυτών να μετοχοποιηθεί σε μερίδια των 1000 ευρώ τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Ένα ποσοστό που σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Π» δεν έχει απαραίτητα κλειδώσει, δίνοντας τη μεγάλη ευκαιρία στο πολιτικό προσωπικό της περιοχής να διεκδικήσει την αύξηση της μετοχοποίησης ως ένα πρώτο μεγάλο αντισταθμιστικό όφελος για την περιοχή στα πλαίσια της πραγματικής Δίκαιης Μετάβασης.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ μάλιστα σημειώνει στη συνέντευξή του αναφέρεται και σε κάτι ακόμα σημαντικότερο. Ότι, δηλαδή η απόδοση για όσους επενδύσουν στη συγκεκριμένη μετοχοποίηση θα είναι από 8-10% ετησίως και μάλιστα εξασφαλισμένα σε μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που θα γίνουν στη χώρα στον τομέα της ενέργειας.

ΔΕΗ: Προσοχή μεγάλη απάτη

Ουσιαστικά η ΔΕΗ προσκαλεί την τοπική κοινωνία για τη δημιουργία μιας ιδιότυπης Ενεργειακής Κοινότητας, απαλλάσσοντάς τους από τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, τις διαδικασίες αδειοδότησης και φυσικά τα υψηλά κόστη που απαιτούνται ώστε ένας πολίτης να μπει στο μεγάλο παιχνίδι των ΑΠΕ που αποτελούν βασική συζήτηση για την επόμενη μέρα στην περιοχή.

Η ΔΕΗ φυσικά με αυτή την κίνηση βρίσκει και έναν φθηνό «δανεισμό» στο δρόμο για τη μεγάλη επένδυση και φυσικά κάνει συνοδοιπόρο την τοπική κοινωνία που αναζητά διεξόδους για την επόμενη μέρα.

Μιλώντας στον «Π» το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ, Παντελής Καραλευθέρης, τονίζει πως η εταιρεία κάνει ένα γενναίο βήμα για τη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, υιοθετώντας μία πρόταση που κατατέθηκε και στηρίχθηκε τον τελευταίο χρόνο, ενώ στέλνει σαφές μήνυμα στα μεγάλα ιδιωτικά fund που επιθυμούν να επενδύσουν στα εδάφη της περιοχής: «Θα τολμήσουν να κάνουν το ίδιο όλοι αυτοί που θα επενδύσουν στα εδάφη μας χωρίς ουσιαστικά να πληρώνουν ευρώ γι’ αυτά; Τους προκαλώ».

Ζήσης Πιτσιάβας

Σημαντική ενημέρωση από τη ΔΕΗ

Πριν από μερικές ώρες, η ΔΕΗ προέβη σε μία πολύ σημαντική ενημέρωση με σκοπό να ενημερώσει το κοινό για τις τελευταίες προσφορές της, με εκπτώσεις για οικιακούς πελάτες, επιχειρήσεις και ευάλωτους καταναλωτές καθώς και νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πελατών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης.

«Μετά τα πολύ ενθαρρυντικά οικονομικά μας αποτελέσματα, μπορούμε σήμερα να ανακοινώσουμε ακόμα ένα νέο πακέτο μέτρων ανακούφισης για τους πελάτες μας, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να πιέζονται λόγω της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Στάσσης, που μίλησε και για την έκπτωση των 100 ευρώ, ενώ σημαντική ενημέρωση έκαναν σήμερα και τα ΑΒ Βασιλόπουλος.

Οι εκπτώσεις στη ΔΕΗ

Συγκεκριμένα, από την 1η Οκτωβρίου και έως τις 31 Δεκεμβρίου ισχύουν τα εξής:

  • Νέο πρόγραμμα ηλεκτρικής ενέργειας με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου που περιλαμβάνει επιπλέον έκπτωση 8% στους ευάλωτους καταναλωτές και 8% έκπτωση σε όσους καταναλώνουν άνω των 2.000 κιλοβατωρών ρεύμα. Δωρεάν πάγιο για όλους τους καταναλωτές και διπλασιασμό της έκπτωσης για όσους λαμβάνουν ηλεκτρονικά τον λογαριασμό από 5 σε 10 ευρώ.

Ανακοίνωση ΔΕΗ

  • Δωρεάν τηλεφωνική εξυπηρέτηση στο νούμερο 800 900 1000
  • Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας 24 καταστημάτων της έως τις 8 το βράδυ. Σε 74 καταστήματα υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης κατόπιν ραντεβού.

Οι νέες υπηρεσίες για τους πελάτες

Ο κ. Στάσσης ανακοίνωσε ότι πλέον η τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πελατών θα γίνεται δωρεάν στο 800-900-1000. Επιπλέον, 24 καταστήματα της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα λειτουργούν από σήμερα με διευρυμένο ωράριο έως τις 8 το βράδυ, ενώ συνολικά σε 74 καταστήματα, η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει με ραντεβού, χωρίς αναμονή.

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου λογότυπου ο κ. Στάσσης παρουσίασε τους βασικούς στόχους και τις προτεραιότητες της επιχείρησης στη νέα εποχή.

Η πρώτη βασική πρόκληση αφορά στον ενεργειακό μετασχηματισμό και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η δεύτερη στην ηλεκτροκίνηση, η τρίτη στο λειτουργικό εκσυγχρονισμό της επιχείρησης με σημαντικές επενδύσεις για την αναβάθμιση του δικτύου διανομής και η τέταρτη στον εκσυγχρονισμό της εμπορικής λειτουργίας και πολιτικής μέσω της εισαγωγής νέων προϊόντων, καθώς και νέων ψηφιακών υπηρεσιών με στόχο την βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών.

Αναφερόμενος στο επιχειρηματικό πλάνο, τόνισε ότι στόχος, είναι το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ στις ΑΠΕ, από 2% σήμερα να φτάσει κοντά στο 20% το 2024.

«Για το λόγο αυτό προχωρούμε σε μεγάλες διεθνείς επενδυτικές συμφωνίες και συνεργασίες, ούτως ώστε από ουραγός στις ΑΠΕ να γίνουμε κινητήρια δύναμη της πράσινης ενέργειας στη χώρα μας. Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε κατά πολύ την ισχύ του 1GW μέχρι το 2023 μέσα από μία δεξαμενή έργων συνολικής ισχύος περίπου 6GW.

»Ενδεικτικά, έχουμε ήδη ξεκινήσει την κατασκευή φωτοβολταικών πάρκων στην Πτολεμαΐδα ισχύος 30MW, είμαστε κοντά στην επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή και του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου των 200MW στην ίδια περιοχή, ενώ και στην Μεγαλόπολη είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή 50MW φωτοβολταϊκών», τόνισε ο κ. Στάσσης.

Στους στόχους περιλαμβάνονται ακόμη η εγκατάσταση άμεσα στην 1.000 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ελλάδα και περίπου 10.000 μεσοπρόθεσμα αλλά και η ψηφιοποίηση του δικτύου διανομής, με την εισαγωγή έξυπνων μετρητών, συστημάτων αυτοματοποίησης και κεντρικής διαχείρισης, συστημάτων GIS / Scada, θέτοντας έτσι τις βάσεις για την κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν στο μέλλον.

Πηγή: athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σοκ με τις νέες εξελίξεις - Η Πρόεδρος αμφισβήτησε την αγόρευση της εισαγγελέως!

Κορωνοιός: Καμπανάκι για την Θεσσαλονίκη - 10 κρούσματα στο προσωπικό του ΑΧΕΠΑ

TAGS
Share